Şimdi Ara

Eskiden elinde teyp ile gezen adamlar wardı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
19.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hollanda'dan gurbet yolculuğunda gelirken 2 tane oto radyo teyp alırdık, şu sağında ve solunda yuvarlak düğmesi olanlardan, 1 tanesini arabaya takardık, 1 tanesini de satmaya, ama genelde Türkiye'den dönerken radyo-teypsiz dönerdik.

Aşağıda da 1989'da aldığım ROADSTAR RS-7700LX oto radyo teypbim var, zamanının KRAL radyo teybi buydu. 300.000 TL ödemiştim, İngilizce kullanma kılavuzunu da "fotokopisini çekme" şartıyla ele geçirmiştim.

Halen büromda gözümün önünde durmaktadır. Radio Monte Carlo'yu ve ABD İncirlik Radyosunu (Paul Harvey) az dinlemedim.

Eskiden elinde teyp ile gezen adamlar wardı

• Çıkan teypleri geçin, arabanın içindeki rafa monte teyp ve plastik kolonlardan yayılan Neşe Karaböcek veya Emel Sayın dinleyen yokmuydu? R12 lerde direksiyonun alt kısmında boydan boya raf olurdu.

hatta kasetten daha evvel amerikan kasetli teypler vardı. kartuş gibi takılan onlardan hatırlayan yokmu?

biz galiba 2-3 kuşak daha gerideyiz.
  • Sevgili meke,

8-TRACK dedikleri, makaraların üst üste olduğu garip bir sistemdi. Bir ara Wikipedia'da hepsini okumuştum, manyak bir sistemdi, sonra o da kaybolup gitti, ancak araç içi plâk çalar bile mevcuttu, İstanbul'da burnu 30 derece yukarı kalkık MAGIRIUS-DEUTZ dolmuşlarda çok varmış.

• quote:

Orjinalden alıntı: meke

Çıkan teypleri geçin, arabanın içindeki rafa monte teyp ve plastik kolonlardan yayılan Neşe Karaböcek veya Emel Sayın dinleyen yokmuydu? R12 lerde direksiyonun alt kısmında boydan boya raf olurdu.

hatta kasetten daha evvel amerikan kasetli teypler vardı. kartuş gibi takılan onlardan hatırlayan yokmu?

Var olmaz mı anılar debreşti, teyp kadar büyük adaptörü vardı araçta sanırım voltaj dönüştürmek için kasedin bir kısmı dışarıda kalırdı ve çok az müzik kapasitesi vardı

• Araç telefonunu hatırlamıyorum ancak dediğiniz teypleri hatırlıyorum babamın Doğan S i vardı ilk onda karşılaşmıştım akşamları babam eve getirirdi hey gidi günler hey yaşlanıyormuyuz ne ?
  • Bir de omzunda müzik setiyle dolaşan insanlar vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERRARI -- 19 Kasım 2008; 11:50:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FERRARI

Bir de omzunda müzik setiyle dolaşan insanlar vardı.

Herhalde benden daha iyi bilen az bulunur forumda. Tam benim zamanımın makineleriydi onlar. Adları da GHETTOBLASTER

• babamın bunlardan koleksiyonu vardı,emel sayın,çoşkun sabah,esengül,neşe karaböcek ,bülent ersoyun erkek olduğu zamana ait şarkıların olduğu kartuşlar evdeki tesisatta da olurdu.Bi de makaralı olanları vardı,Bakırköy de pasajda gider popüler şarkıların listesini verirdik bize doldurulardı.Hanı eski casus flimlerinde belki görenler vardır.kocaman 2 tane makara olur. Bii tanesi dolu bitanesi boş olur,çaldıkça boş tarafa doğru sarardı.vay be kafa kağıdı burdakilerin çogundan büyük benim,şimdi kafama dank etti.

quote:

Çıkan teypleri geçin, arabanın içindeki rafa monte teyp ve plastik kolonlardan yayılan Neşe Karaböcek veya Emel Sayın dinleyen yokmuydu? R12 lerde direksiyonun alt kısmında boydan boya raf olurdu.

• Çocukken Ankarada amerikan dolmuşları vardı içlerinde 45 lik plak çalarlar vardı.Şimdiki CD ler gibi önden beslemeli olurdu .Onca zıplamaya karşın pek atlama yapmazdı .

Amerikan kasetli teyplerden bende yakın zamana kadar bir tane vardı.Sistem olarak 1 saatlik kayıt alır ve 4 track kayıt aynı anda tek birband üstüne stereo kayıt olurdu .yani istediğiniz an diğer parçanya anında geçilebilir idi. <Ancak parçanın ortasından devam ederdiniz.Bantta sadece ileri hareket olurdu , geri başa sarma olayı yoktur. Çünkü bantların sonu ve başı birleşmiş durumdadır. ben merak edip bir tane kartuşu dağıtmıştım ,nasıl çalışıyor diye.Çok ilginçtir , içinde bantın sarıldığı bir makara mevcut değil tüm manyetik bant bir yere istif ediliyor. Elinize geçerse içini açarsanız çok şaşıracağınıza emin olun.
    quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

quote:

Var olmaz mı anılar debreşti, teyp kadar büyük adaptörü vardı araçta sanırım voltaj dönüştürmek için kasedin bir kısmı dışarıda kalırdı ve çok az müzik kapasitesi vardı

• Alman Bravo dergilerinden , yerli Hey dergilerinden top ten lere bakar kartuj lara kayıt girerdim , plak evimiz vardı.....

o zamanlarda araba kartuj playerler , araba pikapları hey gidi heyy.....

yazılacak çok şey var ama en unutamadığım o dönemin tüm cihazları gerçek metal panel di şimdinin metal panel cihazları ne kadar nadirse o zamanlarda da dandik plastik panel aletler daha da nadirdi kimse tercih etmezdi , ne olduysa oldu artık.....

pioneer ın TSW 204 - 207 LERİ TSW 69 ları KPX 5 - 9 serisi mekanik canavarı teypleri yok içlerini açınca herbirinde made in japan yazan çatır çatır aletleri çok özlüyorum , çok özlüyorum o yıllarda sirkecide küçücük dükkanlarda makine peşinde koşmayı gizli kapaklı , çok özlüyorum yüzlerce mark sayıp aldığım gerçek aletlerden çıkan o natural sesi .....................

• evde hala iki tane kasetçalarlı oto teyibi var.duruyor.satsan satılmaz atsan atılmaz.daha geçen seneye kadar bunlardan birini kullanıyorduk bile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ADAC

pioneer ın TSW 204 - 207 LERİ TSW 69 ları

hastasıydım bende onların..

drahte hatırlamaz belki ama etilerde dolaşan lacivert bir doğan vardı, adamın arabada 6 çift tsw 69 vardı ve öyle bir açardıki sesini biz arabayı görmesek bile uzaktan duyar anlardık.
    Yıl 1980 falandı, venüs pastanesinin karşısındaki büfenin duvarına oturur TSW 69 geçsin diye beklerdik
  • Vay be ne pahalıymış öyle fiyatları . Hatırladımda cidden zamanında ne paralar vermişisiz bu teyplere.

2000de sıfır astrayı 12.000 liraya aldık

Kuzenlerde sıfır borayı 12.500e aldılar.

Vede araçlar bugün 3 katı fiyata satılıyor

Ama teypler o günkü fiyatlardan daha ucuza satılıyor .
  • Benim babam dışarda geziyorsak bile elinde taşırMIŞ.Tabi o zamanlar yaşım küçük olduğu için hatırlamıyorum:)

Hatta eniştem bir olay anlatır bazen:Ben,babam,eniştem Doğubank'a gitmişiz eve teyp almak için.Sonra babam dükkanda arabanın teybini unutmuş.Ben 4 yaşımdayken kimseye haber vermeden gidip teybi almış babama vermişim ama tabi onlarda yürüyorlarmış.Gidip geldiğimi farketmemişler bile.
  • Vay be çok güzel nostalji olmuş bakalım daha neler çıkacak
  • bizim de şahin de vardı sadece ön tarafı cıkanlardan
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir
    Amerikan kasetli teyplerden bende yakın zamana kadar bir tane vardı.Sistem olarak 1 saatlik kayıt alır ve 4 track kayıt aynı anda tek birband üstüne stereo kayıt olurdu .yani istediğiniz an diğer parçanya anında geçilebilir idi. <Ancak parçanın ortasından devam ederdiniz.Bantta sadece ileri hareket olurdu , geri başa sarma olayı yoktur. Çünkü bantların sonu ve başı birleşmiş durumdadır. ben merak edip bir tane kartuşu dağıtmıştım ,nasıl çalışıyor diye.Çok ilginçtir , içinde bantın sarıldığı bir makara mevcut değil tüm manyetik bant bir yere istif ediliyor. Elinize geçerse içini açarsanız çok şaşıracağınıza emin olun.

hocam sanırım bahsettiğiniz kartuş bu, bandın makaranın sol tarafta kalan ucu iç kısıma sarılıyor gibi gözüküyorda, ben bu olayı tam anlayamadım. nası sıkışıp karışmıyor bu bant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 19 Kasım 2008; 17:09:52 >

• Benim aracın orjinal Cd çalarını çaldılar geçenlerde. Mecbur bu kafası çıkan modellerden aldım. Allahtan kasko vardı. İyide birşey aldım ama aracı terkederken kafasını söylediğin gibi gözlük kutusu gibi kutuya koyup yanıma almak zorunda kalıyorum. Zor geliyo birde onu taşımak. Hele eve değil başka bir yere gideceksem iyice sinir bozucu. Ses kalitesi yükseldi ama başıma birde teyp kafası taşıma çıktı.
  • bazı arabalarda da ekolayzır ayrı olurdu torpidonun hemen alt kısmında :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinangin

bazı arabalarda da ekolayzır ayrı olurdu torpidonun hemen alt kısmında :))

bizde vardı ACIKO marka
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.