Şimdi Ara

esp-marka ilişkisi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçenlerde linea reklamında gördüm esp falan donanımlarda geçiyordu derken düşündüm yav dedim bir bmw mercedes in esp siyle fiat-renault vs.. esp leri aynı oranda koruyucu olabilirmi yani siz olsanız fiat aldığınız zaman (marka tamamen örnektir) esp sine güvenirmisiniz? bu şeyede benziyor kimi markalarda hava yastığı açılıyor kiminde açılmadı deniyor ya onun gibi..(kaza pozisyonları istisna)

şahsi fikrim markaya güvenmiyorsam esp'sine de güvenmem gibi..

• ESP başlı başına bir markadır.

Örneğin Opel ve VW e esp yi BOScH yapıyordu sanıyorsam.

Esp bher koşulda bir güvenlik ekipmanıdır.

Örnek olarak bende FİAT ı göstereyim.
    FİAT artık güvenilir bir marka.

Araçları yavaş yavaş adam olmaya başladı.

Buna en güzel örnek,LİNEA,BRAVO ve PUNTO dur.

E tabi marklaya gğvenmezsen isterse espsini NASA yapsın gene güven vermez haklısın
  • yani mesela çin arabalarında da esp bosch a ait olsun o arabanın esp sine genede güvenirmisiniz?
  • tabiki güvenmem çünkü iş sadece esp ile bitmiyo.önemli olan bu sistemi en üst seviyede kullanabilecek arabayıda üretmekte....adı üzerinde bunlar sadece elektronik YARDIM sistemleri
  • ESP nin işçiliğinden tutun versiyonuna kadar her araçta farklılık gösterir..Eğer başarıyla ESP uygulanmışsa marka önemli değildir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

ESP nin işçiliğinden tutun versiyonuna kadar her araçta farklılık gösterir..Eğer başarıyla ESP uygulanmışsa marka önemli değildir..

bilmediğim için soruyorum mesela bunların belli kodları isimleri varmıdır, yani ayrılma noktaları varmı?
  • benimde bu soru abs için gelir aklıma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: proliferatif

quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

ESP nin işçiliğinden tutun versiyonuna kadar her araçta farklılık gösterir..Eğer başarıyla ESP uygulanmışsa marka önemli değildir..

bilmediğim için soruyorum mesela bunların belli kodları isimleri varmıdır, yani ayrılma noktaları varmı?

Evet değişik versiyonları mevcut..ESP 8.0, ESP PREMIUM gibi ESP nin geliştirilmiş halleri vardır..
  • Ayrıca ESP'nin etki ayarı gibi bir şey de var
    Yani olaya müdahale etme oranı var
    Mesala Audi Q7'de çok sert bir şekilde şeridine soktuğunu söyleniyordu testlerde
    Oysa BMW X5'ler de olabildiğince hissettirmeden fren yapar

Mesala BMW 3 serisi aracımızda ışığı göze çarpmazsa anlaşılmazdı
  • Ne esp ne abs ne de diğer elektronik destekle çalışan sistemler birbirinin aynı değildir.Bir gp ile golf 5 aynı virajda fren yapıp abs i devreye soktuğunuzda çok farklı tepki vermekteler biri huzursuz bir şekilde dururken diğeri gayet sakin şekilde işini yapmaktadır.
    Bunun diğer örneğide u-split diye yapılan fren testinde ortaya çıkmaktadır normal koşullarda en fazla 1-2 mt fren mesafesinde oynama olacakken bu testte sağ ve sol tekerlekler farklı sürtünmeye sahip zeminde fren yaptırılırken bu 1mt lik fark 25-30 >mt ye çıkabilmekte ve bu sırada araçtaki huzursuzlanma çok farklı olamaktadır.
    Bunda abs nin kalitesiyle birlikte mühendislerin tercihleri de rol almaktadır.Bağzı araçlarda virajdada iyi performans isteyen markalar düz fren mesafesinden ödün vermektedirler,tabi ecu ne kadar kısa zamanda o kadar çok parametreye sahip olabilip bunları işleyip tepki verebilirse bu ünitenin fonksiyonları da tüm elektronik sistemlerde o kadar verimli olabilmektedir.

• cevaplar için teşekkürler arkadaşlar demekki her markadaki kullanılan esp aynı değilmiş.
  • ford focus 2 de genelde esp hissettirmeden çalışmasına rağmen kayma şiddetine göre de değişiyor. Geçenlerde yagmurda otobanda virajda kaydım geyet net ve sert biçimde şerite soktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaom -- 26 Aralık 2008; 20:28:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.