Şimdi Ara

Et benimi kestim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
58.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kolumun altinda bulunan 1 bulgur belkide daha kucuk boyuttaki acik kahve rengindeki et benimi tiras olurken yaraladim. Kopmadi sadece biraz aciyor ve cok az kanadi. Acaba bi sorun olur mu arastirdim kanser falan diyorlar ama yardim bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Et Benini Kesmek: Bilmeniz Gerekenler

Et benleri çoğu zaman zararsız cilt büyümeleridir, ancak yanlışlıkla veya kasıtlı olarak kesildiklerinde kanamaya veya enfeksiyona neden olabilirler.

Et Benini Kesmenin Riskleri

Et beninizin kesilmesi aşağıdaki riskleri beraberinde getirebilir:

• Kanama: Et benleri kan damarları açısından zengindir ve kesildiklerinde önemli ölçüde kanamaya neden olabilirler.
    • Enfeksiyon: Kesik bir et beni, bakterilerin girmesine izin verebilir ve enfeksiyona yol açabilir.
    • İz kalması: Et beniniz doğru şekilde tedavi edilmezse, kesik iyileştikten sonra bir iz kalabilir.

Yanlışlıkla Et Benini Kanattıysanız

Kazara et beninizi keserseniz, aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

• Kanamanın durmasını sağlamak için kesik bölgeye temiz bir bez veya bandaj uygulayın.
    • Kesik bölgeyi antibakteriyel sabun ve suyla nazikçe temizleyin.
    • Kesik açık yara ise, enfeksiyonu önlemek için antibiyotikli bir merhem sürün.
    • Kesik büyükse veya kanama durmuyorsa, tıbbi yardım alın.

Traş Olurken Et Benini Kesmek

Traş olurken et beninizi kesmekten kaçınmanın en iyi yolu, et beninin üzerinden traş olmamaya çalışmaktır. Ancak kazara keserseniz, yukarıda belirtilen adımları takip edin.

Et Beninizi Kestiyseniz Ne Yapmalısınız?

Et beninizi keserseniz, enfeksiyon belirtilerini kontrol etmek için kesiyi düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir. Bu belirtiler arasında kızarıklık, şişme, ağrı veya irin akıntısı yer alır. Enfeksiyon belirtileri görülürse, tıbbi yardım alın.

Çoğu durumda, küçük bir et beni kesmesi ciddi bir sorun oluşturmaz. Ancak kesik büyükse, kanama durmuyorsa veya enfeksiyon belirtileri görülürse tıbbi yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende önceden 3 4 kere kesmiştim koltuk altımda benimde var ufak bi tane kanadı herhangi bir sorun olmadı hala hayattayım.
  • doktora git. temiz iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Bende önceden 3 4 kere kesmiştim koltuk altımda benimde var ufak bi tane kanadı herhangi bir sorun olmadı hala hayattayım.
    onu doktor çok kolay bir şekilde alıyor. bence bir doktora uğra bir daha da uğraşmak zorunda kalmazsın. gerçi siğil ile ben arasındaki farkı bilmiyorum ama bende çenemde siğil çıkmıştı ve doktor onu dondurarak aldı. bir daha da çıkmadı.
  • Daha da onceden kesmisimdir de simdi dikkatimi cekti dokyora gitmeyi dusunmuyorum ama durum ciddi ise gidebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -OziOzi-

Daha da onceden kesmisimdir de simdi dikkatimi cekti dokyora gitmeyi dusunmuyorum ama durum ciddi ise gidebilirim
    Bizim arkadaşada böyle olmuştu ertesi gün helvasını yedik helvanın tadı o kadar güzel değildide rahmetli üzülmesin diye yedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -OziOzi-

Daha da onceden kesmisimdir de simdi dikkatimi cekti dokyora gitmeyi dusunmuyorum ama durum ciddi ise gidebilirim
    böyle bir konu daha vardı sanki ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dilimi kestim yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslantoli

böyle bir konu daha vardı sanki ...

Alıntıları Göster
    Bişey olmaz merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Bişey olmaz merak etme.

Alıntıları Göster
    em orayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Bişey olmaz merak etme.

Alıntıları Göster
    Hastanede çok kolay şekilde alıyorlar, en fazla 5 dk sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Et benimi kestim
  • quote:

Benim arka omzumda var hocam bulgur tanesinden biraz büyük aldırsam sorun olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnyglle

quote:

Benim arka omzumda var hocam bulgur tanesinden biraz büyük aldırsam sorun olur mu

Alıntıları Göster
    Hastanede kolay şekilde alıyorlar diyenler et benleri ameliyathanede alınır. Kana karışırsa kanser olma riski vardır. Neyin kafasını yaşıyorsunuz? lazerle falan alınması sakıncalı olduğu sonradan ortaya çıktı yüksek ısı zararlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heimdallr

Hastanede kolay şekilde alıyorlar diyenler et benleri ameliyathanede alınır. Kana karışırsa kanser olma riski vardır. Neyin kafasını yaşıyorsunuz? lazerle falan alınması sakıncalı olduğu sonradan ortaya çıktı yüksek ısı zararlı.

Haklısın hocam ben aldırmayı düşünüyorum bulgur tanesinin 2 katı bir şey inşallah sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordecaí

Alıntıları Göster
    Benim koltuk altımda vardı et beni jiletle traş ederken kökten kopardım. Çok acıdı ilk başta kanama filan oldu, başka bir şey olmadı hala hayattayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Benim koltuk altımda vardı et beni jiletle traş ederken kökten kopardım. Çok acıdı ilk başta kanama filan oldu, başka bir şey olmadı hala hayattayım.

Alıntıları Göster
    Ben iki tane aldırmıştım çok zahmetli bi iş değil kolunun altındaysa kolay bi şekilde kurtulursun.
  • quote:

quote:

Haklısın hocam ben aldırmayı düşünüyorum bulgur tanesinin 2 katı bir şey inşallah sorun olmaz

Aldırmayı düşünenler direkt genel cerrahiye gitsinler. Ameliyat için gün vericekler estetik birşeyler yapabiliyor musunuz diye bir sorarsın. 1 sene önce aldırdım izi duruyor. Kesiği biraz geniş atarlar, kökü falan kalmasın iyice temizlensin diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordecaí

quote:

quote:

Aldırmayı düşünenler direkt genel cerrahiye gitsinler. Ameliyat için gün vericekler estetik birşeyler yapabiliyor musunuz diye bir sorarsın. 1 sene önce aldırdım izi duruyor. Kesiği biraz geniş atarlar, kökü falan kalmasın iyice temizlensin diye

Alıntıları Göster
    Hem kol altımda hemde gıdımda var. Gerçi siyah olanlardan, et değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: villager

Hem kol altımda hemde gıdımda var. Gerçi siyah olanlardan, et değil.

Alıntıları Göster
    ameliyata kadar yolu var.iyi becermissin
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs07

ameliyata kadar yolu var.iyi becermissin

Alıntıları Göster
    Kendın koparmamalıydın lokal anestezi ile doktorlar cerrahi ortamda operasyon yapıyorlar , alınan et benini patolojiye yolluyorlar melanom hücresimi yoksa normal mi diye bizzat anneme oldu melanom cıktı ama iyi huyluymus allah'a sükür hiç bir sorun yok güneş kremı kullanıyor sadece.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.