Şimdi Ara

ESP'yi devre dışı bırakmak performansı artırır mı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
6
Favori
45.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Normalde 1 kere basıp ESP off yaptığımda %30-40 töleransla size izin veriyor aslında. Bi açıdan sonra esp devreye giderek topluyor. Ancak DTC off ta en ufak bi esp müdahalesi gerçekleşmedi benim gözlemlerime göre.

Bazı araçlarda da direk beyinden müdahale edilip kapandığını görmüştüm discovery channelda. Sanıyorum nissan ya da mazda araçları olması lazım. Beyinden kapatmazsan başka kapatma şansın yokmuş. Ama izleyeli çok uzun zaman oldu markalar farkı olabilir elbette.
    Ben rot ayarı için becereksiz bir yere girmiştim. Dükkandan çıkıp yola bağlanır bağlanmaz direksiyonun aşırı derece yamuk olduğunu gördüm. ESP çalışmıyor ikaz ışığı yandı. Kıpkırmızı oldu her şey. Mesela direksiyon konum sensörünü bozar ya da sökersek de tamamen devre dışı kalıyor sanırım.

Bir de benim direksiyonumun yamuk olduğunu araç nasıl anlıyor onu bilmiyorum :) Madem anlıyor neden rotçuya direksiyon ayarı için gidiyoruz :)

Direksiyonu düzelttirince ESP arızası da gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gezen Tavuk -- 8 Ekim 2018; 15:44:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak hiçbir F serisi BMW'de tamamen kapanmıyor. Ancak o kadar yüksek açılara izin veriyor ki (sürüş modu tuşunun üstündeki OFF yazan tuşa uzun basınca), tam kapanmamasının bir anlamı yok, kapalıymış gibi yanlıyor araba, hatta belli bir hızın altında tamamen kapanıyor da olabilir çünkü donut yapabiliyorsun araçla. Sport+'da ise Dsc'yi hissediyorsun biraz açı artınca.

Daha da ilginci, uzun süre o tuşa basınca aracın eğer sportta ise comfort'a geçmesi. BMW'de biliyor yanlamak istediğini ve sport moddaki o saçma sapan ağır direksiyonu kontrol etmek daha zor olacağı için direksiyonu yumuşatıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.