Şimdi Ara

Et Çok Pahalı Ama Hayvancılık Yapanlar Zengin Değil. Bu Nasıl İş? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
18.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hep yazıyorum ama siliyorum, çünkü BOK GİBİ ÜLKE!

Deprem sıkıntısı bir yandan
    Ekonomik istikrarsızlık, işsizlik bir yandan
    Ödediğimiz KDV MTV ÖTV GSS vb bir yandan
    Kanunsuzluk Hukuksuzluk, hakkını arayamama bir yandan
    Ülkenin bize gazı, çeşitli özelleştirilmiş kurumların da elektriği, interneti, suyu vs pahalıya satması bir yandan.
    Ohal bir yandan
    Fetörü, AKP'si bir yandan
    Çomarları, Teröristi, Hoyrat vatandaşları bir yandan.
    Sevgisizlik, Saygısızlık, birbirimize olan nefret ve çekememezlik bir yandan.
    Dövizin bize rahat alışveriş yaptırmaması bir yandan.
    Cahil cühelanın el üstünde tutulması bir yandan.

Söylenecek, irdelenecek o kadar çok konu var ki, o kadar sert yazacağım ki davalık olabilirim diye yazamıyorum.

Antalya'da domates 1 lira, buraya gelince 4.5 lira. Ulan bu ne biçim tarım ülkesi? Kim yapıyor bunu kardeşim, bir mantıklı açıklaması varsa söyleyin bilelim.
    Yok benzin parası yok köprü parası yok kabzımal bedeli vs vs.. O zaman tanzim açın devlet satsın meyve sebzeyi ne lan bu?

Bu arada her ramazanda her şeye zam çakıyorlar, lan şerefsizler nasıl müslümanlık bu? Bu fırsatçı ...lara hükümetin yaptırım uygulaması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tırıvırı123

quote:

Orijinalden alıntı: Bagwell486

Hayvancılık yapan kişiler toplam ülke nüfusunun %3ü ya eder ya etmez. Bu %3 batmasın diye neden geriye kalan %97 pahalı fiyattan et yiyor ? Gerekirse ellerineki hayvanları değerinde alıp sonrasını ithal getireceksin vatandaş ucuz yesin diye. Tabii 30-40 yıl önce tarım konusunda kendi kendine yeten bir ülkeyken şimdi saman bile ithal etmek insana acı versede gerçeklerle yüzleşmek gerek. %3 batmasın diye ben pahalı et yiyemem.

inanmıyorum böyle düşünen bi insana ya olamaz böyle şey, tüketim kafası bu ülkeyi batırır,

Bugun ülkende çeliğin kg 8-10 tl arasına alıyorlar. Yerine kilosu 3000tl olan işlemci satıyorlar. Sonra vay efendim ülke mi kalkınır.

• hahah harbi şaka gibi insanlar var, bu coğrafyada bile tarım ve hayvancılığın ithalini istiyorlar
  • Canlı kilosu 14-15 TL olması lazım... Derisi, işe yaramayan kısımlar alındıktan sonra da büyük parçalar halinde satılanlar 27-34 arası değişiyor içinde barındırdığı bölgeye göre. (genelde 2 ya da 3e bölünüyor en fazla)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tırıvırı123

quote:

Orijinalden alıntı: CA18DET

quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Bence siz hayvancılık hariç her işi toz pembe sanıyorsunuz. Hayvancılık kadar kazançlı ve hayvancılıktan daha kolay bir iş var mı?

BENİ BURDA DELLENDİRME SEN HİÇ HAYVAN BAKTIN MI DİYORUM
    SEN HİÇ KIŞIN KAR YAĞARKEN İNEKLERİ SUYA GÖTÜRDÜN MÜ
    GEÇİM SIKINTISI ÇEKTİN Mİ
    -10 DERECEDE İNEKLERİN DONAN BOKUNU YERDEN KAZIDIN MI
    SEN YATAĞINDA MIŞIL MIŞIL UYURKEN BEN O BOKLARI KAZIYORDUM
    YEM MAKİNESİNDE HAYVANLARA YEM HAZIRLARKEN O KOKUYU İÇİNE ÇEKSEN KUSARSIN
    SEN VE SENİN GİBİ ŞEHİRLİ ENTELLEKTÜEL VATANDAŞLARA DIŞARIDAN ÇOK KOLAY GELİYOR
    AMA TÜRKİYEDE ÇİFTÇİ KAZANAMIYOR ANLAMIYOR MUSUN.
    BİR İNSAN SÜTÜNÜ SATTIĞI İNEĞİ NEDEN KESİP ONUN ETLERİNİ SATSIN.
    BİRAZ DÜŞÜNSEN ONUN VERDİĞİ SÜTÜN DAHA KARLI OLDUĞUNU ANLARSIN.
    AMA HAYVANLARIN KAZANDIRDIĞI YEDİKLERİ YEMEĞİ BİLE KARŞILAMAZ OLDU.
    Kİ BİZM 2011 SENESİNE KADAR 56 TANE BÜYÜKBAŞ HAYVANIMIZ VARDI

bırak hocam bende anlattım anlamiyorlar burada hava eksi 30 oluyor kışları sabah 6 gibi ,bu delikanlılar da 3 cm karda tatil istiyorlar .adama dedim inek sidiği yüzüne sicrarsa hatırla dediklerimi diye ,duş alırım diyor , kışın köyde sular akmıyor:) hepside besiciler çok kazanıyor diyor millete muhtaç olalım istiyorlar sanırım f/p açısından en kötü iş olabilir çok kazanioz bide hala torosa binioz nedense

Trend olmak için açmış bu konuyu çok bilmiş hanfendi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba arkadaşım
    Hesabında yanlışlık var büyük baş hayvan öyle çiftlik tavukları gibi 40 günde yetişmiyor. 25 hayvanın olsa ayda 4-5 tanesini satsan 5 ay sonra elinde hayvan kalmaz.Büyük baş bir hayvanın kesime gelmesi en az 12-18 ay sürer. Birde inekler öyle çok doğum yapamaz insana çok yakındır. 9,5 ancak bir buzağıları olur. Benim halamlar besicilik yapıyorlar 95 tane büyük başları var. Onların mantığı yıl içinde olan buzağı sayısından fazla satmıyorlar. Yani yıl içinde 15 buzağıları oldu 15 tane satıp sayıyı dengeyi bozmuyorlar.
  • Biri de dememis et nerde 40 tl diye? Kıyma olmasin o? Bonfile pirzola 80 tl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim demiş hayvancılık kazandırmıyor diye;

• Çünkü mazot pahalı o hayvan anadoludan geliyo marketteki rafa çünkü dolar pahalı o mazot dolar endexli geliyo benzinlikteki pompaya çünkü yem pahalı o yem yurt dışından ithal eliyo ahıra girene kadar yine mazot yakıyo çünkü ülkede üretim yok arkadaşım çiftçinin para kazanmaması için israilin gdolu tohumlarını kullanıyoruz çekirdek olmuyo mahsülde her sene tekrar tohum ithal ediyoruz mazot harcayarak çünkü çiftçi de kazanmıyo arkadaşım onun yerine daha çok mazot harcatıcak yollar yapıp altın varaklı bardaklarla saraylarda su içiyoruz

• Tüm ürünlerde olduğu gibi etde de sıkıntı aracı enflasyonudur. Büyük et firmalarından birini ziyaret ettim ve sordum piyasada hayvan mı az da fiyatlar yüksek, yok dedi ahırlarımız full çakılı dolu ama neden keseyim diyor adam. Et borsası var. Adamlar yüksek fiyattan çakmak istiyor.

Tarlada 50 kuruş olan domates markette 5 tl nasıl oluyor. Hiçbir nakliye yakıt gideri vergi vs fiyatı bu kadar arttıramaz. Fiyatı bu aracılar eski adıyla kabzımallar şişiriyorlar.

Hükümet enflasyonu düşürmek istiyorsa bu aracıları azaltması lazım. Üretici bu gelirden daha fazla faydalanması lazım.

Mazot vergi vs bunların fiyata etkisi çok az. 20 ton domatesi yükle getir. Nakliye fiyatı antalyadan buraya 2000 tl ki çok daha az. 5 tl'ye satılan domatesin birim fiyatını 10 kuruş arttırır.

Ama adam 50 kuruşu yüklettiği domatesi burada 2,5-3 tl ye markete yıkıyor. 5 tl'ye market satıyor. Market ve kabzımal parayı götürüyor tarımcı zor geçiniyor.

Tamam adam kar etsin ama bu kadar da değil.

Bunu çözecek bir sistem geliştirilmeli.

• şehir delikanlılarını köylerin meydanlarına yaylalarına ahırlarına davet ediyorum,kac dakika dayanacaksaniz benim cinsî piç danalarima bakmak kolay mı ha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA9EBC876 -- 16 Mayıs 2017; 12:17:11 >
  • Kim demiş kazanmıyor diye ? Kazanmıyor diyenler sizi kandırmış genelde besicilik yapanlar işletmesini büyütmekle uğraşır ve bu yüzden kazanmıyormuş gibi görünürler. 100 baş ineği olan birisi zaten zengindir. Onları besleyip büyütüp 18 aylıkken kurban bayramındaçok yüksek fiyatlara satabilir. Babamda bu işlerle uğraşıyor şuan banka kredisi yüzünden kazanamıyor belki ama ileride ne kadar kazanıcağını anlatabiliyor ve hayvancılıkta inanın harika paralar var ve çok güzel devlet desteği, hibeler var.

• Hayvancılık sadece köyde cinsi piç danalarla mı oluyor? Adamlar tesis kuruyor, iş biliyor. Herkes senin yapmaya çalıştığın gibi yapmıyor. İşte bunu anlayamıyorsunuz. Parası olan için müthiş bir iş, senin benim gibi fakirin yapabileceği işler değil.

Her alanda teknoloji var, hayvancılıkta da var. Paran varsa böyle kazançlı bir iş yok. Bak en son videodaki veteriner anlatıyor.

https://www.haberler.com/sinan-ozen-hayalim-dedigi-hayvancilik-isine-9611998-haberi/

• quote:

Orijinalden alıntı: Turttle Punch

Kim demiş kazanmıyor diye ? Kazanmıyor diyenler sizi kandırmış genelde besicilik yapanlar işletmesini büyütmekle uğraşır ve bu yüzden kazanmıyormuş gibi görünürler. 100 baş ineği olan birisi zaten zengindir. Onları besleyip büyütüp 18 aylıkken kurban bayramındaçok yüksek fiyatlara satabilir. Babamda bu işlerle uğraşıyor şuan banka kredisi yüzünden kazanamıyor belki ama ileride ne kadar kazanıcağını anlatabiliyor ve hayvancılıkta inanın harika paralar var ve çok güzel devlet desteği, hibeler var.

kardeşim şöyle birşey var para kazanmak güzel yaşamak değil bende çok zengin besiciler gordum adam bütün gün bok içinde geziyor sorsan hayatından 1 kere tatile gitmemiş ,memur olup soliatre oynayıp yılda 1 ay tatil yapan memurmu yada hafta da 20 saat ders yapıp 5 ay tatil yapan öğretmen mi , zor bölgedeki leri tenzih ediyorum , altlarında motosiklet caka satan polislermi yada ne bileyim bütün gün direksiyon sallayan milyoner taksicilermi zor hayat yaşıyor yoksa köylü mu

köylü milletin efendisidir

• quote:

Herşey para değil mi? Tamam insanlar bu işi beğenmiyor olabilir ama helal kazanç sonuçta.

Hayvancılık zorda mühendis olmak kolay mı? Yada hangi iş kolay? Her iş zor.

Ya bırak allahını seversen...
    Mühendisim diye çıkanlar mühendislik mi yapıyor?
    Ayrıca mühendisliğin ne zorluğu var...

Kendi alanımda, ar-ge/kalite/şeflik/işletme yöneticiliği'ne kadar yaptım ve başarı elde ederek terfi aldım. Hem emsallerime hemde kendime bakıyorum, kafası çalışan pratik düşünen her insanın yapabileceği işlerdi.

İşin içine fiziksel çalışma girince, zihinsel aktivite ile fiziksel aynı anda çalışırsa zorlanıyor insan. Birde fiziksel şartlar zorluysa psikolojik etkenler yüzünden motivasyonun performansın düşer.

Mühendisliğede bok sürdürmek istemem ama yeni mezun adamların kendini bir halt sanmasına ayar oluyorum. Lan ne zorluğu gördünüz ki... Ne gördünüz? burnunuz kaç yıl sürttü de dünyanın yükünü sırtınızda hissettiniz...

• Zorluk konusunda kesinlikle haklısınız o konuda birşey demiyorum parası çok ama sürünmeside çok bu işte. Benim gözümdede en zor mesleklerden birisi bir sosyal hayatınız olmuyor.

• Olayları analitik değerlendiremiyorsun. Mühendis olup iş bulmak bile büyük bir mesele şu devirde. Ortalık işsiz mühendis kaynıyor.
    Bu adam lise okuyup, üni kazanıp, üni bitirip piyasaya çıkıyor. Hayvancılıkta ise paran ve bilgin varsa direkt işe başlarsın. Kazandığın para ise mühendislikle kıyaslanmaz bile. Mühendisler 1-2 asgari ücrete çalışıyor piyasada.
    İşini adam gibi bilen hayvancı için risk faktörü çok azdır. Ama yaşlanan mühendisin akıbeti meçhul, işten atılma riski var. Birde mühendislikten mühendisliğe değişir, sen hangi mühendislikten bahsediyorsun. Çevre mühendisi asgari ücretle zor işe girerken, makine ve inşaatta 2-2.5 asgari ücret maaş almak mümkün.
    Kafanı kaldırıp diğer işlere de bir bak ki kıyaslamayı doğru yapabil.
  • quote:

Olayları analitik değerlendiremiyorsun. Mühendis olup iş bulmak bile büyük bir mesele şu devirde. Ortalık işsiz mühendis kaynıyor.
    Bu adam lise okuyup, üni kazanıp, üni bitirip piyasaya çıkıyor. Hayvancılıkta ise paran ve bilgin varsa direkt işe başlarsın. Kazandığın para ise mühendislikle kıyaslanmaz bile. Mühendisler 1-2 asgari ücrete çalışıyor piyasada.
    İşini adam gibi bilen hayvancı için risk faktörü çok azdır. Ama yaşlanan mühendisin akıbeti meçhul, işten atılma riski var. Birde mühendislikten mühendisliğe değişir, sen hangi mühendislikten bahsediyorsun. Çevre mühendisi asgari ücretle zor işe girerken, makine ve inşaatta 2-2.5 asgari ücret maaş almak mümkün.
    Kafanı kaldırıp diğer işlere de bir bak ki kıyaslamayı doğru yapabil.

Doğru söylüyorsun.
    Alana göre de büyük değişkenlik gösteriyor tabi ki, fakat devşirme dalları saymak bence pek mantıklı değil.
    Orman endüstri-çevre-su ürünleri falan bunların büyük bir kısmı işsiz.(kimya benim alanım)

Yalnız şu bir gerçek, devir ara eleman devri. Tekniker/teknisyen olarak girmek(büyük firmalar için) mühendis ya da lisans mezunu olarak girmekten daha kolay. ingilizce-isg-iso eğitimleri-ıvır zıvır toplamak ve askerlikten geliş süresini hesaba katarsan 4 yıllık okumak bu dönemlerde ahmaklık. (sınırlı bir kesimi ayrı tutarak ortalamadan bahsedersek)

• quote:

Hayvancılık sadece köyde cinsi piç danalarla mı oluyor? Adamlar tesis kuruyor, iş biliyor. Herkes senin yapmaya çalıştığın gibi yapmıyor. İşte bunu anlayamıyorsunuz. Parası olan için müthiş bir iş, senin benim gibi fakirin yapabileceği işler değil.

Her alanda teknoloji var, hayvancılıkta da var. Paran varsa böyle kazançlı bir iş yok. Bak en son videodaki veteriner anlatıyor.

https://www.haberler.com/sinan-ozen-hayalim-dedigi-hayvancilik-isine-9611998-haberi/

kardeş senin dediğin kadar param olsa oturduğum yerden dolar al sat yaparak kazanirim o parayı

sen mühendisliği de beceremiceni anladın hayvancılık çok kolay çok para var dion bende diyorum ki tutan mı var git yap çiftçilik ,sonra konu acarsin çok zenginim die ne güzel

• Bu adamlar aptal mı dolardan para kazanmak yerine gidip bu kadar parayı hayvancılığa yatırıyor.
    Para olsa hayvancılık yapılabilir. Önce mühendis olup sonra para kazanıp sonra bu işe girebilirim. Ama 3-5 cinsi piç danayla değil, sistemli bir tesis kurarak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.