Şimdi Ara

Etin içini sakız pembesi yiyen her lavuğun kendini elit zengin sanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu lavuklardaki tüm aklı topasan 2 ceviz etmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ayıp olur, kötülenirim diye yemeği veya iktam edilen her ne ise onun hepsini yemeyip, bir kısmını tabakta bırakıp israf olmasına neden olan insanlar, pembeleşmiş eti yiyenlerden daha bir kaz kafalıdır...

• bunların bir de başkasının yediği etin rengini hiç görmeden "siz anlamıyonuz pembe olmalı o" diyenleri var.

2014'te perşembe akşamı sürüşü için toplandığımızda gittiğimiz yerde arkadaşla bunu konuşuyoduk. ben foto gösterdim, yanımdaki lavuk daha etin içini görmeden SİZ ANLAMIYONUZ PEMBE OLMALI OOO dedi, herkes döndü bize baktı. tam o sırada bi sonraki fotoya geçtim ve etin içinin pespembe olduğunu gösteren fotoğrafı buna çevirdim. eleman sus-pus. mortingen.

ha bana sorsan çok mu seviyom öyle "sıtek" denen "miğdyum reğır" denen eti. hayır. zaten sonra tekrar yapmadım. demir tavayı da köye götürüp bıraktım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında etin biraz pembe olması şart. Türkler zaten ya kaynatıp yada mangal yapıp yedikleri için o kadar dert edecekleri durum değildi. lakin anadoluda insanlar eti kurutana kadar pişiriyorlar. özellikle o demirden kırmızı rengi de kan sanıyorlar vs. aslın tadı o suyunda saklıdır.

osmanlı , anadolu halkını cahil bıraktığı için yıllarca iç ve doğu anadoluda pek tadımlık birşeyler geliştirememişler.

pide mesela tatarlar üzerinden geliyor.

köfte tatar yemeği ama balkanlar'da hayat buluyor.

lahmacun ise türetildiği arap yemeğinden çok farklı. muhtemelen konya ve kayseri civarlarında etli pidenin hamurunu mayasız yaptıkları için lahmacun olarak geçiyor. yoksa arapların lahmajuni ile alakası yok.

bunlar acı gerçeklerdir.

• Ben et yiyemiom. Elit fakirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • et öyle yenir sen fakirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 24 Ocak 2025; 20:51:48 >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    bizde hayvan kesilip kanı akıtıldığı için, Avrupa'da şok ile öldürülüp kanı içinde kaldığı için, bizim pişen etler daha kuru oluyo diyolar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

kardeş! Allah aşkına kan nasıl kas arasında kalabilir? kan kas lifleri içinden mi yoksa damar içinden mi akıyor?

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    bilmiyom tıpçı değilim duyduğumu söyledim. kılcal damar diye bişey yok mu

• 01001101 kullanıcısına yanıt

işte sen hayvanı kesitğinde o kalp kesikten dışarı doğru pompalamış oluyor. stresle birlikte basın 200leri buluyor. boş yere şah damardan kesmiyorsun. en lezzetli yerini boşa harcıyorsunuz.

• Görüyorlar cavur filmlerinde sonrada özeniyorlar

• Eti çiğ yemek sağlıksız özellikle Avrupa da çok fazla bağırsak sorunu yaşanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kimseye artistliğine çiğ yiyor diye lavuk demem ama eti Medium Well de yemem. Konuyu langur lungur açacağınıza bir görsel ataydınız da gastronomi adına bir

bilgi olsaydı.

Etin içini sakız pembesi yiyen her lavuğun kendini elit zengin sanması
  • Herkes et pişirme uzmanıymış. Ülkede fakir kalmamış. Etin içini sakız pembesi yiyen her lavuğun kendini elit zengin sanması 

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Eti şekil şükül biftek şeklinde yeme derdim yok hocam kurutulmuş yerim güveç şeklinde yerim fırında yerim kavurma dümdüz biftek yada tomahawk yerim gibi gibi ama milletteki bu elitistlik ve lüx yhaaa kafası tepemin tasını attırıyor.

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    bunu bilmeyen mi kaldı

ayrıca Türkiye için bu tamamen uydurma. bu görseller Batı ülkeleri bazlı ve Türkiye'de böyle bi et pişirme şekli yok, olamaz, çünkü Türkiye'deki et ile Batı'daki et farklı.

ha ben dahil birçok kişi bu pembeliği yakalamıştır ama sadece renk olarak yakalarsın ya gene de elde ettiğin lezzet tamamen farklı olacak çünkü kullandığın et farklı.

ayrıca bu şekilde yemek bi lezzet de sağlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Ocak 2025; 13:20:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.