Şimdi Ara

Eskiden Ateşkesi Bozmanın Bedeli Neydi? (Azıcık Cevaplandı Kamoooon Peripela peripela peripela peri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fatih'in ilk saltanat devrini okudum. Kısacası, II. Murad Macarlarla, Sırplarla ve Karamanlılarla barış antlaşması yapıyor ve buna güvenip tahtı II. Mehmed'e devrediyor. Fakat, Macarlar falan filan bu antlaşmaya sadık kalmayıp savaş ilan ediyorlar.

Mesela Europa Universalis'te bir ülkeye, o ülkeyle ateşkesteyken ona saldırınca fazladan aşırı genişleme cezası yiyorsunuz. Gerçekteki bedeli, itibar ve halk içinde "pofff yine mi savaş var yhaa" homurdanmaları mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 17 Eylül 2019; 20:45:35 >

• Ah be eu4 esprisini ben yapacaktım
  • Adam ülkeni işgal eder. Güvenilmez biri olarak uluslararası arenada damgalanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

Adam ülkeni işgal eder. Güvenilmez biri olarak uluslararası arenada damgalanırsın.
    Bu kadar mıymış? :S Ya ülkesi işgal edilmezse ne olacak? Hem suçlu hem güçlü... Vay be.
  • Herkes ambargo uygular da görürsün (devamını biliyorsun )

Daha doğrusu işine gelmeyenler dışında herkes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Herkes ambargo uygular da görürsün (devamını biliyorsun )

Daha doğrusu işine gelmeyenler dışında herkes.
    Makul. Bunun tarihte de bir örneği var mı ki? Nette bunları İngilizce arasam da bir sonuca ulaşamadım. Türkçesinde de bir şey bulmak güç.
    Quora'da sormak lazım aslında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mantığa göre dedim. Günümüzde öyle. Özellikle geçmiş için daha iyi duruyor. Ayrıca antlaşmalara uymamak savaş sebebi bu yüzden zayıf olan bozmamazlığı sürdürür genelde. Güçlünün ise işine geldiği için hiç bozmaz. Bende bilmiyorum tarihte var mı ulan sen nasıl anlaşmayı bozarsın hemen ambargo diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.