Şimdi Ara

Eski Otomatik Araç Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
18.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

100 bin civarı bütçem var ve otomatik araç arıyordum, ancak son 2 haftada malum sarı sitede fiyatlar tavan yaptı...

Ben de 2 seçenek arasında kaldım,

1. manuel alacağım
    2. otomatik almak için 150-170 civarına çıkacağım

İleride hem satabileyim çok değeri düşmeden hem de beni yolda bırakmasın istiyorum, herhangi bir fonksiyonelliğe ihtiyacım yok :D

Açıkçası 150 bin civarına 10 senelik 2. el araba almak da ne kadar mantıklı emin olamıyorum 220 bin TL'ye sıfır Yaris 1.0 almak varken..

Sizin düşünceleriniz neler?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eski Otomatik Araç Alınır mı?

Otomatik vitesli araçlar, özellikle şehir içi trafikte kolaylık sağladıkları için birçok kişinin tercihi olmaktadır. Ancak eski model otomatik araç satın almayı düşünüyorsanız, bazı önemli hususları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Avantajları:

• Konfor: Otomatik vitesli araçlar, özellikle uzun yolculuklarda ve yoğun trafikte sürüş keyfini artırır.
    • Yakıt Verimliliği: Yeni nesil otomatik vitesli araçlar, manuel vitesli araçlara göre daha yakıt verimli olabilir.

Dezavantajları:

• Yüksek Maliyet: Eski model otomatik araçlar, manuel vitesli araçlara göre genellikle daha pahalıdır.
    • Bakım Maliyetleri: Otomatik şanzımanlar, manuel şanzımanlara göre daha karmaşık ve pahalıdır. Eski model otomatik araçlarda bakım maliyetleri daha da yüksek olabilir.
    • Performans Kısıtlaması: Eski model otomatik araçlar, manuel vitesli araçlara göre daha az performanslı olabilir.
    • Güvenilirlik Sorunları: Eski model otomatik araçlarda, şanzıman arızaları gibi güvenilirlik sorunları yaşanma riski daha yüksektir.

Hangi Eski Otomatik Araba Alınır?

Eğer eski model bir otomatik araç satın almayı düşünüyorsanız, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurabilirsiniz:

• Bakım Geçmişi: Aracın düzenli olarak bakımlarının yapılıp yapılmadığını kontrol edin. Şanzıman bakımlarının özellikle önemli olduğunu unutmayın.
    • Marka ve Model: Bazı marka ve modeller, diğerlerine göre daha güvenilir otomatik şanzımanlara sahip olabilir. Araştırma yapmak ve kullanıcı yorumlarını okumak faydalı olacaktır.
    • Fiyat: Fiyat, eski model otomatik bir araç satın alırken önemli bir faktördür. Ancak düşük fiyatlı bir araç, daha yüksek bakım maliyetlerine yol açabilir.
    • Kullanım Amacı: Aracı hangi amaçla kullanacağınızı düşünün. Şehir içi trafik için küçük bir otomatik araç yeterli olabilirken, uzun yolculuklar için daha güçlü bir araç gerekebilir.

Sonuç olarak, eski model otomatik bir araç satın almak, hem avantajları hem de dezavantajları olan bir karardır. Aracın bakım geçmişini, markasını ve modelini dikkatlice araştırın ve kullanım amacınıza uygun olup olmadığını değerlendirin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 16 senelik 150 bin km otomatik araç aldım. korkulacak bir şey değil o kadar.

• 4 ileri tam otomatik araçlar var.

Alınabilir.

Şanzımanlar sağlamdır.

4 ileri olduğundan yüksek devir çevirir ama otomatik olduğundan şehir içi rahatlık sunar.

Tam otomatik olması çok önemli !

• 4 ileri tam otomatik almazdım,kullanımları sebebiyle baş belasıdır,şehir içi özellikle kararsızlıkları çok oluyor az vites olmasından ve atmosferik motorla tercih edilmesinden kaynaklı.İmkanınız varsa CVT şanzımanlı modelleri tercih etmenizi öneririm,hem daha ekonomik hem daha konforlu olacaktır.
  • Ev aldığımdan dolayı eşimle beraber kullanabilmek adına, temmuz ayında 2000 model astra 1.6 4 ileri tam otomatik aldım. Şuanda 203.000 kmde. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım, şanzımanına güveniyorum.

• bahsettiğiniz fiyatlardaki otomatikler pek sorun yaratmaz. eski diyince bende otomatik broadway sandım.

• Yatmamış ve yarış yapmamış araç ise otomatiğe genelde bişey olmaz. Ancak senede 3-4bin km yapmışsa o daha tehlikelidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    5 ay önce açıldı
    Bu araç alınır mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • risk almaya gerek yok, manuel alın geçin

• Her zaman otomatik daha risklidir tabii ki ama güzelce baktırıp aldıktan sonra sıkıntı yaşamazsınız. Yaşarsanız da olacağı varmış demekten başka çare yok. Arabayı alırken özellikle de otomatik bir araba alırken daha çok kullanıcısını incelemek lazım.

• Malum sitede iki haftada ne olmuş böyle? 10 yıllık araçlar 160-180 bin TL olmuş. Zaten zordu artık daha da zorlaştı almak. Buna karşı kesinlikle otomatik düşünüyorum, rahat süremiyorum. Gerekirse almayabilirim. Takipteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 1 Aralık 2021; 14:39:58 >
  • Çok bahtsız değilseniz eski tip tam otomatik araçlar arıza verse bile bir kere verir, düzgün revize edilirse yıllarca kafa yormaz bir daha.

Dezavantajları ise genelde 4 (hatta bazıları 3) oranlı olduğundan yakıt tüketimi biraz yüksek olur, uzun yolda 110-120yi geçince gider ama çok yüksek devir çevirir ve çok bağırır.

Geçiş kararsızlığından bahsedilmiş, benim kullandığım eski otomatiklerde denk gelmediğim bir sorun bu. Marka özelinde veya yıpranma/arızanın başlaması kaynaklı olabilir.
  • Eski nesil otomatik araçlar, hor kullanılmamışsa problem yaratmaz. Tabi iyi bir eksperin bakması lazım şanzımana

• 10 11 litrelere razı gelirseniz 2004 2009 t25 kasa Avensis öneririm. Fakat LPG takılmış olanlardan sakın almayın.
  • Büyükşehirde değilseniz ve işiniz eve uzak değilse manuel alınır.

Ben 5 yıldır İstanbul'da manuel araç kullanıyorum. Eski işim evime 10 dk. mesafedeydi, bugüne kadar hiç külfet olmamıştı. Yeni işimde manuel araç verdiler, her gün köprü trafiğine giriyorum ve sabah 1,5 saat akşam 1,5 saat dur kalk trafik çekiyorum.

Kendi aracım olsa 10-20 bin farkını verip otomatiğe geçerdim yani, o kadar eziyet...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 21 Aralık 2021; 15:35:25 >
  • 4 ileri tam otomatik alabilirsin. Tabi ki baktırt mutlaka.

Peugeot 206 4 ileri otomatikler var.

Eski Polo 4 ileri otomatikler var.

Küçük ve otomatik olduğundan millet eşine kızına bu araçları kovaladığından piyasası çok düşük değildir.

• alınabilir diyenler ya aşırı ballı ya bişeyden anlamıyor . yaşlı otomatik saatli bombadır . ne zaman patlar bilinmez . işin kötüsü param var yaptırcam desen dee yaptıramayabilirsin. bi başlarlar selenoid valfden buna çıkma şanzıman lazımdan çıkarlar.

• Eski otomatik yani +15 diyorsanız iki seçenek var, ya Mercedes ya Honda. Kendi tecrübem Honda üzerinde oldu. 17 yaşında 182 binde civic aldım ve 8 senede bir 180 bin de ben yaptım. Sonra iki sene de abimde kaldı ve 27 yaşında 380 bin km yapan aracın şanzımanı hiçbir işlem görmedi. Sadece 40 binde bir şanzıman yağı Eneos veya Valvoline gibi kaliteli yağlarla değişti.

• Millet koturum oldugu icin manuel arac kullanabilen kalmadi

Bu nedenle otomatik alin bence
  • 150-170 bin Tl ye çıkacaksanız Bence 120000 Tl lik araç bakip 50000 Tl yi sanziman veya motor arizasi icin yana ayirmak lazim.tam otomatik veya cvt olan araclara bakın
  • tabi ki alabilirsin. Eski deyince ben gerçekten eski otomobil sandım. Ama mutlaka araca iyi baktırt sonradan başına dert açmasın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.