Şimdi Ara

Eşyalı evi tuttuktan sonra ev sahibinin ç.makinasını değiştirmesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aranızda hukuk okuyan veya avukat olan varmı? Çanakkalede okuyorum. Eşyalı ev tuttuk. 3 hafta sonra bugun arkadaşım eve gitti. Çamaşır makinasını hatırlayamamakla birlikte değiştiğini söylüyor. Eski bir makina konmuş diyor. Napmamız lazım yardımcı olun? Biz evi tuttuktan sonra eve girmesi suç değilmi?

• Eger birseyim calinmis diyip dava acarsaniz cididi meblağ alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşmede çamaşır,buzdolabı,koltuk takımı tv şeklinde yazıyor. Marka ve model olmaksızın. Eşyalı tutuk biz evi daha taşınmamıştık. Sadece çamaşır makinasının değişmiş olabiliceğini düşünüyo arkadaşım bu kadar eski değildi makina diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metoboy

Sözleşmede çamaşır,buzdolabı,koltuk takımı tv şeklinde yazıyor. Marka ve model olmaksızın. Eşyalı tutuk biz evi daha taşınmamıştık. Sadece çamaşır makinasının değişmiş olabiliceğini düşünüyo arkadaşım bu kadar eski değildi makina diyor.

Hicam eger sozlesmeyi yaptiktan sonra eve sizden izinsiz giriyorsa dava acabilirsiniz hatta yuksek ihtimalle kazsnirsiz diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle eve girip çıktığını kanıtlayabilmeniz lazım. Sonra da eşyanın o olmadığını kesin olarak belirtebilmeniz lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Öncelikle eve girip çıktığını kanıtlayabilmeniz lazım. Sonra da eşyanın o olmadığını kesin olarak belirtebilmeniz lazım.

Peki bu dediklerinizi nasıl kanıtlayabiliriz? Sadece çamaşırın olduğu yerde , yerde sürüklenme izi gibi bir iz var dedi arkadaş. Ayrıyetten setüstü ocakta 2 tane düğme eksik çıktı, tv nin ekranı çizik çıktı. Kontratı fes etme imkanımız varmı? İlk defa ev tuttuk yardım edin nolur aile baskı yapıyo zaten doğru düzgün iş yapamamışsınız diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: metoboy

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Öncelikle eve girip çıktığını kanıtlayabilmeniz lazım. Sonra da eşyanın o olmadığını kesin olarak belirtebilmeniz lazım.

Peki bu dediklerinizi nasıl kanıtlayabiliriz? Sadece çamaşırın olduğu yerde , yerde sürüklenme izi gibi bir iz var dedi arkadaş. Ayrıyetten setüstü ocakta 2 tane düğme eksik çıktı, tv nin ekranı çizik çıktı. Kontratı fes etme imkanımız varmı? İlk defa ev tuttuk yardım edin nolur aile baskı yapıyo zaten doğru düzgün iş yapamamışsınız diye

Bunları ev sahibi ile konuşup kontratı fes edebilirsiniz. Ev sahibi ile nasıl konuştuğunuza ve ev sahibinin tutumuna göre işi farklı boyutlara taşıyabilirsiniz. Ama ortada kanıtlayacağınız birşey olmadığı için polise veya savcıya gittiğinizde alacağınız cevap " kusura bakmayın " olacaktır. İşin hukuki tarafıda yine kontrata bakacaktır. Eğer evi alırken biraz uyanık davranıp gördüklerinizi not edip fotoğraflasaydınız şuan rahatlıkla fes edebilirdiniz. Bundan sonrası tamamiyle ev sahibinin anlayışına kalır. İsterseniz kendisiyle görüşüp orta yol bulmaya çalışın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sözleşme klasik kira sözleşmesi. Yani ekstra kirayı feshetmeme gibi bir durum koydurtmadı sözleşmeye. Bu durumda biz istemiyoruz böyle böyle oldu deyip sözleşmeyi feshetme hakkımız yok mudur? Yani 1 senelik sözleşmeyi ödemek zorunda mı kalırız? Ki hiç bir ek madde yok kontratta.

Ayrıyetten hukuğun bu kadar desteksiz olacağını sanmıyorum. Bende bizim lehimize karar çıkartması gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.