Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
98
Favori
237.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam küçük bi cafe içinhttp://www.hepsiburada.com/delonghi-esam-2600-full-otomatik-kahve-makinesi-p-MTDELESAM2600 nasıl bulursunuz 1000 tl ye kadar butce ayırdım kahve makınası ıcın işimi görürmü ?
  • özür dilerim, 1 ay gecmiş, uyari sistemi haberdar etmedi diyebilirim.
    bu makine işinizi fazlasıyla görür hatta talep artarsa aynısından ikincisisini ılave edebilirsiniz, delonghi nin bu serileri prof kategorileri aratmıyor.
    bunca zamandır umarım bunu almışsınızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Tecrübeli kişilere birşey sormak istiyorum, yukarıda belirttiğim gibi Delonghi EC 221 modelini aldım, Cappuccino için süt köpürtme kısmını aktif ettiğimde + ve - olarak gücünü ayarlıyoruz, hem buhar hemde az miktarda sıcak su veriyor, bu normal mi sadece buhar mı vermesi gerekiyor ? Cihaz bozuk mu değil mi onu öğrenmek istiyorum.

+ ve - güc ayarında son durum nedir :
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Tecrübeli kişilere birşey sormak istiyorum, yukarıda belirttiğim gibi Delonghi EC 221 modelini aldım, Cappuccino için süt köpürtme kısmını aktif ettiğimde + ve - olarak gücünü ayarlıyoruz, hem buhar hemde az miktarda sıcak su veriyor, bu normal mi sadece buhar mı vermesi gerekiyor ? Cihaz bozuk mu değil mi onu öğrenmek istiyorum.

+ ve - güc ayarında son durum nedir :

bu durum benim makinada da var.sütü köpürtmeden önce buharı açıyorum az su akıyor,ondan sonra
    köpürtmeye başlıyorum.ama süt köpürdüğü zaman çok fazla su karıştığını görüyorum.arıza mı değil mi
    bende bilemedim açıkçası.sırf bu köpürtme işi için,makina almayı düşünüyorum.

• + ve - güc ayar kolunu arzu edilen yonde kirmayacak limiitinde zorlayin.
    mekanizmadaki kaucuk conta sicak ortamindan dolayi gorevini aksatabiliyor.
    bu kategorideki makinelerden cok beklentiniz olmasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 26 Eylül 2015; 20:44:28 >
  • Merhaba,
    evimde bir adet eski krups makineden mevcut. 868 model.
    moka cezvesinden bir tık daha iyi yapıyor.

Bu hafta roma ya gideceğim. Tavsiyeniz varsa ev kullanımı için 200 euro ya kadar kaliteli f/p oranı yüksek bir makine almak istiyorum.
    Hatta sözen değirmenime ek güzel bir değirmen de alabilirim :)

Yardımlarınıza ihtiyacım bulunuyor.
  • candova C kullanıcısına yanıt
    rancilio silvia al makine olarak, öğütüüc olarak da rancilio rocky al.

gözünü kapat al, gerisi saçmalık şu delogniler falan çocuk kandırması sakın alma. cidden şu delognileri alacağınıza kimyasal neskafelerle yolunuza devam edin cidden bak.

ne portafiltresi orjinal büyüklükte, ne kazanı var termoblockla 2 cm çapıyla metal olmayan aksamlarıyla sıcak su basan makineler....

1000 liradan aşağı manuel gerçek espressoyu elde etme şansınız yok arkadaşlar. gaggia evolution(beko 2170) bulamadıktan sonra hepsi göz boyamaca.

hele 1000 liralık otomatikleri cafe için alanlar var... insanların cafe hayallerine biçtiği maiknelere bak daha kahve nedir ne değildir bilmeden cafe açabiliyorsunuz, en az evde 5 yılımı harcadım ama böyle insanlar işletme açıyor. üzücü. sonra ülkede neden kahve kültürü yok, neden o aşırı bayat ve yanmış starbucks çekirdekleri içiliyor deriz.

müstehak. o adamın 30 bin liralık makinesi bizim 200 lük delogniyi her halukarda ezer geçer tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 5 Ekim 2015; 15:12:11 >

• Arkadaşlar bende rancilio silvia var gerçekten böyle bir makinenin altındaki o delonghiler falan oyuncak sahte espresso makineleri.imkan varsa biraz iyi bişey alın yoksa espresso kavramını unutun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

rancilio silvia al makine olarak, öğütüüc olarak da rancilio rocky al.

gözünü kapat al, gerisi saçmalık şu delogniler falan çocuk kandırması sakın alma. cidden şu delognileri alacağınıza kimyasal neskafelerle yolunuza devam edin cidden bak.

ne portafiltresi orjinal büyüklükte, ne kazanı var termoblockla 2 cm çapıyla metal olmayan aksamlarıyla sıcak su basan makineler....

1000 liradan aşağı manuel gerçek espressoyu elde etme şansınız yok arkadaşlar. gaggia evolution(beko 2170) bulamadıktan sonra hepsi göz boyamaca.

hele 1000 liralık otomatikleri cafe için alanlar var... insanların cafe hayallerine biçtiği maiknelere bak daha kahve nedir ne değildir bilmeden cafe açabiliyorsunuz, en az evde 5 yılımı harcadım ama böyle insanlar işletme açıyor. üzücü. sonra ülkede neden kahve kültürü yok, neden o aşırı bayat ve yanmış starbucks çekirdekleri içiliyor deriz.

müstehak. o adamın 30 bin liralık makinesi bizim 200 lük delogniyi her halukarda ezer geçer tabi.

Dostum siz birseyler anlatmaya çalışıyorsunuz ancak anlatma tarzınız o kadar itici ki İşin özü ön plana çıkmıyor. Nescafe ile çekirdek kahveyi (hangi makinada yapılırsa yapılsın) aynı kefeye koymanız sizin de bu işten pek anlamadığınızı gösteriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    yo gayt ciddiyim bin liranın altında alınmış manuel makineler, ögütücü içinde olan 900 liralık otomatik delognilerden zehir gibi espresso elde edersiniz. gidin neskafeye devam edin. veya filtre çektirip frenchpresse devam edin. gerçekten ciddiyim.
  • ''zehir gibi espresso elde edersiniz'' derken niye açıklayıcı ve anlaşılır konuşmuyorsunuz.
    herkes sizin gibi,2 bin lirayı bir kahve makinasına verecek kadar zengin olmayabilir.
  • hercul3367 H kullanıcısına yanıt
    haha hanginiz bekonun gaggia modelini aradınız 2 elini temizini denediniz? gerçek tazeliği tam 16-18 gram çekip dogru tamperleyip 22 saniyede 45-50 ml espresso yapıp içtiniz?

gittiniz nasılsa espresso yapıyor diye plastik delognilere koştunuz.

ben bu bekoyu 150 ye almıştım. her şey para değil dostum. hala ikinci eli piyasası varken üzülüyorum sadece saçma sapan aletler almanıza. gönül ister 2 bin liralıkları da alın, türkiyede onlardan da yok ki satılan..
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    makinayı geçtik,üslup çok kötü.
  • hercul3367 H kullanıcısına yanıt
    pardon aga ):
  • kafam şişti arkadaşlar oydu,şuydu,buydu derken.birilerinin süper dediğini diğer bir kişi yerin dibine sokuyor.
    ben pes ettim,cezvede sütlü nescafe ye devam.
  • Artık çözünebilir kahveden filtre kahveye geçmek istiyorum. Tchibo cafissimo classic e baktım fakat çoğunluk soğuk yapıyor 2-3 kişiye hazırlayana kadar diğeri soğuyor yazmış. Cidden böyle mi?

Bu maliyet(makine+kahve) civarında alabileceğim daha iyi bir makine var mıdır?
  • Yeni açacağım pasta-cafe için kahve makinesi arıyorum. Max bütçem 8-9 bin, Delonghi Esam 6900 almayı düşünüyodum ama yukardaki arkadaş kafamı karıştırdı biraz, önereceğiniz başka bir tam otomatik makine veya ticari espresso makineleri var mı ? Bir de bu ticari makinelerin kullanımı kolay mı, tecrübeleri arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • SoldaTr kullanıcısına yanıt
    Classic bende de var.Evde tek kullanan ben olduğumdan sorun olmuyor.Bende birçok yerde kahveyi soğuk yaptığını okumuştum fakat ''soğuk'' denilebilecek kadar kötü durumda bir kahve içmedim.Muhtemelen 80 derece civarındadır
    2-3 kişiye filtre kahve hazırlamak istiyorsan kapsüllü makineler pek işe yaramaz...

Sadece filtre kahve istiyorsan makine almak zorunlu sayılmaz aslında.Filtre kahvenin olayı bildiğimiz demleme olduğundan sağlam bir zeminde kağıt filtreye kahve koyup üzerinden yavaşça sıcak su geçirerek de yapılabilir,sonuçta espresso gibi belirli bir basınç istemiyor.
    Yinede alacağım diyorsan o fiyata delonghi marka bakabilirsin.Birden fazla kişiye yapıyorsan kapsüllü makine alma.Hatta tek kendine bile yapıyorsan kapsüllü alma,kendi öğütebileceğin ve arzuna göre karışımlar yapmak varken gidip benim gibi kapsüllü alma

• anypeopl.. kullanıcısına yanıt
    Delonghi ec221 de karar kıldım. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.