Şimdi Ara

Eski tarihli lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mrb. 2005 model bir araç aldım araç 67 binde. garajdan pek çıkmayan bir araç. Üzerinde pirelli marka lastik var 2009 tarihli. Araç 45 binde iken takılmış. ancak yeni gibi duruyor yarık şişik ezik falan yok. dişleri yeni lastiğe yakın. bu lastiği değiştirmeye gerek var mı. kullansam sakıncalı olur mu

• Çatlak yok mu yanaklarında?
  • Aracın garajda olması lastiğin ömrünü uzatıyor evet. Sürekli güneş, soğuk gören lastikle kapalı garajda durmuş lastik farkediyor. Lastik 5 senelik olsa tamam bir süre daha kullanılabilir garajda durmuş derdim ama 9 senelik. Artık ömrünü doldurmuştur. Sanmıyorum o lastiğin kullanılabilir olduğunu.
  • O lastiği kullanmak çok riskli olur. Bence değişmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Çatlak yok mu yanaklarında?
    şu anda yok ama kullanmaya devam edersem çatlar mı bilmiyorum
  • Dişlerin derinlik durumundan ziyade, esnekliğini koruyup korumadığı faktörü önemlidir.
    Lastiklerin Raf ömürleri 8-10 yıl, kullanım ömürleri de 4-6 yıl arasındadır. Lastiğinizin dişleri hala biraz bastırdığınızda tırnağınızın hafifçe gömülebileceği kadar esnek ise, dikkatli olmak şartı ile 2009-2019 arası olan ortalama raf ömrü süresi dolana kadar kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lastikcim -- 11 Ekim 2018; 14:53:23 >
  • Aldığım araçtaki 2003 tarihli istetme var sol ön lastik gümleyince sahibi onu takmış 3 lastik yeni diğeti 15 Yaşında en kısa zamanda değişeceğim lastik çok ser patinaja düşüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ön lastiklerim 2007 arka lastiklerim 2011 model.1 senedir kullaniyorum.Herhangi bir sıkıntı yok uzun yola gidiyorum sürekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.