Esxi kurulu bir bilgisayara macbook'la bağlantı yapmaya çalışıyorum. Lakin network ayarını dahi geçemedim(çömezim bu konuda)
(Esxi'ni root şifrelerini biliyorum)
..
Öncelikle network kablosuyla 2 bilgisayarı birbirine bağadım..
Esxi üzerinden ip configuration yapıp, şunları yazdım: ip adress: 192.168.1.1 subnetmask: 255.255.255.0 default gateway: 192.168.1.2
kendi bilgisayarımın network ayarlarına girip, manuel olarak yine bu bilgilerin aynılarını girdim(ip adresi 3 ile bitiyor farklı olarak).
newtwork ışığı yeşil yandı..
ama ne vmware client ile esxi hostuna erişebiliyorum, ne de ping 192.168.1.1 diyerek ping atabiliyorum :S
fikri olan var mı?
(amacım: esxi kurulu bir serverın içindeki siteleye bağlanıp, home/siteadi/public_html klasörü içindeki dosyalardan birini bilgisayarıma kopyalamak)
öncelikle default gateway vermenize gerek yok, zaten sadece 2 pc birbirne bağlı. esxi e 1.1 mac e 1.2 ip si ve 255.255.255.0 subneti ile, 2 pc yi birbirine cross kablo ile bağladığınızda erişebilio durumda olmanız gerekir.
esxi baglanarak dosya alamazsınız baglasanız bile hostunuz linux kısmını görebilirsiniz (oda ssh acık ise putty vb programlar ile olur)
öncelikel esxi icinde host ettiğiniz serverin ip yapınaldırmasını yapmalıs ve esxi networking yapılandırılması yapılmıs olması lazım sistemde vcenter server mevcutmu management için mevcut ise burdan storage explorer ile hsot ettiğiniz serverin vmk fillarını kopyalayıp baska bir pc de vmplayer kurup onun içinden host ederk yada vmk mount eden programlar ile alabilirsiniz.