Şimdi Ara

Eski sistemime R7 240 takmak istiyorum yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eski bir sistemim var ve bu sistemime Sapphire R7 240 ekran kartı takmak istiyorum.(http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r7-240-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html)
    Ekran kartı sistemim ile birleşince bir sorun çıkar mı diye merak ediyorum.
    Eski sistem özelliklerim:
    Anakart: Asus P5GC-MX/1133
    İşlemci: Intel Pentium Dual CPU E2160 1.80GHz
    Ekran Kartı: ATI Radeon HD 2400 XT
    Ram: 2 gb DDR2
    Güç Kaynağı: 230 watt

Düşündüğüm sistem özellikleri:
    Anakart: Asus P5GC-MX/1133
    İşlemci: Intel Pentium Dual CPU E2160 1.80GHz
    Ekran Kartı: Sapphire R7 240 2 GB 128 Bit GDDR3
    Ram: 4 gb DDR2
    Güç Kaynağı: 300 watt

Evet arkadaşlar, sorum şu:
    Acaba bu sisteme Sapphire R7 240 ekran kartı taktığımda her hangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
    EDIT: Oynayacağım oyunlar yüksek oranda LoL, Cs:GO. Yeni çıkan oyunları pek takip etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercankls -- 19 Temmuz 2015; 23:58:26 >

• Sistem çalışır ancak;
    Oyun oynamak istiyorsan maalesef o işlemci yetmez güncel oyunlara.

https://www.asus.com/Motherboards/P5GCMX1333/HelpDesk_CPU/
    Anakartının desteklediği listeye göre E8400/8500 seviyesinde bir işlemci(2. el tabii ki sıfırı zaten bulunmaz) ve R7 240 alırsan biraz adam olur.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Yakın çevremde satılan 2. el bir işlemci var tam markasını hatırlamıyorum ama Intel Pentium Dual CPU 3.20 GHz'di sanırım yada öyle bir şey.
    Peki bunu taksam bir sorun yaratır mı? Pek bilgim yok bu konularda kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercankls

Yakın çevremde satılan 2. el bir işlemci var tam markasını hatırlamıyorum ama Intel Pentium Dual CPU 3.20 GHz'di sanırım yada öyle bir şey.
    Peki bunu taksam bir sorun yaratır mı? Pek bilgim yok bu konularda kusura bakma.

Tam model numarasını bilmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: sercankls

Tam model numarasını bilmek lazım.

Bu arada yeni çıkan oyunlardan kastın Watch Dogs 3, The Witcher 3 vs. oyunları kast ediyorsan onlarla hiç işim olmaz. Genelde LoL, Cs:GO vb. şeyler oynamayı düşünüyorum.

• Evet arkadaşlar bir sorum daha olacak acaba LoL ve Cs:GO'da kaç fps alırım bu özelliklerle?
  • Çalıştırmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LoL'u eski sistemimle bile en düşük ayarlarda rahatça oynayabiliyorum ama son zamanlarda ekran kartı fazla ısındığı için kapanmaya başladı savaş ortalarında da FPS düşüşü yaşıyordum zaten. Çalıştırmaz derken neyi kast ediyorsun oyunu mu açmaz yoksa sistem mi çalışmaz?
  • Upupupupupupupupupuppupu beyler yardım lazım
  • bak şimdi rami arttırmana gerek yok o sistemle lol gibi oyunlar oynarsın ancak. taş çatlasa oynayabileceğin gta 4 oda tatmin edermi seni bilemem. 4 gb rame ihtiyacın yok yani. işlemcini değiştirmeye bak diyeceğim ama anakartın 4 çekirdek işlemci desteklemiyor.işlemcine overclock yap öncelikle. biraz zıplat. ve ekran kartının bir tık üstünü al. mesela 5570 5670 gibi ekran kartı bul lol ü biraz daha güzel oynayacaksın. ama işlemci overclock yapman lazım biraz.
  • -Kardeşim peki 5570 5670 yerine R7 240 alsam? Açıkçası aklımda şu anlık o var.
    -Gta tarzı oyunlar pek sarmıyor beni bir yerden sonra sıkılıyorum. LoL bağımlısıyım.
    -OverClock yapmayı bilmiyorum onuda forumdan bakarım. Kaça yükselteyim mesela?

Edit: -R7 240 Olmaz mı diyorsun? Sistem mi kaldırmaz yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercankls -- 20 Temmuz 2015; 23:12:10 >
  • Aklımda soru işaretleri var beyler yardımcı olun lütfen.Upupupupup
  • Beyler yardımcı olabilecek yok mu yardım lütfen.
  • Sacmalamis millet al kardesim bitane r7 240 mis gibi oynarsin ramide 4 yap power 230w da eger 140w falan veriyorda yeter masrafa girme bosuna sunuda alabilirsin:

http://www.sinerji.gen.tr/galaxy-gt640-1gb-128bit-ddr3-16x-pmu52528

R7 240dan biraz daha iyi

http://www.donanimcibaba.com/2015/04/league-of-legends-icin-ne-gerekli-abartiyormuyuz.html

Buda benim hazirladigim bir rehber ben suan gt430 ile 70fps altina dusmuyorum senin islemcin biraz kotu ama yinede yuksek ayarlarda gt640 ile rahat oynarsin hemde fiyatida cok uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Sacmalamis millet al kardesim bitane r7 240 mis gibi oynarsin ramide 4 yap power 230w da eger 140w falan veriyorda yeter masrafa girme bosuna sunuda alabilirsin:

http://www.sinerji.gen.tr/galaxy-gt640-1gb-128bit-ddr3-16x-pmu52528

R7 240dan biraz daha iyi

http://www.donanimcibaba.com/2015/04/league-of-legends-icin-ne-gerekli-abartiyormuyuz.html

Buda benim hazirladigim bir rehber ben suan gt430 ile 70fps altina dusmuyorum senin islemcin biraz kotu ama yinede yuksek ayarlarda gt640 ile rahat oynarsin hemde fiyatida cok uygun

-Teşekkürler kardeşim ama R7 240 gddr3 diğeri ddr3 nasıl iyi olabilir ki orayı anlamadım.
    -Birde sistem sorunlu çalışmaz dimi? Kafamdaki tek soru işareti o. Dar boğaz vs. gibi sorunlar ortaya çıkar mı? Sistem uyumluluğu hakkında da pek bilgim yok. Sistem uyumlu çalışır mı?

• Hiçbişey olmaz 2400xt den sonra şaşıracaksın farka :) Bu arada ddr3 gddr3 aynı :) Yazım hatası sadece kart gddr3 belleğe sahip :)

Bütçen olursa ileride bide core2duo bir işlemci alırsın 30-40 liraya tamamdır :)
  • quote:

Hiçbişey olmaz 2400xt den sonra şaşıracaksın farka :) Bu arada ddr3 gddr3 aynı :) Yazım hatası sadece kart gddr3 belleğe sahip :)

Bütçen olursa ileride bide core2duo bir işlemci alırsın 30-40 liraya tamamdır :)

Anladım kardeşim teşekkürler. Yavaş yavaş hallederiz işlemcide alabilirim belki ekran kartıyla birlikte Allah izin verirse 30-40 liraya işlemci derken? :D O konuyu açar mısın biraz :D
  • quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-intel-core-duo-2-e7400-2.80-ghz-islemci-221388998/detay

Örnek model mesela bu var benzeri bir işlemci alabilirsin

Tamam kardeşim anladım onuda aradan çıkartabilirim gayet ucuzmuş. Birde Sapphire R7 240 da donmalar olur ama Asus R7 240 daha iyi çalışır diyorlar bu konuda bir bilgin var mı?

• Gt640 daha basarili bir ekran karti :) ama arada ucurum yok aklina yatmadiysa r7 240 al :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.