Şimdi Ara

Eskiden elinde teyp ile gezen adamlar wardı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
19.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • almanyadan gelen sokmeli sony teybimiz vardi bayagi agirdi , sonradan gene almanyadan kizakli pioneer teyp almistik kaset calardi bagajda 10 lu cd changer vardi ve ek olarak bazuka olarak tabir edilen bas kutusu vardi. Sansimiza mark yukseliyordu yaz zamani zarar ediyorduk almanyadan ucuza alacaz derken :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: JCRSO

ben o teyipleri özlediğim gibi insanlarınıda özledim,sıcacıktı insanlar canım yalnız ülkem ne güzeldi o yıllarda,şimdi kendimi bu ülkeye çok yabancı hisediyorum

Alıp giderdik teybimizi sabah bi yere giderken onu takmak süper bi duyguydu. En son 2007 4 şubatta 94 model broadwayımizi satarken yaşamıştım daha hiç yaşamadım çok özledim o günler.
  • :) bende çok iyi hatırlıyorum, sene 95-97 arası birşey, araç 92 doğan L idi galiba.. teyip pioneerdi. teyibi sök eve getir bayağı zahmetli gelmeye başlamıştı, babamda çözüm olarak bagaja saklamayı uygun görmüştü. o gece teyip gitmişti. adam eliyle koyduğu gibi bulmuş almış. sonra bilen bilir birgün Topkapı taraflarında vatan cd'sinin çıkışı köprü altına, tezgahlar kurulurdu, 2. el aklına ne gelirse var. kıyafet elektronik falan. bu pazarı geziyoruz elektroniğede meraklıyız,, ucuz bir teyip bulursak alıcaz.. sonrasında gez gez bir baktık kendi teyibimizle karşılaştık. teyibin kabloları sarı gibi bir renkle bantlanmıştı, ve içinde bizim bıraktığımız kaset vardı!!! memleketin oyun havaları... bu kadar tesadüf olamaz dedik ve adamın yakasına yapıştık, bende başkasından aldım falan filan yapmıştı. inanılmaz çaba sarfetmiştik bildiğin hırsız karşımıza gelmişti. hala hikaye anlatıyordu bize. adamdan kavga dövüş aldık teyibi. para vermedik tabii ki. buda böyle bir anımdır

• Çok eskiden aracımız yoktu ancak dayımlarla altlı üstlü otururduk. Köye giderken 6. kişi kucakta gidecek ufaklık olarak benide alırlardı. Araç 90 model STW Toros idi. Daha bu sene satıp 2012 Kangoo aldı.

Herneyse dayım biraz eli sıkı biridir. Diğer dayımda eli açıktır. Kasetten falan hiç çekinmezdi alırdı. Bazı kasetleride bizim üstümüzde oturan dayıma verirdi. O kasetlerden bazıları hala aklımda. Üstünden yıllar geçmesine rağmen. Biri Kıraç diğeri Ceylan kasetiydi. Köye giderken sürekli dinlerdik. Tabi dinleyecek başka birşey yok. Sabah yola çıkar akşamda eve geri dönerdik. Dayım teybi söker koltuk altıma sıkıştırırdı. Bende gider evde teybe özel ayrılmış terekteki yerine koyar üstüne danteli örterdim. Teybinde markası Roadstar'dı. Yolda midem bulanınca ön iki koltuğun arasına kafamı sıkıştırır equalizer ışıklarını izlerdim

Şimdi kendi aracımız var. Onda da Navitech marka kafası sökülen cinsten bir mp3 çalar almıştım. Montajına kadar kendim yaptım. Hiç kafasını söktüğümüzü hatırlamıyorum. Hiçte çalınacağını sanmıyorum.

• yıl sanırım 1992 ilk aracımız olan 91 model kartalı almıştık.babamın ehliyeti olmasına rağmen aracı bir arkadaşı evin önüne getirmişti.malum babam acemi:) araçta güzel bir teyp 4 hoparlör arkalar oval bluestar ,önlerde pionner vardı.bir gün sonra aracı satan adam teypi almıştı niye aldı diye baba diye sorunca üste çok para istedi demişti . en az 2-3 yıl aracı teypsiz kullandık sonra dedemler bize sunny marka bir teyp hediye etmişlerdi. o mutluluğu hiç unutamam. sanırım dandik bir teypti ilk yıl kasetçalar kasetleri geri vermemeye başlamıştı ama radyosunda bir sorun yoktu.söylemeyi unuttum teyp kızaklıydı. her akşam al eve götür sabah geri tak. çok güzel günlerdi bir de kartal benzini az içseydi:)
  • Sene 1982 civarı.
    1974 model Murat 124'ümüz vardı. Koyu Yeşil. Plakası 35 FS 124.
    Eski büyük kasetlerden vardı, sadece birkaç tane vardı.

Sonra babam 1978 model Murat 131 almıştı. Aciko ekolayzir vardı, Momo küçük çaplı direksiyonu vardı, direksiyon ile ilgili ruhsatın arasında bir kağıt vardı, polis kontrollerinde onu gösterirdi.

1990 yılında 1988 model Ford Taunus 2.0 GLS almıştı. Arka camın içine iki adet kare pioneer hoparlör taktırmıştı. Bu sefer ayrı ekolayzır yoktu. 5 kanal ekolayzırlı bir teyp almıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski teyplerin ses kalitesi ,şimdiki teyplerden kat kat daha iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Eski teyplerin ses kalitesi ,şimdiki teyplerden kat kat daha iyiydi.

Eskiden kayıt kaliteliydi. Kayıttan önce de performans kaliteliydi. Şimdi varsa yoksa sesi parlatmak, "fidelity" kalmadı.

Eagles'ın makarada bazı kayıtları duruyor 70'lerden kalma. Dip sesiyle beraber şimdiki hiç bir CD'de olmayan detaylar var. Onların orjinal orkestrasyonu mesela, şu anda satın alınabilen veya internetten indirilen değil, farklı birşeydi. Şu anda eski kayıtların CD'lerinde ancak ses mühendisinin "boombastic" estetik anlayışından geçmiş hallerini duyabiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Eski teyplerin ses kalitesi ,şimdiki teyplerden kat kat daha iyiydi.

Bu biraz da CD -MP3 farkından kaynaklanıyor. Eskiden hep CD'den dinlerdik -orijinal CD tabi, çünkü mp3 indirmek o bağlantılarla mümkün değildi- ona göre ses olurdu tabi.
  • Nostalji oldu gece gece
  • herkez amma fakirmis...kucagina al arabayida eve getir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ilk hatırladığım teybimiz şu SHARP'tı..

Pioneer ke-2700 ise lise yıllarımın en yaygın kullanılan teybiydi.. Bi çakması bende halen mevcut..

Eskiden elinde teyp ile gezen adamlar wardı

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Benim ilk hatırladığım teybimiz şu SHARP'tı..

Pioneer ke-2700 ise lise yıllarımın en yaygın kullanılan teybiydi.. Bi çakması bende halen mevcut..

Pioneer 2700 benim aracımda vardi.
    Çalınınca keh3600 almıştım,

Sonraki arabamda pioneer keh-6200 almıştım, çok severek kullanmıştım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Emice de 230.4 vardı ona almıştı bi pioneer tarih 99 gibi birşeydi sanırım çıkma kafa diyolardı herhalde o cinse

Teybi çalamamışlardı ama daha tazecik pioneer hoperlörler hoparlörler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent van Gogh -- 29 Mayıs 2012; 15:34:40 >
  • o zamanların tadı başkadır.yaşamayana anlatılamaz.
    kaset doldurtulacağı zaman,hangi sanatçı,hangi şarkı ve en önemlisi bunların sırasını listelemek için bir kaç arkadaş saatlerce tartışırdık.o son kaset günlerce bıkmadan usanmadan dinlenirdi.şimdi binlerce müzik elimizin altında ama o eski tad yok.
    birde araba teyplerini ev-iş yerinde kullanmak çok havalıydı.hatta bunlara mobilyacıda sandık yaptırılır,döşemeciden üstü kaplattırılır son olarak elektrikçide lambalar taktırılırdı.
    arkadaşım 200 000 tl ye borçla murat 124 almıştı, o borcu düşünürken oğlu 250 000 tl ye pioneer teyp ve kolon almış.ne güldüydük.
  • O zamanlar hayat bu kadar kolay,monoton değildi.Bir şeye sahip olmak,ihtiyacımızı gidermek için uğraşır,çaba sarf ederdik.Yeni bir kaset alıp,teypte dinlemek lüks gelirdi,insana.

Babamın 93 r9 spring te hala sony kasetçalar takılı vaziyettedir.Ama özellikleriyle şimdiki teyplere taş çıkartır,megabass,acoustic programı ... araçtaki hoparlörden sadece biri çalışıyor,diğerleri patlak,ah bide diğerleri de çalışsa tadından yenmez
  • İlk mesajdan itibaren hepsini okudum. Benim çocukluk yıllarımdı bu dönemler. Özledim onları ya...
  • Babamın torosunda hala kafası çıkarılan teyplerden var Ama çıkarıp eve görümüyoruz
  • 2007 de çıkma kafalı teyp almıştım. gözlük taşır gibi teyp kafası taşıyordum. yeni araçlarda özellikle komplike olduğu için teypler çalınma sansı pek kalmadı. ha direksiyonu çal ha teybi. ikisi için de ciddi bir uğraş gerekiyor çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

yeşil ışıklı TEYP
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.