Şimdi Ara

Eski Windows 10'u yeni SSD üzerine kurmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim birkaç sorum olacak.

1- Öncelikle bilgisayarımda iki adet disk var. 120GB'lık SSD üzerinde Windows 10'un kurulu olduğu disk. Bir de depolama için 1TB'lık normal HDD. Ben işletim sisteminin kurulu olduğu SSD'yi büyütmek istiyorum ancak bunu, eski sistemimi geri getirecek şekilde yapabilir miyim öğrenmek istiyorum. Mevcut kullandığım sistemi yedekleyip SSD değişimi sonrası yeni SSD'ye kurmak yani amacım fakat bunu üçüncü parti yazılım olmadan yapmak mümkün müdür?.

2- Bu işlemi depolama için kullandığım HDD'yi etkilemeden yapmanın yolu var mı?

3- Mevcut Windows 10 sürümüm bana ait olan Windows 7 ürün anahtarı üzerinden yükseltildi. Kurulumda orijinallikle alakalı sıkıntı olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

• Yazılım kullanarak klonlama var. Nasıl yapıldığını gösteren bir çok video bulabilirsin. Üçüncü parti yazılım kullanmadan yeni SSD'ye klonlamayı görmedim, bilmiyorum.

Klonlama sırasında yanlış bir şey yapmazsan yedekleme için kullandığın HDD etkilenmez.

Windows 7 yükseltme yaptığınız için Windows 10'u lisanslı olarak kullanabilirsiniz. Hiç bir problem çıkmaz. Windows 10 temiz kurulum yaptığınızda ürün anahtarı girmeden kurun. Windows 10 kurulduktan sonra internete ilk bağlandığında otomatik olarak etkinleştirme yapar. Etkinleştirme ile ilgili bir problem durumunda Microsoft'u arayarak yardım isteyebilirsiniz. Onlar hallediyorlar.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler. Benim yapmak istediğim tam olarak klonlama olmuyor sanırım çünkü ben mevcut sistemi yedekleyeceğim, başka slot olmadığı için SSD'yi çıkarıp yenisini takacağım. Daha sonra yedeği dışarıdan kuracağım. Windows 10'un kendi yedekleme sistemiyle yapılır mı onu öğrenmek istiyorum.
  • Klonlama yazılımları benim istediğim şekilde de kullanılır mı acaba? Bilen?
  • Windows 10 un kendi yedekleme sistemine fazla güvenme arada yedekler hasarlanabiliyor. Acronis yada Macriumreflect ile yedek al ve yeni diske geri yükle. Lisans sorunun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.