Şimdi Ara

ESP'yi devre dışı bırakmak performansı artırır mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
6
Favori
45.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TEKİN103

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Esp neden kapanir ya hala anlamadim

En iyisini vw yapiyor kapatamiyorsun

Daha önce VW kullanmasan neyse diyeceğime, kullandında.
    Nasıl bilmiyorsun ESP OFF tuşu olduğunu?

kapanması için uzun basılması gerek ve kendiliğinden açılıyor demek istemiş olmasın?

HANGİ WW DEN BAHSEDİYORSUN BEN B5 PASSAT TA GÖREMEDİM O TUŞU AMA?? FONKSİYONEL BİR TUŞMU YANİ BÜTÜN MODELLERİNDE BULUNUYORMU?

konsolda ESP yazan tuş olacak...

ESP aktif ve pasif ne olduğunu gösteren bir youtube videosu...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Esp neden kapanir ya hala anlamadim

En iyisini vw yapiyor kapatamiyorsun

Daha önce VW kullanmasan neyse diyeceğime, kullandında.
    Nasıl bilmiyorsun ESP OFF tuşu olduğunu?

kapanması için uzun basılması gerek ve kendiliğinden açılıyor demek istemiş olmasın?

HANGİ WW DEN BAHSEDİYORSUN BEN B5 PASSAT TA GÖREMEDİM O TUŞU AMA?? FONKSİYONEL BİR TUŞMU YANİ BÜTÜN MODELLERİNDE BULUNUYORMU?

konsolda ESP yazan tuş olacak...

ESP aktif ve pasif ne olduğunu gösteren bir youtube videosu...

BU KASALARDA VARDIR HOCAM AMA BEN 2000 MODEL PASSAT İÇİN SORUYORUM.

• TEKİN103 T kullanıcısına yanıt
    güvenlik için konan fonksiyonu kapattırmması gerekir bence kapatanın güvenliği riske girer...
  • quote:

güvenlik için konan fonksiyonu kapattırmması gerekir bence kapatanın güvenliği riske girer...

YANİ VAR ESP AMA TUŞLA KAPATILMIYOR ÖYLEMİ ?
  • quote:

quote:

vardır tuşu ama menü filan varsa dikkat çekmiyordur... ESP kapatılmıyor diye dava açıp para alan çıkmış mı araştırmak gerek 5. viteste ESP nasıl kapatılıyor gösteriyorlardı o programdan bak...
    http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/5341-esp-hangi-durumlarda-kapatilir.html
    nasıl kapatılır yazan tek yer yok video yok?

• quote:

quote:

quote:

vardır tuşu ama menü filan varsa dikkat çekmiyordur... ESP kapatılmıyor diye dava açıp para alan çıkmış mı araştırmak gerek 5. viteste ESP nasıl kapatılıyor gösteriyorlardı o programdan bak...
    http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/5341-esp-hangi-durumlarda-kapatilir.html

TAMAM HOCAM TEŞEKÜRLER

• quote:

quote:

quote:

quote:

TAMAM HOCAM TEŞEKÜRLER

opsiyon olarak varda olmayanda tuş yok seçeneği daha muhtemel... VW forumda ESP kapatılabildiği yazmış ama sadece karda çamurda kalınca ve aslında kapanmadığınıda belirtmişler... VW'yu hiç anlamadım ESP opsiyon yapmışlar diye şikayet konusu bile olmuş?

• quote:

Orijinalden alıntı: selnow57

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: selnow57

esp güç gereksinimi olan lastige ekstra güç vererek lastiklerin çekişlerini eşitler güç kaybını önler..

Yanlış.

ESP'nin motor gücüne etkisi vardır ancak tekerlere fazla güç verme gibi bir durum yerine direksiyon açısı ve aracın çeşitli yerlerindeki G sensörleri ile gerekli tekerleklere "tek tek" müdahelede bulunarak anlık fren yaptırır. Böylece aracı yoluna sokacak moment kazanılır.

tr.wikipedia.org
    Elektronik denge programı - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektronik_Denge_Programı

"Electronic Stability Program (Elektronik Denge Programı) olan sistemi ilk defa Mercedes firması 1995 yılında CL modellerine opsiyonel olarak sunmaya başlamıştır. Farklı firmalarda farklı isimlerle anılan bu sistemin mantığı genel olarak şöyledir; Bir merkezi kontrol ünitesi, direksiyon açı sensörlerinden, moment sensörlerinden, ABS fren sisteminin sensörlerinden gelen verileri değerlendirerek, aracın kayıp kaymadığını hesaplar. Buna göre gerekli tekerlere fren yaptırarak ve motor gücüne müdahale ederek aracı tekrar izine döndürmeye çalışır. Örneğin araç önden kayarsa viraj içinde kalan arka tekerlek, arkadan kayarsa viraj dışında kalan ön tekerlek bağımsız olarak frenlenir. Böylece araç tekrar doğru ize döndürülmeye çalışılır."

benim bildigim kadarıyla frenleme olayı yok lastiklerin güçleri eşitleniyo ama bunu fren yaparak yani aracı yavaşlatarak degil gücünü artırarak yapıyo orda bi mantık hatası yokmu sencede?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar aracı kullanırken 2 defa sorun yaşadım, şimdi şehir içinde esp yi kapatıyorum. seatlarda esp butonu var ama ne kadar kapatıyor bilmiyorum. araçla patinaj d de istediğim gibi yapamıyorum s de sorun yok.
    sorun 1 trafikte ani duruş yapan bir araç nedeniyle fireni kökledim. araç dörtlüleri yakmaya başladı, oysa ben sağa sinyal vermiştim. çok panikledim gaza basınca tekrar düzeldi araç arıza yaptı sandım.
    sorun 2 yokuş çıkan çöp kamyonu nedeniyle öndeki kamyonu sollamak istedim tam geçiyordum araç manevra sırasında bariz hız kesti. bir araçta iki şoför olmaz, benim sürüşüme aracın elektronik olarak karışması çok iyi bir durum değil. kamyon iyiki durdu ama kalbim duruyordu. o yüzden aracınızın hangi durumda size dur diyeceğini iyi bilmelisiniz. ayrıca istanbulda trafikte araç kafasına göre dörtlü yakar firen yaparsa yandık. esp kapanıyor ama dediğim gibi kapansa bile abs devreye giriyor veya farklı birşey araç savrulmasın diye hızı azaltıyor. bu işi en iyi yapan araçlar bmw mercedes se onların hiç kaza yapmaması gerekiyor ama wrecked car diye bir aratın. adamlar teypleri klimayı dijital yapmış kitapçık deseniz ansiklopedi gibi. daha kanal kaydetmeyi öğrenemedim. dikkatli sürün fizik kurallarını bu yazılımlarla aşamazsınız. kazasız sürüşler dilerim. en iyisi aracınızın tepkilerini iyi tanıyın derim yoksa sorun oluyor tabi yinede servise soracağım belki tuş çalışmıyordur.

• artırır tabi artırmaz olur mu mesela karacahmet'e varma süren ciddi oranda kısalır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMINX84

arkadaşlar aracı kullanırken 2 defa sorun yaşadım, şimdi şehir içinde esp yi kapatıyorum. seatlarda esp butonu var ama ne kadar kapatıyor bilmiyorum. araçla patinaj d de istediğim gibi yapamıyorum s de sorun yok.
    sorun 1 trafikte ani duruş yapan bir araç nedeniyle fireni kökledim. araç dörtlüleri yakmaya başladı, oysa ben sağa sinyal vermiştim. çok panikledim gaza basınca tekrar düzeldi araç arıza yaptı sandım.
    sorun 2 yokuş çıkan çöp kamyonu nedeniyle öndeki kamyonu sollamak istedim tam geçiyordum araç manevra sırasında bariz hız kesti. bir araçta iki şoför olmaz, benim sürüşüme aracın elektronik olarak karışması çok iyi bir durum değil. kamyon iyiki durdu ama kalbim duruyordu. o yüzden aracınızın hangi durumda size dur diyeceğini iyi bilmelisiniz. ayrıca istanbulda trafikte araç kafasına göre dörtlü yakar firen yaparsa yandık. esp kapanıyor ama dediğim gibi kapansa bile abs devreye giriyor veya farklı birşey araç savrulmasın diye hızı azaltıyor. bu işi en iyi yapan araçlar bmw mercedes se onların hiç kaza yapmaması gerekiyor ama wrecked car diye bir aratın. adamlar teypleri klimayı dijital yapmış kitapçık deseniz ansiklopedi gibi. daha kanal kaydetmeyi öğrenemedim. dikkatli sürün fizik kurallarını bu yazılımlarla aşamazsınız. kazasız sürüşler dilerim. en iyisi aracınızın tepkilerini iyi tanıyın derim yoksa sorun oluyor tabi yinede servise soracağım belki tuş çalışmıyordur.

Cevap 1

Freni koklerseniz,ani hiz dususu oldugu icin arkadan geleni uyarmak icin arac otomatik dortlu yakar.Bu bir ariza degildir

Cevap 2

Eger arac sollarken espyi devreye sokabilecek kadar 'ilginc' soforlugunuz varsa,birakin baska biri kullansin.Tahminen,arac redline a dusmustur,ya da artik tork-hp egrisinin oldugu noktaya kadar vites atmamissinizdir ondan ivme azalmistir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• S2000 kullanicilarinin ESP'si, VSA diye gecer. Kapatilma ozelligi vardir. Kapattiginiz an hayat baslar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Normaldir, reno19 dan sonra alışamadım. yokuş yukarı hafif ıslak yol, lastik basıncıda fazlaymış zaten "35", gazı kökleyince araç otomatik zaten kendi vites düşürüp daha iyi hızlanıyor. ama yol tutuşundan mı yoksa farklı sebepten mi bilmiyorum araç bence benzini kesti, yoksa her zaman yarım depoya yakın yakıt alırım. yolcu hava yastığını kapatıyorum, esp yi de alışkanlık yaptım kapatıyorum ama bu düğme bir işe yarıyor mu dersen sanmam. bence kapatmıyor.
  • m.C.k. kullanıcısına yanıt
    Bi çok arabada asr yada tcs Kapatma tuşu var esp kapatma tuşu yok acaba bu araçlarda asr veya tcs iptal olunca esp de devre dışı oluyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada konu hortladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 7 Ekim 2018; 17:53:59 >
  • Bende bir tuş var 1 kez basınca tcs kapatıyor uzun basılı tutuncada esp kapatıyor ama limitlerini fazla zorlarsam aracın tekrar kendi devreye giriyor.

Hepsi kapalı 0-100 yaptım açık şekilde yaptım aynı sürede yaptı kısacası performansa etkisi yok sadece daha güvenli sürüş için kullanılıyor.

Araç Opel Astra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 7 Ekim 2018; 15:56:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

pistte kasıyorsanız arttırır. yanlış anlaşılmasın araca bir katkısı olmaz, sadece örneğin süper şöförseniz hızlı girdiğiniz virajda araç kaymaya başladığında kendiniz toparlarsınız fren yapmadan esp'de mutlaka fren yapılacaktır.

gerçek hayatta azrail'in performansını arttırır.

Alıntıları Göster
    esp ile çekiş kontrol sistemi birlikte kapanan bir şey olduğu için aracın çekişi de bi miktar artabiliyor.
  • Neredeyse hiçbir araç ESP'nin tamamen kapanmasına izin vermez. Çekiş kontrolü kapatılabilir. Karlı, buzlu, batak yerde patinaja izin vermek için. ESP Off tuşu olan araçlarda genellikle ESP yarım kapatılır diye biliyorum. Arkayı kaydırırken fazla açı verirseniz müdahele ediyor. Pist için yapılmış araçlarda tamamen kapatılabiliyor olsa gerek.

• Gezen Tavuk G kullanıcısına yanıt
    F30 larda malesef tamamen kapatılıyor kötü şekilde deneyimledim. 1 kere basarsanız ESP OFF oluyor. 8 Saniye basılı tutarsanız DTC off oluyor. Boş bi alanda denedim ve çift spin atmayla sonuçlandı. Bildiğin herşeyi kapatıyor araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

F30 larda malesef tamamen kapatılıyor kötü şekilde deneyimledim. 1 kere basarsanız ESP OFF oluyor. 8 Saniye basılı tutarsanız DTC off oluyor. Boş bi alanda denedim ve çift spin atmayla sonuçlandı. Bildiğin herşeyi kapatıyor araç.
    Doğrudur hocam. Belki de ESP'nin müdahele edip düzeltemeyeceği kadar yüksek seviyeden yan vermeye çalıştınız. O da olabilir.

• Gezen Tavuk G kullanıcısına yanıt
    Normalde 1 kere basıp ESP off yaptığımda %30-40 töleransla size izin veriyor aslında. Bi açıdan sonra esp devreye giderek topluyor. Ancak DTC off ta en ufak bi esp müdahalesi gerçekleşmedi benim gözlemlerime göre.

Bazı araçlarda da direk beyinden müdahale edilip kapandığını görmüştüm discovery channelda. Sanıyorum nissan ya da mazda araçları olması lazım. Beyinden kapatmazsan başka kapatma şansın yokmuş. Ama izleyeli çok uzun zaman oldu markalar farkı olabilir elbette.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.