< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 9 Şubat 2020; 2:53:31 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 9 Şubat 2020; 2:53:31 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ya bi çektirin gidin kardeşim ya! Tamam durumu iyi olan esnaf tabi ki var ama durum senin belirttiğin kadar toz pembe değil.
Toptancıda her şey dolarla satılır olmuş, sen fiyata yansıtsan pahacı oluyorsun. Kiran yükseliyor, elektrik su doğalgaz faturası kabarıyor ama gelirin aksine düşüyor. Hele şu kış günleri. Halkın büyük çoğunluğu sadece temel ihtiyaç maddelerini satın alıyor, extra bir alışveriş yapmıyor. Bak küçük bir Anadolu ilçesinden bahsediyorum, kira 600 TL, yakacak aidatı 400, apartman aidatı 100 TL. Elektrik 120-130 TL, su 60-70 TL. En az 100 TL kendi ve eşinin telefon faturası, 100 TL internet. Halkın büyük çoğunluğu mevsimlik çalışıyor, gerisi asgari ücret. %10 civarı ise normal ücret alıyor. Aylık sabit 1500 TL masrafı olan bir insan nasıl harcama yapsın? Bu adamın mutfağı var, ev ihtiyacı var, giyeceği var, çocuğunun okul masrafı var. Hele bir de sigara içiyorsa, arabası varsa ay sonunu görmesi imkansız. Şimdi biri çıkıp sigara içmesin, parası yoksa arabaya binmesin diyecek ağzında Winston Dark Blue siyla, ben de kürekle vuracağım o ağzına. Böyle forumlarda güzelleme yaparak olmuyor bu işler. Esnafın da halk gibi işi zor. Öyle zevkine göre para harcayan yok artık. |
Esnaf para basıyor ama bir dükkanın veya ofisin kapısını 20 Sene açık tutmak kolay iş değil..
Insanlar bazı şeyleri çok basit sanıyor,ama öyle değil.Ben duvara astığım kağıda vergi veriyorum,asgari ücretli çalıştırdığım işçiye aylık 5000 hatta kullandığı malzemenin arabanın kayıp payı ile beraber neredeyse 6000 Tl bütçe ayırıyorum.Ha ama şunu da söylemek isterim zamanında akıllı davranıp döviz odaklı işlere dönen esnafa evet kriz yok.İnsanlar Tl ile yüzdelik hesaplarken $ üstünden yüzdelik kar koyuyorum,münakaşaya girmiyorum.Diğer esnaf kardeşlerime de tavsiye ederim. Ekleme:Bu dediklerim üstün bir işçilik ve hizmet sunabilen,kurumsal bir şirket olmaya göz dikebilen esnaflar için geçerli |
Özellikle tesisatçılar çok para kaldırıyor
|
Çalışan kazanıyor. Allah herkesin rizkini verir.
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 8 Şubat 2020; 22:41:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 8 Şubat 2020; 23:51:58 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 9 Şubat 2020; 5:31:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |