Et Benini Kesmek: Bilmeniz Gerekenler
Et benleri çoğu zaman zararsız cilt büyümeleridir, ancak yanlışlıkla veya kasıtlı olarak kesildiklerinde kanamaya veya enfeksiyona neden olabilirler.
Et Benini Kesmenin Riskleri
Et beninizin kesilmesi aşağıdaki riskleri beraberinde getirebilir:
- Kanama: Et benleri kan damarları açısından zengindir ve kesildiklerinde önemli ölçüde kanamaya neden olabilirler.
- Enfeksiyon: Kesik bir et beni, bakterilerin girmesine izin verebilir ve enfeksiyona yol açabilir.
- İz kalması: Et beniniz doğru şekilde tedavi edilmezse, kesik iyileştikten sonra bir iz kalabilir.
Yanlışlıkla Et Benini Kanattıysanız
Kazara et beninizi keserseniz, aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:
- Kanamanın durmasını sağlamak için kesik bölgeye temiz bir bez veya bandaj uygulayın.
- Kesik bölgeyi antibakteriyel sabun ve suyla nazikçe temizleyin.
- Kesik açık yara ise, enfeksiyonu önlemek için antibiyotikli bir merhem sürün.
- Kesik büyükse veya kanama durmuyorsa, tıbbi yardım alın.
Traş Olurken Et Benini Kesmek
Traş olurken et beninizi kesmekten kaçınmanın en iyi yolu, et beninin üzerinden traş olmamaya çalışmaktır. Ancak kazara keserseniz, yukarıda belirtilen adımları takip edin.
Et Beninizi Kestiyseniz Ne Yapmalısınız?
Et beninizi keserseniz, enfeksiyon belirtilerini kontrol etmek için kesiyi düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir. Bu belirtiler arasında kızarıklık, şişme, ağrı veya irin akıntısı yer alır. Enfeksiyon belirtileri görülürse, tıbbi yardım alın.
Çoğu durumda, küçük bir et beni kesmesi ciddi bir sorun oluşturmaz. Ancak kesik büyükse, kanama durmuyorsa veya enfeksiyon belirtileri görülürse tıbbi yardım almak önemlidir.