Şimdi Ara

Eskiden elinde teyp ile gezen adamlar wardı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
19.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vezir
    Amerikan kasetli teyplerden bende yakın zamana kadar bir tane vardı.Sistem olarak 1 saatlik kayıt alır ve 4 track kayıt aynı anda tek birband üstüne stereo kayıt olurdu .yani istediğiniz an diğer parçanya anında geçilebilir idi. <Ancak parçanın ortasından devam ederdiniz.Bantta sadece ileri hareket olurdu , geri başa sarma olayı yoktur. Çünkü bantların sonu ve başı birleşmiş durumdadır. ben merak edip bir tane kartuşu dağıtmıştım ,nasıl çalışıyor diye.Çok ilginçtir , içinde bantın sarıldığı bir makara mevcut değil tüm manyetik bant bir yere istif ediliyor. Elinize geçerse içini açarsanız çok şaşıracağınıza emin olun.

Kaset kayit makinalari wardi, MP3 CDsi yapar gibi kaset yapardik, ne ugrasirdi insnan, yapana kadar sarkidan sikiliyordum zaten

• quote:

Orjinalden alıntı: xiamen

Benim aracın orjinal Cd çalarını çaldılar geçenlerde. Mecbur bu kafası çıkan modellerden aldım. Allahtan kasko vardı. İyide birşey aldım ama aracı terkederken kafasını söylediğin gibi gözlük kutusu gibi kutuya koyup yanıma almak zorunda kalıyorum. Zor geliyo birde onu taşımak. Hele eve değil başka bir yere gideceksem iyice sinir bozucu. Ses kalitesi yükseldi ama başıma birde teyp kafası taşıma çıktı.

bide burada bahsedilen teyplerden taşımak zorunda olduğunu düşün

o zaman mutlu olacağına eminim

• Radyodan kasete kayıt yapardım ben de çoğu zaman..Tam şarkı bitmeye yakın konuşmaya başlayan djler ve şarkı ortasında çotonk diye giren radyo jingle larından nefret ederdim

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Kaset kayit makinalari wardi, MP3 CDsi yapar gibi kaset yapardik, ne ugrasirdi insnan, yapana kadar sarkidan sikiliyordum zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: atiyba

Radyodan kasete kayıt yapardım ben de çoğu zaman..Tam şarkı bitmeye yakın konuşmaya başlayan djler ve şarkı ortasında çotonk diye giren radyo jingle larından nefret ederdim

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

o resimdeki hasan bey'mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 20 Kasım 2008; 7:30:31 >

• Bunlarda yeniler
     Eskiden elinde teyp ile gezen adamlar wardı

• Bende de kartus calan bir muzik seti ve kartuslar var, muzigi analog cihazlardan dinlemeyi seven ve halen muzik dinlemede makarali teyp,kartus,plak ve kaset kullanan biriyim :) Arabamda sharp in 80 li yillardan kalma equalize li auto reverse li dolby nr li ve daha ilginci kasette bir sonraki sarkiya atlama sistemi (APSS)bulunan bir teybini kullaniyorum.

Kartus meselesine gelirsek bant resimden baktigimizda saga dogru hareket ediyor. Bu demektir ki bant makaranin icinden cekilip dis kismina geri sariliyor. Bu nedenle kartusta geri sarma olayi yoktur,sadece ileri sarilabilir. Ama track degistirme olayi her ne kadar sarkinin ortasina da denk gelse ilginc ve guzel bir ozellik.

Tek kotu yani bant kalitesi ve mekanizma olarak gelistirilmediler(gerci icten bandi cekip disa sarma mantigi da bunu engelledi biraz) ve bu nedenle kasetten 2 kat daha hizli bant hizina sahip olduklari halde iyi bir teypte calinan ve duzgun kaydedilmis bir kasetten daha kotu sonuc vermekte. Ama yinede severim kartuslari:)

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Orjinalden alıntı: vezir
    Amerikan kasetli teyplerden bende yakın zamana kadar bir tane vardı.Sistem olarak 1 saatlik kayıt alır ve 4 track kayıt aynı anda tek birband üstüne stereo kayıt olurdu .yani istediğiniz an diğer parçanya anında geçilebilir idi. <Ancak parçanın ortasından devam ederdiniz.Bantta sadece ileri hareket olurdu , geri başa sarma olayı yoktur. Çünkü bantların sonu ve başı birleşmiş durumdadır. ben merak edip bir tane kartuşu dağıtmıştım ,nasıl çalışıyor diye.Çok ilginçtir , içinde bantın sarıldığı bir makara mevcut değil tüm manyetik bant bir yere istif ediliyor. Elinize geçerse içini açarsanız çok şaşıracağınıza emin olun.

hocam sanırım bahsettiğiniz kartuş bu, bandın makaranın sol tarafta kalan ucu iç kısıma sarılıyor gibi gözüküyorda, ben bu olayı tam anlayamadım. nası sıkışıp karışmıyor bu bant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-25B1CCF06 -- 20 Kasım 2008; 13:47:54 >

• Peki siz hiç Eminönü, Taksim, Kadıköy, Mecidyeköy gibi kalabalık meydanlarda elinde motorlu testereyle sizden para isteyen biri ile karşılaştınız mı? Bana bikaç defa rastgeldi de. Ne ayak bu adamlar yav? İnsan o motorlu testereyi görünce tırsıyor biraz.
  • Kafası çıkanları biliyorum birde kasetli olanları
  • NEREDEN

NEREYE

• quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Peki siz hiç Eminönü, Taksim, Kadıköy, Mecidyeköy gibi kalabalık meydanlarda elinde motorlu testereyle sizden para isteyen biri ile karşılaştınız mı? Bana bikaç defa rastgeldi de. Ne ayak bu adamlar yav? İnsan o motorlu testereyi görünce tırsıyor biraz.

para isteyenleri bilmiyorumda testere satanları biliyorum ben
  • benden anadolunun küçük bir kentinde para istemişlerdi. vermeyince biraz tersleşmiştik. uzamamıştı oly. benim gördüğüm vatandaşımız doğu-güneydouda ki işsizlikten ötürü garpa geliyor. bahar zamanı ağaç budama vs gibi işler arıyor bulamayınca da sanırım "para istiyor". testeresiyle de ürpertici idi biraz
  • allah aşkına nerden buluyorsunuz bunları,sizde tüm hayatı taşıyan bir depo falan mı var,sırf burda değil diğer topiclerde de orjinal şeyler buluyorsunuz,hayran olmamak elde değil,bravo

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

NEREDEN

NEREYE

• o zamanlar (80li yıllar) teyiplerden ve hoparlörlerden çıkan sesle kendimizi kandırıyormuşuz resmen
  • İnsan gördüğünü yaşarmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bureda

allah aşkına nerden buluyorsunuz bunları,sizde tüm hayatı taşıyan bir depo falan mı var,sırf burda değil diğer topiclerde de orjinal şeyler buluyorsunuz,hayran olmamak elde değil,bravo

Tanere ve emeklerine saygım sonsuz, ama biraz araştırmacı olmak lazım.

google'a konuyu yazıp "ara" dediğinde üzt kısımda images çıkar, basarsan o konu ile ilgili resimler çıkar.

mesela "tape" yazıp images seçersen benzer resimler bulabilirsin

• Sayın yöneticim google bilgisi için sağolun,teşekkürler ama ben sadece bu konu için tanergode'ye söylemedim sözümü,genelleme de yapmıştım.Bunu da belirtmiştim.Teşşekkürler.
  • tesisatı , 2 oval hoparlör bir teyp olan , arka pandizotta el örgüsü karpuz süslü , kafasını sallayıp duran plastik kuçu kuçulu , opak renkli , çoğunlukla bırak alaşım jantı jant kapağı olmayan opel mantaları kadett leri , renault 5 leri 12 TL leri fuego ları , peugeot 205 leri , yerli ford taunus ları unutamıyorum , caddede ( bağdat ) bir köşebaşında emel sayın renault 5 ile bir yere çıkmış gidiyor geçerken gülümsüyor gözgöze gelince ( henüz tam yetişkin değilim çocukça gülümseme ) , fernerbahçe tarafında erol evgin bir manavın önünde saçlarına ilgi ile bakıyorum peruk mu değilmi , oda bana bakıyor nasılsın aslan diye , kız peşinde koşma çağlarına gelince kristal önunde mekan tutmaya , fenerde yatıp kalkmaya başlıyoruz , batıdillerinin önü kaynıyor benimki jordash senin kot ne , cadde geliş gidiş o yıllarda , gözde mekanlardan biride atlantik sinemasının önü ................ ooo uzar gider o yıllardan deli gibi biriktirdiğim ufak plastik pembepanter bile yıllarca dikiz ayna altında gülümsedi taaaki güneş formunu bozana kadar , benim gibi eskiyi özleyenlerde gülümseyecek bu konular açılınca ölene kadar ........

kızaklı teyp ten çıkan kimbilir kaç nesildir

• Aaah aah...

1985'te VAUXHALL CHEVETTE ile Türkiye'ye geldik, ben ve babam (araç tek kapı, hatchback ve... arkadan itişli!) İçindeki radyo/teyp Yugoslavya'da bozuldu. Oradan Adana'ya 4. viteste bağıran motorun sesi ile geldik. Adana'da radyoyu söktüm ve tamir ettirmesi için kuzenimden rica ettim. 1 Hafta sonra "çıkışları yanmış" dedi, radyoyu ondan sonra bir daha görmedim. 3*4 ay geçti ve evlerine misafirliğe gittik, bir de baktım ki ne göreyim! Bizim 50 Hollanda Florinine Haarlem'deki Türk Bit Pazarından aldığımız kullanılmış oto radyo/teyp tamir edilmiş, trafo ve hoparlör takılmış, evin salonunda baş köşede duruyor! Neden tamir ettirdikten sonra geri vermediğini sordum, gelen cevap: "Siz onu bize hediye etmiştiniz ama..."

Evet, gençler belki böyle şeyleri artık yaşamıyor veya karşılaşmıyor ama o zamanlar gerçekten de böyle "üstüne yatma" olayları bolca ve çokça olurdu.

T.G.

• quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

NEREDEN

NEREYE

• Hortlarsa hortlasın her postu büyük keyifle okudum

Ankara'ya veya Adana'ya gelirsem bikaç teyip toplayıp retro bişeyler ortaya çıkarayım bari.

8-tracklerin hastasıyım kayıt yapacak cihaz ve bant bulursam onlardan toplamak birinci hedef
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.