Şimdi Ara

Eskişehir-Antakya Güzergahı Öneriler ve Uyarılarınız? Google maps SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yanımda navigasyonum da olacak ama muhtemelen birkaç gün sonra sabaha karşı Esk'den çıkıp Goopgle maps'e uyarsak E-90'dan Ankara-Şereflikoçhisar-Aksaray-Adana güzergahını geçip Antakya Arsuz'a gitmeyi planlıyorum.

Daha önce hiç bu güzergahı kullanmadığım ve Ankaraya'da araba ile yıllardır gitmediğim için bu güzergaha da yabancıyım açıkçası. Yolda iki araç seyredeceğiz ve köpek de arabada olacağı için çok da abartmadan, yolu belki en fazla 2-3 saat uzatsa da sıkça mola verme zorunluluğumuz olacak.

Bu güzergahı bildiği kadarıyla yemek-mola yerleri veya çok da fazla zaman ayırmadan görülmesi gereken yerler önerisi, yol durumu (Duble yol, tehlikeli bölgeler vs), her ne kadar abartılı hız yapmayacak olsam da normalden düşük hız noktaları ve radar noktaları vs hakkındaki tecrübelelerinizi paylaşırsanız yolculuk konforumuzu arttırmış olacaksınız.

Teşekkür ederim..

Düzeltme: Son resmi ilk olarak eklemişim, Diğerleri sırayla aşağıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdcezir -- 27 Temmuz 2011; 18:21:05 >

• Resimleri ekleyememişim. Tek tek de olsa Google maps SS'lerini koyuyorum:

• .

• .

• .

• selam

öncelikle bölgemize hoşgeldiniz kütahya-afyon-akşehir konya-ereğli-adana-antakya istikametini tercih ederseniz yolu kısalmış olursunuz. ereğliden sonra yaklaşık bir 100 km benzin istasyonu yok! ogs yada kgs cihazınızı unutmayınız! yolun büyük bölümü zaten duble yol sadece çay-kadınhanı arası yer yer tek şerittir.

yemek olarak ufak ilçelerde durmanızı tavsiye ederim molay erleri baya bir tuzlu oluyor çünkü konyadan adana istikametine gelirken o geniş bir yol o yolda radar olur dikkat edin ayrıca konya-ereğli arasıda radar olur. pozantıdan rampa çıkarken dikkatli olun 3. vitse kadar düşeceğiniz yerler olacaktır

şimdilik bu kadar

• Konya üzerinden de gelebilrsin, böylece Ankara'ya uğramadan da gayet hızlı ve rahat bir yoldan Ereğli-Yolçatına ve oradan da TEM'e girerek Antakya'nın yakınına kadar (İskederun'un çıkışı) TEM'den basarsın. Hatta yemeğini TEKİR YAYLASINDA veya POZANTI ŞEKERPINARI'nda yer, Adana'nın fön makinası sıcağını yemeden komşu il (Osmaniye'yi saymıyorum, Osmaniye % 100 ADANA'dır...!!!) ve benim gibi Arap kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ve bilhassa SOĞUK yenmesi gereken HUMUS ve SICAK yenmesi gereken KÜNEFE'nin gerçek tek cenneti olan Antakya'ya ulaşırsın.

Offf offf, Cumartesi günü

- SİLİFKE NARLIKUYU balık mı? yoksa
    - HATAY ANTAKYA HARBİYE humus mu?

(yoksa ikisi mi...???)
  • dkerem2 ve mutlaka yazar diye düşündüğüm Taner Bey, cevaplar için teşekkürler.

Google'ın 2. altenatifi de Emirdağ-Bolvadin-Akşehir-Konya-Ereğli üzerinden Adana.
    Tuz Gölü'nü görmek istemem ve Google'ın yaklaşık süre hesabına göre 1 saat daha uzun sürmesi haricinde bahsettiğiniz güzergah bana daha önce önerilen yol. Ancak sıkıntı şudur ki Esk'den sonra hanımın memleketine gidiyoruz ve ikinci araç ile de kayınpeder ve kayınvalide de bizi bahane edip İst'dan Antakya'ya gelecekler. Onların TEM'den direkt Ankara'ya gelmesi ve orada yolda buluşup devam etmemiz onlar için daha kolay gibi.
    Aslında kayınvalideleri de Esk'e davet edip dünürleri Esk'de buluşturduktan sonra oradan sizlerin de önerdiği güzergahı düşünüyordum ancak bakalım, zaman açısından uygun olurlarsa son gün güzergah da değiştirebiliriz. Yoksa Ankara üzerinden ilk plan geçerli olacak gibi.

Yine de her iki güzergahta da öncelikle trafik uyarıları, ardından da köpeğin de rahat edebileceği mola yerleri ve yiyip içilecekler konusunda her türlü iştah açıcı öneriye açığım

Önce eskişehir'de çibörek yanında turşu ve ayran, belki ardından bir kavurma börek; Antakya Harbiye'de mangal ve humus, kekik salatası (Adını hatırlayamadım tam olarak), künefe, diğer günlerde hanımın teyzelerden evde yapılmış kaytaz böreği ve katıklı ekmek garanti zaten

Eğer zamanınız olursa her ikinizi de haftaya Arsuz'a beklerim, teşekkürlerimle...

• aksaray ankara arası sık sık gidip geliyorum.

yol üzerinde durabileceğiniz güvenli ve kaliteli tesisler: Şoförler federasyonu, Ayrancı tesisleri, Ağaçlı tesisleri. özellikle aksaraya girerken ağaçlı tesislerinde durup soluklanabilirsiniz. madosuna kadar çeşitli alternetifleri vardır.

koçhisarı geçtikten sonra yol çok yamalı ve bozuk. 15km kadar hızını 70-80e kadar düşürmenizde fayda var. toplamda ankara aksaray arası 20 km kadar yol tek şeride düşüyor çalışma nedeniyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycapslock

aksaray ankara arası sık sık gidip geliyorum.

yol üzerinde durabileceğiniz güvenli ve kaliteli tesisler: Şoförler federasyonu, Ayrancı tesisleri, Ağaçlı tesisleri. özellikle aksaraya girerken ağaçlı tesislerinde durup soluklanabilirsiniz. madosuna kadar çeşitli alternetifleri vardır.

koçhisarı geçtikten sonra yol çok yamalı ve bozuk. 15km kadar hızını 70-80e kadar düşürmenizde fayda var. toplamda ankara aksaray arası 20 km kadar yol tek şeride düşüyor çalışma nedeniyle.

Yol bilgileri için teşekkürler, işime yarayacak.

Ayrıca ilk uzun molayı Ankara-Aksaray arasında vermeyi düşünüyorum zaten. Ağaçlı tesisleri E-90 üzerinde Nevşehir kavşağında diye buldum sanırım internette ve Hürriyet'in en iyi mola yerleri ilk on listesine girmiş. Geniş ferah bahçe içi açık alanı var mı acaba? Malum, it arabada yol boyunca sıkılacak ve insanları çok da ürkütmeden gezdirebilmek istiyorum.

• Arkadaşım, çok nazik davetin için teşekkür ederim. 1999'da ARSUZ'a gitmiştim. Şu birhakikat ki PEYNİRLİ KÜNEFE herhalde orada ya icat edildi, ya bulundu, ya da doğdu! Enfes ötesi mükemmel bir tatlı.

ARSUZ'un denizi de çok çok güzel, temiz ve nefistir. Tipik bir Akdeniz suyu, tuzu ve kokusu vardır. İskenderun-Arsuz yolu 1999'da pek iyi değildi fakat aradan geçen 12 yılda genişletildiğini ve yapıldığını duydum. Arsuz'ta kuzenlerimin 3 adet Tripleks İkiz Villası var, Hakimler Sitesinde, bu yıl büyük ihtimalle gideriz.

Ankara'da buluşacak ve konvoy şeklinde Adana-Antakya-Arsuz yolunu takip edecekseniz rahat ve huzurlu gidebileceğini belirtebilirim. Geçen 2 hafta önce kızkardeşim ve eniştem Renault CLIO 1.2 BVR + LPG ile IKEA'yı ziyaret etmek için Ankara'ya gidip geldiler, yolda tamirat var, duble yol kısmında dikkat etmenizde fayda var. Duble yolda 90-100 ve TEM'de 132 km/h'yı aşmazsanız İskenderun'a kadar tek kontak gidebilirsiniz.

Saygılarımla,

Taner Göde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.