Şimdi Ara

Eskiyen kasayı 500-600 bütçeyle adam etmek için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar benim bir kaç sorum olacak öncelikle bilgisayarım şöyle

Anakart AdI - Foxconn A78AX-K/S
    Görüntü Bağdaştırıcısı - GeCube Radeon HD 3850
    RAM : 2 GB DDR2
    CPU Türü : TripleCore AMD Phenom X3 8450, 2100 MHz (10.5 x 200)
    Kasa resimdekinin aynısının yanları mavi ve yanı açık olanı yani şeffaf olanı power supplyde kasayla birlikte almıştım kasanın kendi poweri yani
     Eskiyen kasayı 500-600 bütçeyle adam etmek için yardım

Sanırım belirtmem gerekenler bunlar ek bişey olursa söylersiniz sorunuma gelince bilgisayarımı yanlış hatırlamıyorsam 2009 yada 2010da toplamıştım zamanında cok iyiydi şuan haliyle emekliye ayrıldı şimdi sorunlar şöyle artık ram çok yetersiz kalıyor ekran kartıda öyle oyun oynayan bi insanım genelde bilgisayarda ve artık oynayamıyorum verim vermiyor

Ben bu bilgisayarı yeniden adam etmek için ne yapmam gerek maksimum 500 tl bütçe ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranarslan -- 15 Ocak 2015; 20:17:05 >

• Gören yokmuuu
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranarslan

Gören yokmuuu
    O sisteme masraf yapmaya değmez. Bütçeni arttırıp komple değiştirmen lazım. Elindeki kasa ve hddyi kullanabilirsin ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

O sisteme masraf yapmaya değmez. Bütçeni arttırıp komple değiştirmen lazım. Elindeki kasa ve hddyi kullanabilirsin ancak.

Alıntıları Göster
    Peki ucuz bi sistem önerisi yapabilirmisiniz hocam yada laptop alsam daha mı temiz olur
  • quote:

Peki ucuz bi sistem önerisi yapabilirmisiniz hocam yada laptop alsam daha mı temiz olur

Alıntıları Göster
    KONU GÜNCEL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranarslan -- 14 Ocak 2015; 23:02:55 >
  • quote:

Biri baksın ya

Oyun amacli alacaksan laptop alma bosuna parana yazik arkadasin dedigi gibi yeni bir masaüstü diz zaten laptop alayimmi diye sormussun 1200 liraya idare eder bir sistem kurarsin
    psu var
    hdd var
    kasa var
    geriye kalanlar
    ekran karti benim onerim 350 liralik bir sey al
    anakart 250 liraya idare eder hatta direk iyi diyelim
    birde 8 gb ram al 250 liraya
    islemci yide amd alirsin 300 civari bu sistem seni rahat iki sene medium high arasi goturur
    fikrini tam olarak soylersen sistemide dizebiliriz
    Ayrica birileri bakipta mesaj yazmiyorsa ya gormemislerdir yada olmayacak seyler soyledigindendir onun icin sadece konu guncel yazarak uste cikabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecurityPayne

quote:

Biri baksın ya

Oyun amacli alacaksan laptop alma bosuna parana yazik arkadasin dedigi gibi yeni bir masaüstü diz zaten laptop alayimmi diye sormussun 1200 liraya idare eder bir sistem kurarsin
    psu var
    hdd var
    kasa var
    geriye kalanlar
    islemci yide amd alirsin 300 civari bu sistem seni rahat iki sene medium high arasi goturur
    Ayrica birileri bakipta mesaj yazmiyorsa ya gormemislerdir yada olmayacak seyler soyledigindendir onun icin sadece konu guncel yazarak uste cikabilirsin

Alıntıları Göster
    power suply 350 watt civarıysa değişmesi gerekebilir.

• X3 işlemcilerde bir çekirdek daha açılarak 4 çekirdekli hale gelme olayı var.

Ki böyle yaparsanız ram+ ekran kartı ile süreyi biraz daha uzatırsınız.
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu olayı nasıl yapabilirim bi bilgin varmı
  • quote:

quote:

Biri baksın ya

psu var
    hdd var
    kasa var
    geriye kalanlar

Hocam cok sağol ya ben genelde LOL oynuyorum bide stream yapmak gibi bir düşüncem var lolde 100 fps görecegim bi sistem bana yeter kısacası beraber bi kasa dizelim bana ama üniversite ögrencisiyim durum ortada.. Memleket ankara laptopa para yok diye kasalı bilgisayarı sırtlayıp getirdm İzmire yani :D ona göre bi sistem dizelim

• quote:

quote:

quote:

Biri baksın ya

psu var
    hdd var
    kasa var
    geriye kalanlar

Hocam cok sağol ya ben genelde LOL oynuyorum bide stream yapmak gibi bir düşüncem var lolde 100 fps görecegim bi sistem bana yeter kısacası beraber bi kasa dizelim bana ama üniversite ögrencisiyim durum ortada.. Memleket ankara laptopa para yok diye kasalı bilgisayarı sırtlayıp getirdm İzmire yani :D ona göre bi sistem dizelim

Alıntıları Göster
    işlemci olarak g3258 al
    anakart asus h81m plus
    ram olarak 4gb yeterli şu an
    geriye kalan parayı ekran kartına basarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TonyStank -- 15 Ocak 2015; 0:25:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: black37

işlemci olarak g3258 al
    anakart asus h81m plus
    ram olarak 4gb yeterli şu an
    geriye kalan parayı ekran kartına basarız

hocama katılıyorum lol ve stream için uygun bir sistem olur
  • baranarslan B kullanıcısına yanıt
    İnternetten bakabilirsin mevcut bazı yerlerde.İngilizcen iyiyse yabancı kaynaklar daha fazla.

G3258 ve yeni anakart harcamasına gerek yok şuan bence.Şimdiki işlemcin biraz daha götürebilir.

• G3258işlemci
    Gigabyte H81M-Sp2V anakart
    G-Skill 4 GB Ripjaws 1600 MHZ Ram

Böylece toplam 480 TL`ye geliyor.

G3258`in içindeki dahili GPU lol oynatmak için yeterli.

Daha sonra PSU+Ekran Kartı eklersiniz sisteme bütçe müaait olunca.Veya da PSU masrafı yapmamak için GTX750Ti da eklenebilir.

En son da işlemciyi i5/i7 seviyesine çıkararak planlı bir şekilde güzel bir bilgisayarın olmuş olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnqelTR

G3258işlemci
    Gigabyte H81M-Sp2V anakart
    G-Skill 4 GB Ripjaws 1600 MHZ Ram

Böylece toplam 480 TL`ye geliyor.

G3258`in içindeki dahili GPU lol oynatmak için yeterli.

Daha sonra PSU+Ekran Kartı eklersiniz sisteme bütçe müaait olunca.Veya da PSU masrafı yapmamak için GTX750Ti da eklenebilir.

En son da işlemciyi i5/i7 seviyesine çıkararak planlı bir şekilde güzel bir bilgisayarın olmuş olur

hocam şimdi bu G3258 işlemci benim mevcut işlemcimden cok cok mu iyi bide söyle bir sıkıntı var ddr2 ramler biraz pahalı şöyle bir baktımda piyasaya ama ekran kartı sizce şu uygunmu ?http://www.hizlial.com/powercolor-hd6570-2gb-gddr3-128bit-dx11-amd-radeon-ekran-karti-ax6570-2gbk3-he/10249250

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

İnternetten bakabilirsin mevcut bazı yerlerde.İngilizcen iyiyse yabancı kaynaklar daha fazla.

G3258 ve yeni anakart harcamasına gerek yok şuan bence.Şimdiki işlemcin biraz daha götürebilir.

Hocam biraz kurcaladımda x3lerde oluyormuş evet ama asus anakartlar için diyor :/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Hocam biraz kurcaladımda x3lerde oluyormuş evet ama asus anakartlar için diyor :/

Alıntıları Göster
    Konu güncel

• G3258 çok iyi sayilmaz senin islemcinden.Tamam iyi ama oyle ikiye katlar diyemem.Ama daha guncel/Upgrade sansi.480 TL ile hem LOL oynayacaksin hem de ialemci anakart ram degistireceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnqelTR

G3258 çok iyi sayilmaz senin islemcinden.Tamam iyi ama oyle ikiye katlar diyemem.Ama daha guncel/Upgrade sansi.480 TL ile hem LOL oynayacaksin hem de ialemci anakart ram degistireceksin.

peki şu ekran kartı ilehttp://www.hizlial.com/powercolor-hd6570-2gb-gddr3-128bit-dx11-amd-radeon-ekran-karti-ax6570-2gbk3-he/10249250 4 gb ram alsam performansta çok artış olurmu :/

• O ekran kartı da iyi bir şey degil.Yani masraf yapmaktan baska bir sey yapmis olmazsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.