Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
98
Favori
237.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Delonghi 3531 aldım kullanan var mı acaba süt çubuğunda krema kıvamına gelmek için nasıl daldırıyoruz. Yüzeyde mi derinde mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Krups EA8105 kahve makinasında indirim var şu sıralar.

2000 TL civarına geliyor gümrük ve kargo dahil. tr fiyatları 3500-3600 tl civarı
    www.eksihobi.com
    Krups EA8105 Kahve Makinası İndirim
    http://www.eksihobi.com/?p=337

https://amzn.to/2ZVwfDk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dronebey -- 7 Eylül 2019; 9:29:12 >

• Merhaba kahve sever forum üyeleri,

Mevcutta kullanmış olduğum tchibo cafissimo compact makinem var,

Bu yaz antalyada tatil yaptığım otelde barmen taze kahve çekirdeğinden çekerek güzel bir espresso yaptı. Resmen tadına bayıldım.

Bu olaydan sonra kapsüllü makine alarak hata yaptığımı farkettim.

Kahveyi çok seviyorum.

Artık bu işin içine iyice girerek güzel bir espresso makinesi almak istiyorum. Tabi capuccino ve latte de yapsın istiyorum çünkü eşim espresso pek içemiyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese teşekkür ederim.
  • Siemens Eq9 S300 için ne dersiniz? Kullanan var mı aramızda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doc.dr

Merhaba kahve sever forum üyeleri,

Mevcutta kullanmış olduğum tchibo cafissimo compact makinem var,

Bu yaz antalyada tatil yaptığım otelde barmen taze kahve çekirdeğinden çekerek güzel bir espresso yaptı. Resmen tadına bayıldım.

Bu olaydan sonra kapsüllü makine alarak hata yaptığımı farkettim.

Kahveyi çok seviyorum.

Artık bu işin içine iyice girerek güzel bir espresso makinesi almak istiyorum. Tabi capuccino ve latte de yapsın istiyorum çünkü eşim espresso pek içemiyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese teşekkür ederim.
    Ben de aynı şekilde bir makine arıyorum. Bulursanız pm ile haber verirseniz çok sevinirim.

• Cuma günü Delonghi ESAM 4500 alarak evde kahvemi yapmaya başladım. Tavsiye ederim.
  • ferhatas kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba cafissimo latte ye devam mı

• sıemens eq3 aldım tavsiye ederim. soruları cevaplayabilirim
  • Philips ep 2220 10 model var, ancak Trde piyasada yeni olduğundan olumlu olumsuz hiç yoruma denk gelemedim.

Philips markasına güvenmemek elde değil.
    Bir de Saeco ile yıllarca birlikte yaptıkları bir kahve deneyimi var.

2500-2700 bandında gayet başarılı fiyatları da var; model de gayet şık.

Alan, kullanan var mı?

• Ice_Sh@dow kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel makine bu aralar bende onu kullanıyorum.
    barista tipi makinalarda köpük (cappuccino için) genelde dibe sütlüğün şekline göre eğik tutman gerekir. kremayı ise sütlüğün şekline göre çok fokurdamiyacak şekilde tutman gerekiyor. sonrasında da sütlükten köğk kısmını vurarak veya kaşık yardımıyla ayırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

Hocam merhaba cafissimo latte ye devam mı
    600 liraya almıştım. Fiyatlar uçtu zaten. Daha bu gün eve gelen 6 misafire de latte yaptık.
    Yoğun kullanıyoruz.

Şu an makinem olmasa; 1600 TL verip bunun yenisini alacağıma
    bütçem yeterli ise direkt bunu alırdım:
    akakce.com
    Siemens TE653311RW EQ.6 Plus s300 Tam Otomatik Kahve Makinesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/espresso-makinesi/en-ucuz-siemens-te653311rw-eq-6-plus-s300-tam-otomatik-kahve-makinesi-fiyati,274762682.html

Direkt kavrulmuş kahveden kahve yaptığı için;

* İşletme maliyeti daha az
    * Kahve daha taze
    * Kapsüllüye göre biraz daha sağlıklı
    * Kahve daha sıcak olabilir

Pek çok Delonghi modeline karşın bunu tutmamın sebebi asıl süt alış sistemi.

Benim Tchibo Cafissimo Latte de olduğu gibi
    Delonghi otomatik makinelerde da ayrı bir süt haznesi var.
    Sürekli kutu sütten buraya süt doldur, çıkar dolaba koy, temizle v.s uğraşmak yerine
    Siemens'in seçtiği süt kutusuna girecek ince boru çözümü hem daha pratik hem çok daha üstün.

* Sütlüğe süt doldurup temizlemekle uğraşmazsınız.
    * Süt kutusunu ayrı sütlüğü ayrı dolapta tutmak zorunda kalmazsınız.
    * Makina sütü aldığı ince boruyu temizleme özelliğine de sahip.

Kaç yıldır sütlüğe sahip bir kapsüllü makine kullanıcısı olarak
    bu çözümün çok mantıklı ve yararlı olduğunu düşünüyorum.

Ama ilk satın alma bütçesi farkı yine de fazla gelirse
    Yani Siemens'in çekirdekten kahve yapan otomatik makinesini alamayacaksanız
    Cafissimo Latte bence hala en iyi kapsüllü latte yapabilen otomatik makinelerden.

Bu kurlar nedeni ile pek çok ithal mutfak ürünlerinin fiyatı
    TL bazında 1 yıldır %50 civarında arttı maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 20 Kasım 2019; 18:2:9 >

Merhaba hocam, size yazdığım zamanda bende cafissimo latte aldım çok uyguna geldi bir şekilde. Şimdilik memnunum ve keyif alıyorum. Tüm çeşitler için fabrika ayarlarını mı kullanıyorsunuz? Latte için kitapçıkta önerilen bir miktar fazla mesela fabrika ayarına göre. Sizin tercih ettiğiniz ayar nasıl?

• Natsukaw.S kullanıcısına yanıt
    Bardağa ve shot sayısına göre sürkli ayar değiştiriyorum.

Diyelim büyük ve çift katlı cam latte bardağımda yapacağım;

* Önce süt ile başlıyorum.
    ON/OFF tuşu altında, sağdaki ilk tuş Cappuccino, hemen onun altındaki ise Latte tuşudur biliyorsunuz.
    Her iki tuş da sadece steamed milk (buharlı süt) ve milk foam (köpük) üretir.
    Tek fark; Latte de köpük miktarı Cappuccino ya göre biraz daha az olur.

* Latte tuşuna 3 sn den fazla basıyorum: Ayarlama modu aktif olup latte için süt haznesinden süt alıp çalışmaya başlıyor.
    * Bardak tepeleme (buharlı süt+ köpük) dolana kadar bekliyorum.
    * Bardak dolunca latte tuşuna bir daha basıp durduruyorum.

(Latte tuşunun yeni miktar ayarı; o bardağı tepeleme dolduracak kadar olmuş oluyor.
    Hemen ardından veya daha sonra benzer bardakta bir latte yapacaksam
    artık tek bir kısa dokunuşla
    latte için süt işlemini başlatıyorum. Aynı yerde kendisi otomatik olarak duruyor.
    Farklı bardak olursa yeniden ayarları değiştiriyorum; yine 3sn. basılı tutup, sonunda aynı tuşa basarak işlemi durduruyorum.)

*Buharlı süt ve köpükle dolu bardağın üstündeki köpükten
    keyfime göre kimi zaman %80'ini
    kimi zamanda %50'sini kaşıkla alıp atıyorum.
    (Acelem olduğunda veya canım orjinal latte istediğinde bardak tam dolmadan; espressoya da yer kalacak şekilde durduruyorum.)

Sonra espresso aşamasındaysa zaman zaman değişken davrandığım oluyor:
    * Bazen -en son ayardaki neyse bozmadan- espresso tuşuna bir kez basıp espressoyu da bardağa alıyorum.
    * Bardağa, süte veya o anki moduma göre espresso az gelmişse 2 seçeneğim oluyor:
    1) Ya espresso aşaması biter bitmez hemen bir defa daha basıyorum ve daha az yoğunluktaki 2.Shot'ı da aynı kapsülden alıyorum. (Daha ekonomik ama neredeyse ara vermeden hemen basmazsanız kötü bir tat almanız da olası)
    2) Ya da ayrı bir kapsül takıp 2.Shot'ı alıyorum. (Daha lezzetli)

Kahve bardaklarım ve fincanlarım büyük olduğundan 2 shot gerekiyor.
    İçtiğim her 10 kahvenin 3'ü orjinal latte ise 7'si flat white (köpüğü atılmış latte)dir.

Ayarlarla oynamaktan çekinmeyin. Öyle keyfi çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 20 Kasım 2019; 19:16:55 >

Teşekkür ederim hocam, anlatımınız kullanım klavuzundan daha aydınlatıcı oldu not aldım bunları :)

Birşey daha sorayım, kapsüllerin fabrika ayarları belli ml olarak, her kapsül için bunları arttırdığımda yani filtre kahve-cafe crema ve espresso için yapılacak değerleri yükselttiğim de önerilen maksimum değerleri geçmeyecek şekilde tatta bozulma oluyor mu yada oldu mu sizde ? espresso için 40 değilde 80ml gibi..
    - Kahve damıtma süresini uzatarak yaptığınızda; daha çok su katmış olduğunuzdan sertlik azalır.Sert kahve+süt tadı yerine
    orta sertlikte kahve+light süt tadı almaya başlarsınız. Bende çok sorun olmuyor gün içinde.
    Ara sıra
    ortalama ebattaki bir fincanda 1 orijinal shot espresso veya
    büyük bardakta 2 orijinal shot espresso ile Latte/Flat White yapıp
    damak tadımın kalibrasyonunu da yapıyorum

-Ben daha çok kahve elde etmek için; tek basımda daha uzun süre espresso almak yerine,
    arka arkaya 2 normal süreçli/süreli espresso (2 shot) alıyorum. Kıvam biraz daha iyi oluyor ilkine göre.

Ama yaptığım yüzlerce uygulamada bir kaç defa kötü sonuç ta aldım:
    Eğer aynı kapsülü çıkarmadan 2. shot almak isterseniz
    ve bunun için biraz fazla beklerseniz
    2. shottan yanık tadi gelip kahve tadını bozabiliyor.
    İlk shot biter bitmez basınca sorun olmuyor. Sadece 2 orijinal shot'a göre daha light bir espresso olmuş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 20 Kasım 2019; 20:5:21 >

Anladım hocam kullanım klavuzunda maksimum ayarlara göre değilde damak tadımıza göre ayar çekmek daha doğru ozaman. Çok teşekkür ederim bilgiler için.

• serkans. S kullanıcısına yanıt
    Kahve festivali donemi aldim, o gunden beri kullaniyorum. Son derece memnunum.
  • Kahve uzmanı veya bağımlısı olmayan ancak merakı olan birisi olarak black friday indirimlerden bir makine almak istiyorum.Gİriş için ne tavsiye edersiniz.Geçmiş sayfalarda bahsi geçen cihazların fiyatları almış başını gitmiş.Şöyle 700 800 tl bandında f/p ürünü bulamaz mıyız? Mesela De'Longhi ECP 35.31 nasıldır?
    Hocam tekrar merhaba birşey daha sormak istiyorun kitapçıkta latte için espresso cafe crema yada filtre kahve seçerek te yapabilirsiniz diyor. Siz denediniz mi bu seçenekleri yoksa sadece espresso ile mi yapıyorsunuz?

Latte, cappuccino, flat white, mocha v.s. içinde süt olan bütün kahve türlerinde orijinal baz kahve espresso'dur.
    Süt eklenen kahvenin tadı daha (light) hafifleyeceği için
    espressodan daha az yoğun olan kahve türlerinin (crema, filtre vs) kullanımını tavsiye etmem. Daha sulandırılmış bir tat alırsınız.
    O kahveleri sek içmek daha genel bir tercih.
    Süt içeren diğer tüm makine kahve türlerinin espresso ile yapılması gerekir.

Hatta ben eve Espresso Brasil'in 96'lık kutusu dışında kahve almıyorum 2 yıldır.
    Neden Brasil derseniz; kahve yoğunluğu (intense) 6/6 yani en yüksek.
    Zaten süt ekleyeceğim espresso için neden daha light kahve aromalarını kullanıp kahve tadını azaltayım ki ?
    Dediğim için sadece bunu alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 22 Kasım 2019; 1:14:11 >

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.