Şimdi Ara

Eski hoparlörü değerlendirmek hususunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kömürlükte eski SONY RX99 müzik setimi buldum. Setin CD'si kaset çaları gitmiş, onunla uğraşmak istemiyorum ama 2 büyük hoparlörü var. Arkası mandallı kablo bağlanan cinsten. bunu nasıl değerlendirebilirim? Televizyona bağlamak istiyorum veya bluetooth ile kullanmak istiyorum. Amfi mi almalıyım? nasıl birşey almam gerekir? Bilgisi, ilgisi olan yardımcı olabilir mi?

• Navi kullanıcısına yanıt
    Hoparlörleri çalıştırmak için bir amfiye ihtiyacınız var.

Bütçeniz nedir bilmediğim için linkteki gibi ucuz Çin işi amfilerden kullanabilirsiniz.

www.n11.com
    Tls Robotik Zk-502c Tpa3116d2 Bluetooth 5.0 Kablosuz Stereo Amplifikatör Modülü 2x50w Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/tls-robotik-zk-502c-tpa3116d2-bluetooth-50-kablosuz-stereo-amplifikator-modulu-2x50w-51770568?magaza=tlsrobotik

Yalnız bu amfi ile belirttiğiniz hoparlörleri beslemek için kabaca 60-100w’lık bir adaptöre ihtiyacınız olur. Eğer elinizde eski laptop adaptörü falan varsa işinizi görecektir.

• Çok sağol arkadaşım. Internette bulduğum amfiler hem cok pahalı hem de hoparlörleri nasıl bağlayacağım belli değildi. Bu daha net bir alet. Bluetooth da var görünüyor, adaptör ayarlarım ama televizyona bağlanabilir mi? Aux in var bir tek.
    Bir de 3-4 bine kadar çıkabilirim eger farka değer bir amfi varsa.
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Tv’nin kulaklık çıkışı varsa ekstra bir cihaza gerek kalmadan aux in girişinden bağlayabilirsiniz.

Aslında bu yurtdışı alışveriş fiyat sınırı gelmeden önce Fosi, smsl, aiyama vs gibi markaların daha eli yüzü düzgün amfileri 3-4 bin lira arasında bulunabiliyordu. Ama yeni düzenleme sonrasında maalesef onları da alamaz olduk.

Örnek olarak şu ilandaki amfi gibi optik vs gibi bir çok girişi olan smsl marka amfiyi gösterebilirim. Yada Fosi Audio’nun bir sürü modeli vardı.

https://www.sahibinden.com/s/yzVtR1P4

Bunun dışında eğer bütçeyi biraz daha arttırabilirseniz ve de yurtdışından getirtme şansınız varsa wiim markasının hdmi arc özellikli ve network özellikleri olan bir amfisi var.
    Hdmi arc özelliği ile tv’yi amfiye hdmi kablo ile bağlayıp sesi tv kumandası ile ayarlama şansınız oluyor. Bu da tv kullanımında tek kumanda ile kullanmak gibi büyük bir kolaylık sağlıyor.

Optik ile bağlantı yaptığınızda ses kontrolü amfide kalıyor ve amfi üzerinden sesi açmanız yada kısmanız gerekiyor. Amfinin de kumandası yoksa iş oldukça zor olur tv kullanımında.
    Misal yukarıda linkini verdiğim smsl amfide kumanda olması bir avantaj ama bahsettiğim wiim amfi gibi tek tv kumandası ile yönetmek gibi olmaz.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Bende de benzer bir durum var.

35 yıllık müzik setinin anfisi ve hoparlörleri çalışır durumda.

Anfiyi projektör, pc vs nasıl bağlarım?

Bluetooth ile kullanabilir miyim?

• Benim P77'nin hopları 6 ohm nominal, 100 watt maks diye hatırlıyorum. P77'nin amplisi 2x40 w idi.

Bunlar (RX99'unki de) pasif hoparlörler. Muhtemelen o da ilginç bir değer olan 6 ohmdur.

Kesinlikle ampli gerekli. Tranzistörlü olarak... 8 ohmda 40/60 wattan az olursa, orta/bas sürücünün bobini yanar bir süre sonra (under-powering). 100 watttan daha büyük amplilerde de sesi çok açamazsınız, açarsanız hopun xover'ı yakarsınız. Öyle 200-300-400-1000 watt unutun bu hop için. Zaten bütçenizin dışında kalır.

Bir sürü ikinci el uygun değerlerde ampli hem de entegre bulursunuz.

• bien kullanıcısına yanıt

Sol alt bağlantı grubunda out yazan hariç hepsi giriş.

Phono (pikap için) hariç diğer ikisinden PC'den ses girişi alabilirsiniz (line seviyesi olmak şartıyla).

Projektörün hangi çıkışını kullancaksınız, bilmiyorum.

Bilgisayarın hdmi çıkışından projektöre görüntü aktarırsınız.
    Aynı zamanda PC’nin kulaklık çıkışından da pioneer’ın cd girişine bağlantı yaparak sesi pioneer’a aktarabilirsiniz. Yalnız burada denetim masası ses menüsünden yada masaüstü sağ köşedeki ses simgesinden çıkışı kulaklık olarak seçmeniz gerekiyor.

Bir diğer seçenek de eğer projeksiyonda kulaklık çıkışı varsa ve projeksiyon akıllı cins ise (Netflix, YouTube vs gibi kendi uygulamaları varsa) bu durumda PC’den hdmi ile projeksiyona hem görüntü hem de sesi aktarırsınız. Projeksiyondan da pioneer’ın cd girişine bağlantı yaparak sesi pioneer setten alabilirsiniz.

Bu ikinci seçenekte PC’nin sesini almak için projeksiyonu açmak zorunlu hale gelir. Eğer pc ve ses sistemini projeksiyonsuz da kullanmak isterseniz 1.seçenek daha mantıklı. Ya da hem PC’den hem de projeksiyondan pioneer sete ayrı ayrı bağlantılar yaparsınız. Hangi cihazın sesini almak istersiniz pioneer’dan ilgili girişi seçersiniz.

Bunun dışında n11 vs gibi sitelerde satılan Bluetooth alıcı/verici tarzı cihazlardan alıp yine pioneer’ın arkadaki phono hariç herhangi bir girişine takarak ses sistemine Bluetooth özelliği kazandırabilirsiniz.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Anfi ile pc arasındaki bağlantı için sanırım şu 2 üründen biri kullanılacak.

Hangisi daha kaliteli ses aktarımı sağlar?

Size ilk resimdeki bir tarafı kırmızı beyaz rca soket diğer tarafı 3,5 mm kulaklık jakı şeklinde olan kablodan lazım. Diğer kablo işinize yaramaz.

İlk resimdeki kırmızı beyaz renkli rca tipteki uçları pioneer’daki cd yada hemen yanındaki in girişine takılacak. Diğer 3,5 mm kulaklık ucu olan taraf da PC’ye takılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Size ilk resimdeki bir tarafı kırmızı beyaz rca soket diğer tarafı 3,5 mm kulaklık jakı şeklinde olan kablodan lazım. Diğer kablo işinize yaramaz.

İlk resimdeki kırmızı beyaz renkli rca tipteki uçları pioneer’daki cd yada hemen yanındaki in girişine takılacak. Diğer 3,5 mm kulaklık ucu olan taraf da PC’ye takılacak.

Evet tanıdıktan dediğiniz gibi bir kablo bulup denedim işe yaradı ama çok kısa kaldı.

Şimdi uzun bir tane sipariş vereceğim.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.