Şimdi Ara

Eski kafaya yeni standartlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir kullandığım sistemimi upgrade etme zamanı geldi. Yine teknolojiyi takip etmemenin rahatsızlığını duyuyorum. Baya yeni olaylar gelmiş biraz kafam karışık.

Aşağıdaki sistemi ses kayıt/prodüksyon amaçlı olarak mutlu mutlu kullanıyorum, fakat işlem gücü yetmez oldu :

AMD Athlon XP 2000 Tbred
    2x512mb DDR Ram (333mhz)
    Asus Nforce 1 anakart
    1x200gb 1x80gb hd
    Düzgün bir power supply
    Thermaltake silent boos soğutucu
    DVD-RW
    Vs.. vs...
    Herhangi bir overclocking yok. Kasa fanıda yok :) Sessiz olsun diye thermaltake duruyor.

Almayı düşündüğüm sistem ise şöyle

Athlon 64 3000/3200 939
    Nforce 3 bir anakart
    4x512 ddr 400 ram

Benim ihtiyacım olan işlem gücü. Bu makinanın oyunla alakası yok.

Merak ettiğim 939 tabanının 754 e karşı ne kadar daha performanslı olduğu.
    Aynı şekilde bu sistem benim xp2000'imden ne kadar daha fazla verimli olur işlem bazında.

Anakart seçimi konusunda da tekliflere açığım. Anakartın üstünde on-board bir vga'nın, dandikte olsa bir ses kartının, mümkünse lan'ın ve firewire portlarının bulunmasını istiyorum. Lan ve Firewire kartlarım elimde mevcut olmasada olur. İkincil bir korkum ise nforce 3 boardlar üstünde gördüğüm fanlar, bunlar çok ses çıkarırmı? Benim için önemli olan sessizlik. Ayriyetten dual monitör kullandığım için eski 4mb s3 virge'imi de takmak istiyorum merete. Yeni bir pcı standartı hakkında yarım yamalak birşeyler duydum korktum. Bilgilendirirseniz sevinirim .

Teşekkürler
    ozan

• ONBOARD EKRAN KARTI MSİ-RS480M2DE VAR.STABİLDE GÜZEL UYGUN FİYATLI BİR ANAKART
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1162 linki
  • Hala bu 939 3200 îşlemcinin hayatımda ne değiştireceğini reel olarak bilmiyorum. xp2000 üstüne ne kadar performans artışı yaşatır tahmini olarak söyliyebilecek bir arkadaş yok mu?
  • anakartta msı dan sasma derım
    nforce4 slı lı olan bı modelı var ıyıdır bayaaa
  • Cok FazLa bir Fark goremezsin O IsLemciyLe YaLniz (anakart Ram Vs ) ye Lafim Yok
  • Arkadaşlar dayanamadım, doların artacağını sezip bugün saldırdım sabahtan aldım aletleri, nitekim dolarda arttı ucuz yırttım :) Bonus Card'a 10 taksitle edindim hadiseyi.

AMD Athlon 64 3200+ CPU
    Asus A8V deluxe board
    4x512mb ddr 400 ram
    128mb chess fx5200 ekran kartı ( sırf ekran kartı olsun diye aldık :) )

XP2000 ile aradaki fark inanılmaz. En azından benim kullandığım aplikasyonlarda.

Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gerçek piyasa İkinci Yeni
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.