Şimdi Ara

Esnafa kriz yok, asgari ücretlide olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yani saçma sapan kafe esnafına kriz var tabi, onlar zaten gereksizler onlara her zaman kriz olur. Ama adam akıllı, iyi yere, gerekli bir dükkan açan esnaf gayet kazanıyor. Hatta 2. arabalarını falan alıyor. Mesela hiç elektrikçi olmayan yerdeki elektrikçi, para basar. Eczane olmayan yerde eczane, para basar. Ve basıyor da zaten. Ya şu anda öyle kriz falan yok bence esnaflar arasında. O kadar esnaf gezdim, durum bu bence.

Hani diyorlar ya şu kadar esnaf kepenk kapattı 2019 da, onların %95 ini bu ezik, kafeden başka bir şey bilmeyen zırt bırt kafe açan tayfa değilse ben bir şey bilmiyorum. Esnaflık bu değildir. Bir kahveden 15 tl talep eden esnaf değildir zengindir, zengine hitap edendir. Esnaf öyle değildir.

Mesela Eminönü'ndeki peynirci, para basıyor. Onlarca peynirci olmasına rağmen, adamlar işini sağlam yapıyor.

Not:Arkadaş millet iyice paranoyak olmuş. Ben diyorum ki ölüyoz diyen esnafa kanmayın. Onlar sizi beni gömerler yani o derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 9 Şubat 2020; 2:53:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya bi çektirin gidin kardeşim ya! Tamam durumu iyi olan esnaf tabi ki var ama durum senin belirttiğin kadar toz pembe değil.
    Toptancıda her şey dolarla satılır olmuş, sen fiyata yansıtsan pahacı oluyorsun. Kiran yükseliyor, elektrik su doğalgaz faturası kabarıyor ama gelirin aksine düşüyor.
    Hele şu kış günleri. Halkın büyük çoğunluğu sadece temel ihtiyaç maddelerini satın alıyor, extra bir alışveriş yapmıyor.
    Bak küçük bir Anadolu ilçesinden bahsediyorum, kira 600 TL, yakacak aidatı 400, apartman aidatı 100 TL. Elektrik 120-130 TL, su 60-70 TL. En az 100 TL kendi ve eşinin telefon faturası, 100 TL internet. Halkın büyük çoğunluğu mevsimlik çalışıyor, gerisi asgari ücret. %10 civarı ise normal ücret alıyor.
    Aylık sabit 1500 TL masrafı olan bir insan nasıl harcama yapsın? Bu adamın mutfağı var, ev ihtiyacı var, giyeceği var, çocuğunun okul masrafı var. Hele bir de sigara içiyorsa, arabası varsa ay sonunu görmesi imkansız.
    Şimdi biri çıkıp sigara içmesin, parası yoksa arabaya binmesin diyecek ağzında Winston Dark Blue siyla, ben de kürekle vuracağım o ağzına.

Böyle forumlarda güzelleme yaparak olmuyor bu işler. Esnafın da halk gibi işi zor. Öyle zevkine göre para harcayan yok artık.
    Esnaf para basıyor ama bir dükkanın veya ofisin kapısını 20 Sene açık tutmak kolay iş değil..
    Insanlar bazı şeyleri çok basit sanıyor,ama öyle değil.Ben duvara astığım kağıda vergi veriyorum,asgari ücretli çalıştırdığım işçiye aylık 5000 hatta kullandığı malzemenin arabanın kayıp payı ile beraber neredeyse 6000 Tl bütçe ayırıyorum.Ha ama şunu da söylemek isterim zamanında akıllı davranıp döviz odaklı işlere dönen esnafa evet kriz yok.İnsanlar Tl ile yüzdelik hesaplarken $ üstünden yüzdelik kar koyuyorum,münakaşaya girmiyorum.Diğer esnaf kardeşlerime de tavsiye ederim.
    Ekleme:Bu dediklerim üstün bir işçilik ve hizmet sunabilen,kurumsal bir şirket olmaya göz dikebilen esnaflar için geçerli
  • Özellikle tesisatçılar çok para kaldırıyor
  • Togo kenya gibi ülkelerde de para kazanan esnaflar var
  • Çalışan kazanıyor. Allah herkesin rizkini verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaf para basıyor ama bir dükkanın veya ofisin kapısını 20 Sene açık tutmak kolay iş değil..
    Insanlar bazı şeyleri çok basit sanıyor,ama öyle değil.Ben duvara astığım kağıda vergi veriyorum,asgari ücretli çalıştırdığım işçiye aylık 5000 hatta kullandığı malzemenin arabanın kayıp payı ile beraber neredeyse 6000 Tl bütçe ayırıyorum.Ha ama şunu da söylemek isterim zamanında akıllı davranıp döviz odaklı işlere dönen esnafa evet kriz yok.İnsanlar Tl ile yüzdelik hesaplarken $ üstünden yüzdelik kar koyuyorum,münakaşaya girmiyorum.Diğer esnaf kardeşlerime de tavsiye ederim.
    Ekleme:Bu dediklerim üstün bir işçilik ve hizmet sunabilen,kurumsal bir şirket olmaya göz dikebilen esnaflar için geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 8 Şubat 2020; 22:41:9 >
  • Ya bi çektirin gidin kardeşim ya! Tamam durumu iyi olan esnaf tabi ki var ama durum senin belirttiğin kadar toz pembe değil.
    Toptancıda her şey dolarla satılır olmuş, sen fiyata yansıtsan pahacı oluyorsun. Kiran yükseliyor, elektrik su doğalgaz faturası kabarıyor ama gelirin aksine düşüyor.
    Hele şu kış günleri. Halkın büyük çoğunluğu sadece temel ihtiyaç maddelerini satın alıyor, extra bir alışveriş yapmıyor.
    Bak küçük bir Anadolu ilçesinden bahsediyorum, kira 600 TL, yakacak aidatı 400, apartman aidatı 100 TL. Elektrik 120-130 TL, su 60-70 TL. En az 100 TL kendi ve eşinin telefon faturası, 100 TL internet. Halkın büyük çoğunluğu mevsimlik çalışıyor, gerisi asgari ücret. %10 civarı ise normal ücret alıyor.
    Aylık sabit 1500 TL masrafı olan bir insan nasıl harcama yapsın? Bu adamın mutfağı var, ev ihtiyacı var, giyeceği var, çocuğunun okul masrafı var. Hele bir de sigara içiyorsa, arabası varsa ay sonunu görmesi imkansız.
    Şimdi biri çıkıp sigara içmesin, parası yoksa arabaya binmesin diyecek ağzında Winston Dark Blue siyla, ben de kürekle vuracağım o ağzına.

Böyle forumlarda güzelleme yaparak olmuyor bu işler. Esnafın da halk gibi işi zor. Öyle zevkine göre para harcayan yok artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• örnek terzi dükkanı olmayan mahalleye terzi dükkanı açan parayı kırar. çünkü aldığın elbiseyi trendyoldan bile almış olsan gidip terzi de yaptırman gerekiyor,özellikle pantolonları

her taraf kafe,çiğ köfteci doldu.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Örnek ..... Dükkanı olmayan yer ya yeni kurulan bir yerlesim yeridir ya da köydür. Dünyayı yeniden keşfetmiyoruz, her mahalle arasında 2-3 er tane a101 bim var. O dükkan bu dükkan olmayan yer mi kaldı, burası ütopya mı

• Tabi lan manyakmisiniz esnaf gobek atiyor, zevkten zil takip oynuyor

Nick - Konu uyumu diyecegim ama adam yazmayan adam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 8 Şubat 2020; 23:51:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Örnek ..... Dükkanı olmayan yer ya yeni kurulan bir yerlesim yeridir ya da köydür. Dünyayı yeniden keşfetmiyoruz, her mahalle arasında 2-3 er tane a101 bim var. O dükkan bu dükkan olmayan yer mi kaldı, burası ütopya mı
    olmayan birşey açarsın tutar. sonra yanına 1-2 kişi daha açar aynısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

olmayan birşey açarsın tutar. sonra yanına 1-2 kişi daha açar aynısından

Alıntıları Göster
    işte 1 sene kadar ancak kazanır

Yakında konu başlığı şöyle olabilir yeni buluş yaparsanız çok kazanırsınız..Siz de Bill gates olun Zuckemberg olun elinizden tutan mı var falan

• Bu saydığın isimler Türkiye'de olsa, daha parlayamadan girişimciliğe tövbe ederlerdi

• Asgari ücretlide kriz olduğu zaman bu esnafı vurmuyor diyen cahiller ile münakaşaya girmek gereksiz..
    O maaşı alan adam bir şeyler alacak ki iç piyasada ekonomi yürüyecek. o maaşı alan adam bütün lüksünü kısma yoluna gidiyorsa bu esnafın işine yansımaz mı bu kadar kör kütük cahil misiniz ? Size bu kafayla bu ekonomi bile fazla
  • O dediğin yıllar önceydi. Şimdi hele ki son zamanlarda sen zannediyor musun peynirciden herkes kilo kilo peynir alıyor. Herkes peşin tık para alış veriş yapıyor. Bakkaldan ekmeği veresiye alan, tamircinin veresiye çalışanında kuyruk olanları düşünün. Tüm sınıflar bir geri gidiyor siz hala çalışan kazanır bik bik. O veresiyeler dönmesin o mükemmel esnafı görürüz. Ben peşin çalışıyorum diyenden de zaten insanlar elini ayağını çekiyor yavaş yavaş çünkü kimsenin cebinde nakit para kalmadı.

Bu arada bulunduğum yer köy. 2000 nüfusun altında. Hadi gel bakalım istediğini aç burada. Ya veresiyeden batarsın ya da veresiye yapmıyorum dersin açlıktan nefesin kokar.

Unutmadan; ekonomi çok iyi. Herşey mükemmel. Aksini söylediğimi iddaa eden, iddaa etmiş olur. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 9 Şubat 2020; 5:31:49 >
  • Silenforce kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle istisnaları tenzih ederek konuşuyorum;

Bu dediğiniz ya üstün hizmet, yüksek standart belirleyen ya da son zamanlarda belirli kesimlerle network oluşturup garibanın üç kuruşunu aralarında atıp tutan esnaf! kesimi için geçerli. O üstünden geçindikleri garibanın beş kuruşu kalmayınca ne yapacaklar ben esas o anı elimde çekirdekle bekliyorum.

• Silenforce kullanıcısına yanıt
    Her zaman piyasaya uyan , kendini gelistiren esnaf para kazanır.Bugün kirası 40000-50000 olan isyerleri var bu kira havadan dostlar alısveriste görsün diye ödenmiyor.Su an daralma var-kriz yok , bizdede isler fazlalasıyor ama 2-3 rakip firma rölantiye geçtiği için.
    Birde esnafın bürokrasisi ve masrafları saçma bir sekilde artıyor isinizi düzgün yapıyorsanız.
    basit bir örnekhttps://www.eticaret.gov.tr/ açıyorlar diyorlar cezası var üye olmazsanız siz vakit harcıyorsunuz , herhangi bir uygulama yok.Vergi benzer.Cezalar bonus mesela bize geçenlerde iki ceza geldi , tebliğ edildi görünüyor , tebligat falan gelmedi 1-2 yıllık cezalar.
    Bunlar zamanla dengeyi bozacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: slowfood

Kesinlikle istisnaları tenzih ederek konuşuyorum;

Bu dediğiniz ya üstün hizmet, yüksek standart belirleyen ya da son zamanlarda belirli kesimlerle network oluşturup garibanın üç kuruşunu aralarında atıp tutan esnaf! kesimi için geçerli. O üstünden geçindikleri garibanın beş kuruşu kalmayınca ne yapacaklar ben esas o anı elimde çekirdekle bekliyorum.
    Aynı şeyi müteahitler için biz de bekliyorduk ve elimizde çekirdekle kahkahalar atarak Passatlarını satmalarını izledik

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Çalışan kazanıyor. Allah herkesin rizkini verir.
    Ama bazi ulkelerde daha cok veriyor degil ibocum, ondan bazilarina gel tr ye diyince turlu bahaneler uretiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.