Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
98
Favori
237.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tukenmiş maalesef, ben aldığımda 12 adet sepete ekleniyordu demekki hepsi satılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmannuri

delonghi 4500
    siemens EQ.5 TE506209RW
    ve bosh marka kahve makinesi arasında tercih yapmak istiyorum

seçim konusunda yardımcı olabilecek var mı?

veya 1000 TL civarı delonghi esam 3000 olabilir nedersiniz

Merhaba Delonghi 4500 ve EQ5 kullanmış biri olarak +300 TL gibi bir rakam verip EQ 5 i almanı öneririm. Esam3000 farklı bir kategori sayılır.
    EQ5 VE 4500 arasında lezzet anlamında herkesin anlayabileceği kadar çok bariz fark yok. Fakat EQ5 in basınç sistemi çok daha kuvvetli ve kullanımı 4500 e göre çok daha pratik. 4500 de ayrıca sunulan süt haznesi ve ayrı çaba gerektiren süt köpürtme işlemi ve menü seçimindeki kıtlık ( Tek tuşta Americano gibi ) bazen sıkıntı yaratabiliyor. EQ5 te süt beslemesi kauçuk bir hortumla pratik olarak sağlanabiliyor.

Ayrıca ikisi arasındaki ağız ve tepsi arasındaki mesafe farkı bazen üzebiliyor. EQ5 teki ayarlanabilen başlık en üst konumda iken doldurduğum Latte bardağını , 4500 de eğik tutarak doldurmam gerekebiliyor.

Bunlar ilk etapta aklıma gelenler fiyat farkının fazla olmaması nedeni ile Alman EQ5 i öneririm. Tabiiki burada 4500 ünde iyi bir makine olmadığını söylemek kesinlikle yanlış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.C.Eylem

quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Geçen lacivert renk olanı kaçırdım, şimdi siyah renk indirime girmiş. Bir hesabımda 30 lira çek vardı 219 liraya geldi.

http://www.morhipo.com/de-longhi-eco310-bk-espresso-cappucino-ve-filtre-kahve-makinesi/2019339/detay

Merhaba,

Bu kampanyayı kaçırdık sanırım? Siteye üye oldum ama herhangi bir indirim göremedim, 399 lira + 10 TL üyelik indirimi kullanabiliyorum sadece. eğer bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Aynen yaa. Bende şimdi gördüm. ECO310 şuan 399 tl. ama 200 tl üzerine 50 tl kuponum var. Ancak 210 tl ye alanlar olmuş demekki. bunu okuyunca alasım gelmedi. tekrar o kampanyadan verirlermiki.

• mr.nfyc M kullanıcısına yanıt
    İlgin için teşekkür ederim.Siemens Q5 aldım.Bu ürünü seçmemdeki en önemli neden sütü kutusundan bile hortumla kullanabilmem ve köpürtmenin otomatik yapılması.Bu neden önemli derseniz sütü ayrı bir kaba almadığınız için ekstra bir temizlik yapmanız gerekmiyor.Gerçekten tek tuşla kahve yapıp yine tek tuşla temizlik yapabiliyorsunuz.
    -İyi bir kahve bulamadım birkaç yerden farklı markalar aldım ama tam kıvam tutturamadım(kahve kültürüm fazla yok çaykoliğim-eşim bu konuda daha fazla kahve tutkunudur) çekilmemiş kahve markası veya ankarada alabileceğim adres tavsiye edebilirseniz sevinirim
    -Kahve kültürüm fazla olmadığı için sormak istiyorum çok sıcak bir kahve alamadım.Daha doğrusu sıcaklığı en sıcak konuma getiriyorum aldığım kahvenin ilk yudumları sıcak olsada capicihino çabuk soğuyor yarıdan fazlasını ılık içiyorum.Birkkaç yorumda kahvenin çok sıcak olmayacağı birçok kahve markası işletmelerinde bile kahvelerin ılık olduğu yorumları okumuştum.
    -Bu işin uzmanları yorumlarsa sevinirim.

• uzmannuri U kullanıcısına yanıt
    Merhaba uzmannuri

İsabetli bir karar vermişsin. Makine 2014 başlarında piyasaya sunulan çok başarılı bir cihaz. Cihazın ilk çıktığında aldığımdan kaynaklı olabilir ki , Cafe creme ile cappucinoyu karıştırdıktan sonra içine durulama suyu ekleyen bir teknik servis personeli ile karşılaştım. Bunu neden söylüyorum. Bahsettiğin ısıtma problemini bende ilk etapta yaşadım. Teknik servis çözüm olmayınca genel merkezle görüşerek tüm ayar ve bakım talimatlarını içeren bir kitapçık aldım. Ürünü ilk aldığımda türkçe kullanım kılavuzu sunulmuyordu. Bu arada PDF formatında saklamış olmam gerek istediğin takdirde gönderebilirim.

Daha sonra sorunum menü iç ayarlarından sıcaklığını yükseltince çözüldü. . Ayrıca bazı kahve türlerini çay sıcaklığında içmeyi beklememelisin. Kahve aromasından alacağın lezzet kaynama derecesinde olmayacaktır.

Sanırım ayarlarını yapmışsın fakat ben yinede yazayım...
    İ Tuşuna basılı tuttuktan sonra gelen menüde yine İ tuşuna kısa kısa basarak dolaşabiliyorsun.
    Isı ayarı Normal olarak geliyor. Bunu en üstteki kahve seçimi yaptığın dönen düğme ile YÜKSEK konumuna getirip. Kaydedilmesini sağlıyorsun.
    Ayrıca o menüde CALC N CLEAN gibi bazı seçeneklerde bulunuyor bunlarıda düzenli olarak kullanman gerekecek.

Bazı püf noktalarını söylemek isterim.

Süt hortumunu , eğer makineyi kullandıysan her gece temizlemeni öneririm. ( Süt belli bir süre sonra katılaşarak köpürtme işlemini zayıflatabilir )

Süt sistemini temizlerken hortumun giriş noktasındaki krom renkli mekanizmaya dikkat ettiysen . bu 3 işlevlidir. köpürtme , köpürtmeden direk ısıtarak süt çıkışı ve sıcak su çıkışı. Süt sistemini temizlerken bu konumlar arasında gidiş dönüş yapabilirsin.

Çıkarılabilir alt tepsi ve posa haznesini temizlemeyi ihmal etmemelisin. En önemlisi alt tepsi içerisinde şeffaf camlı bir sensör penceresi var. Uzun zaman geçtikten sonra bu sensörün üstünde kahve kuruması yaparsa makine '' ALT HAZNEYİ BOŞALT '' mesajı verecektir. Bunu temizlemen gerekir.

Makine parçalarını temizlerken kesinlikle deterjan kullanmanı tavsiye etmem , yumuşak bir bezle durulama suyunda rahatça temizleyebilirsin.

Belli başlı zamanlarda markana özel süt ve kireç temizleme setleri bulunuyor. Bunların periyodunu kaçırmamalısın. Ürünleri şimdiden temin etmeye bak derim. Aksi halde markaya ait bakım setini anında bulman güçleşebiliyor.

Makinenin alt tepsi aksamı ve hortum bağlantı kafası çok rahat parçalanarak birleştirilebiliyor. Elin biraz yatkınsa arada temizlerken uygula derim.

Toz kahve kullanmanı tavsiye etmem. Makinenin öğütücü değirmeni çok başarılı.

Kahve çekirdeği olarak kesinlikle İLLY kahveyi öneririm. Yaklaşık 800 bardaklık bir geçmişim var İLLY ile. İtalyanında en iyilerinden.

Kahve dünyası veya Starbucks gibi niteliksiz veya aşırı kavrulmuş kahvelerden uzak dur derim.

Ayrıca makine açık olduğu sürece ( otomatik kapanması aktif değilse ) Fincanlarını üst ısıtma bölgesinde sıcak tutmanı öneririm. Soğuk fincan yada bardağa konulan kahvenin eceli çabuk gelir :)

Ayrıca aklına takılan bir konuyu sorabilirsin..

Makineni iyi günlerde kullanmanı dilerim...

• Bilgilendirme ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.İlly kahveden bahsetmişsiniz.Nasıl temin edebilirim?İnternetten satışı var mıdır?
  • uzmannuri U kullanıcısına yanıt
    Otel ve kafe işletmesi olduğumuzdan dolayı , toptancımız tedarik ediyor.
    İzmir - Alsancak merkezleri Almiros gıda arayıp görüşebilirsiniz.
  • Bendede merak oldu bu kahve olayı morhipodakini kacirdım.hepsiburada da nespresso c40, delonghi ec220 birde nescafe mycafe var nespresso capsüllü, delonghi çekme kahve galiba hangisini önerirsiniz birde bu kapsulleri satan site varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunç1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba kapsüllü makine alırken , hesabınızı iyi yapın. Günlük tüketeceğiniz kahve vs. Uzun zamanda pahalıya mal olabiliyor.
    Öğütücülü makinede bardak maliyeti 0,30 TL civarlarında iken kapsülde 1,5 TL lere kadar çıkabiliyor.
    Ayrıca benim görüşüm , kaltieli bir öğütücüye sahip bir makineden çekilmiş kahvenin lezzeti fark ediyor...
  • o zaman ec220 de karar kılayım öğütücü öneriniz varmı

Alacağınız ürün ec220 ise ayrı bir öğütücü almanızı tavsiye etmem. Nihayetinde öğütme önemli bir aşamadır. Çoğu ucuz model öğütme aşamasında , kahvede topaklanma , birbirine yapıştırma gibi sorunlar yaratıyor. Deneyimlediğim Rancilio veya Baratza gibi öğütücüler fiyat olarak yüksek.

ec220 üniversal bir makine pod tip kahvede yapabiliyor. Ama bahsettiğim gibi genelde bardak/fincan maliyeti 1 TL nin üstüne geliyor.

Bu yüzden çekirdeği aldığınız yerde , o anda çektirin. Küçük paketler halinde bittikçe tekrar alın taze kalsın derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stiperformance

Merhaba kapsüllü makine alırken , hesabınızı iyi yapın. Günlük tüketeceğiniz kahve vs. Uzun zamanda pahalıya mal olabiliyor.
    Öğütücülü makinede bardak maliyeti 0,30 TL civarlarında iken kapsülde 1,5 TL lere kadar çıkabiliyor.
    Ayrıca benim görüşüm , kaltieli bir öğütücüye sahip bir makineden çekilmiş kahvenin lezzeti fark ediyor...

Öğütücülü makinede bardak maliyeti nasıl 0,30 TL oluyor anlamadım, siz kahveyi hangi fiyattan alıyorsunuz?

Benim hesabıma göre taze kavrulmuş kahvelerin yaklaşık 250 gramı 25 TL'ye mal oluyor.

Americano yaptığımızı varsayarsak 200 ml'lik bir kupaya double shot espresso (14 gr kahveden 60 ml. espresso)
    kullanılır. 14 gram kahvenin maliyeti 1,40 TL'dir.

Americano'yu kapsülle yaptığımızı varsayarsak yine 1 kapsül 7 gr olduğu için 2 kapsül kullanılır.
    2 kapsül fiyatı da markalara göre değişmekle birlikte yaklaşık 2 TL'dir.

Kahve çekirdeğini kendiniz öğüterek kullanmak kapsüle göre mutlaka avantajlıdır, ancak 0,30 ile 1,5 TL hesabını anlamadım.

• vinsanity7 V kullanıcısına yanıt
    Gram hesaplarınız tam olarak net değil. İyi bir espresso üzerinde yaklaşık 3mm. köpük olandır. Double shot espresso dahi 12 - 15 gr.kahveden yapılır.
    Normal çekim bir espresso 40 ila 60 adet çekirdekten üretilir. Buda 6gr. seviyelerinde demektir. Yani double shot espressoyu bir kenara koyarsak. Tek pod ve tek fincan espresso maliyeti ortaya çıkacaktır.
    Benim bahsettiğim pod veya kartuş larda alacağınız fiyat bellidir. 100 tl ye 100 tane pod almanız pek mümkün değil. Hatta illy kalitesinde alacaksanız hiç mümkün deüil 1 TL ye bulmak.

Yine illy kahve çekirdekten gidersek kilosu zaten 100 TL nin altında. Bahsettiğiniz grama göre belirttiğiniz çekirdek kahve kilo 100 TL...
    Yine illy dersek : 100 Pot illy 120 TL : ( 6gr. tane ) 600 gr. 120 TL ye denk geliyor.
    Dediğimi gibi İlly nin çekirdek 1000 gr. fiyatı 100 TL nin altında bizim aldığımız fiyat bu. Bir önceki mesajımda verdiğim almirostan perakende fiyat alabilirsiniz.

Ayrıca Çekirdek kahve seçenek ve yelpazesi çok geniş 1000gr kahveyi 20 - 25 TL yede bulabilirsiniz 600 - 700 TL yede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stiperformance -- 22 Mart 2015; 12:02:42 >

• stiperformance S kullanıcısına yanıt
    Single espresso maliyeti üzerinden gitsek bile, single espresso'nun hemen her yerde 7 gr. kahve kullanılarak yapıldığı yazar.

Yine de sizin belirttiğiniz 6 grama göre hesap yaptığımızı varsayalım. 6 gram kahvenin 0,30 TL'ye mal olması için kilosunun 50 TL olması gerekir.

Eğer 50 TL kilo maliyetiyle illy çekirdek alınabiliyorsa nereden aldığınızı paylaşın biz de alalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity7

Single espresso maliyeti üzerinden gitsek bile, single espresso'nun hemen her yerde 7 gr. kahve kullanılarak yapıldığı yazar.

Yine de sizin belirttiğiniz 6 grama göre hesap yaptığımızı varsayalım. 6 gram kahvenin 0,30 TL'ye mal olması için kilosunun 50 TL olması gerekir.

Eğer 50 TL kilo maliyetiyle illy çekirdek alınabiliyorsa nereden aldığınızı paylaşın biz de alalım.

0,30 TL ye mal oluyor dediğim mesajımda dikkat ederseniz illy kahve yazmadım. İlk mesajım ortalama fiyatlardan bahsettim.

Buda demek oluyor ki , istendiği taktirde Kilosu 30 TL ye bardak maliyetini 0,30 TL den aşağıda çekebilirsiniz. yada 600 TL ye çekirdek alıp bir fincanı 3,5 TL yede içebilirsiniz.

Podlarda bunu yapma şansınız yok. Bu esnek hesap maliyetinden marka vermeden bahsettim. Önerdiğim kahve çekirdeğinin illy olduğunu söyledim.
    Nihayetinde kahve çekirdeğinin kalitesi yükseldikçe bardak maliyeti mutlaka artacaktır. Buna eş pod fiyatıda yükselecektir.

En basit örnek macrocenterdan aldığın 17 li pot bardak fiyatı 1,20 TL civarında ike aynı kahvenin çekirdekte bardak fiyatı 0,50 TL civarında...
    Bunun hesaplamalarında çıkan sonuçta ileriye yönelik maliyet yüksek olacaktır.

İlly çekirdeği aldığım yeride önceki mesajlarımda belirttim. Arayıp görüşebilirsiniz.

• Başkada alabilirim makina ve öğütücü öneriniz varmı

Konuyu biraz dağıttık kusura bakmayın.

Tavsiye olarak eğer kahve tiryakisi iseniz uzun süreli ve yoğun kullanım olacaksa tam otomatik segment bir makine bakın derim. Bahsettiğim makineler 2000 TL dolaylarından başlıyor... Ayrıca bu konunun ilk mesajlarını okursanız sartug ve diğer arkadaşların çok güzel önerileri var.

Ben özellikle siemens EQ5 modelini kullandığım ve memnun kaldığım için arkadaşlara onu önerdim...
  • teşekkürler ilginiz için

• arkadaslar ev kullanımı ıcın uygun fıyatlı ancak mutlaka tatmınkar sonuclar veren bır degırmen onerınız var mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity7

Değerli kahve dostları

Sizi verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler üzerine 500 tl ye kadar olan, hem filtre kahve hem de espresso yapabilen makine arayışımdan vazgeçtim. Ben sıklıkla filtre kahve içtiğim için bu aralar içinde otomatik öğütücüsü olan bir filtre kahve makinesi almayı düşünüyorum.

İçinde öğütücü aramamın sebebi bu işi bilenler çekilmiş olarak alınan kahvenin çoktan bayatlamış olduğunu söylüyorlar. Yani iyi bir kahve elde etmek için kahvenin çekilir çekilmez kullanılması gerekli, bunun için de ya otomatik öğütücü olacak, ya da el değirmeni olacak. Günde 4-5 kupa filtre kahve içiyorum. Her seferinde el değirmeniyle uğraşmak bana çok uygun gelmiyor. Araştırırken aşağıdaki iki makineye rastladım. Philips yaklaşık 320 tl, Fakir de 200 tl.

www.istanbulbilisim.com.tr
    Fakir Cafe Passion Çekirdekli Ve Filtre Kahve Makinesi (Teşhir Ürünü)
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/fakir-cafe-passion-cekirdekli-ve-toz-filtre-kahve-makinesi-fiyati,27421.html

Philips hem daha pahalı hem de zamanlayıcı özelliği yok, ancak öğütücüsü konik.
    Fakir ise zamanlıyıcısı olduğu için avantajlı, ancak öğütücüsü anladığım kadarıyla bıçaklı.

Zamanlayıcı olmasa da sabah traş olmadan önce philipsin çekirdeklerini koyup tuşa basmak yeterli olacak, zaten bir kaç dakikada hazır oluyor. Evden çıkmak için zamanın kısıtlı olduğu sabah saatleri hariç diğer zamanlarda zamanlayıcıya pek ihtiyaç yok.

Ama yine de bu ikisi arasında kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz, daha makul bulursunuz? Ya da bunlardan başka benzer fiyat ve nitelikte makine var mıdır?

Edit:

Bir de Essenso'nun öğütücülü ve zaman ayarlayıcılı makinesini buldum, o da 280 tl.

http://www.essenso.com.tr/ESSENSO-MOLAR-OGUTUCULU-KAHVE-MAKINESI,PR-728.html

Seçenekler arttıkça karar vermek de zorlaşıyor. Bu arada Philips'in yukarıdaki modelinin aynısının zaman ayarlayıcılı olanı Avrupa'da varmış, Türkiye'de satışı yok henüz.
    Onun da linki aşağıda

www.conrad.com
    Philips HD7753/00 Coffee Maker | Conrad.com
    http://www.conrad.com/ce/en/product/399505/Philips-HD775300-Coffee-Maker

@vinsanity7 hangi ürünü aldınız acaba? tam olarak aynı özelliklere sahip bir şey bakıyorum şu an :)

arkadaslar bu ikisinden birini alacağım bende yorumlarınızı alabilir miyim?
    aynı fiyat aralıklarında ya da biraz daha pahalı farklı önerilere de açığım

www.istanbulbilisim.com.tr
    Fakir Cafe Passion Çekirdekli Ve Filtre Kahve Makinesi (Teşhir Ürünü)
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/fakir-cafe-passion-cekirdekli-ve-toz-filtre-kahve-makinesi-fiyati,27421.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balr0g -- 30 Mart 2015; 21:38:24 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.