Şimdi Ara

Et Çok Pahalı Ama Hayvancılık Yapanlar Zengin Değil. Bu Nasıl İş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
0
Favori
18.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Et 30-40 lira. Bir büyük baştan 100 kilo et çıksa bu hayvan kemiksiz 3-4 bin TL eder. 100 hayvanın olsa 300.000-400.000 TL eder.

25 büyükbaş 100.000 TL , ayda 5 hayvan satsan ayda 20.000 TL eder. Hadi ayda 10.000 TL gider olsun, sana temiz 10.000 TL kalmaz mı?

Rakamlar varsayımsal, ama az çok bu civardadır diye tahmin ediyorum. Bir mühendis ayda 3-5 bin kazanıyor ama kimse gidip hayvancılık yapmıyor, Neden?

Ekleme: bizim burda et 40 TL ve hayvancılar zor geçiniyor. Almanya'da et nerdeyse sebze fiyatında ve orda hayvancılık hala devam ediyor. Bu mantığa göre Almanya'da hayvancılığın bitmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 15 Mayıs 2017; 11:28:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CA18DET kullanıcısına yanıt
    CA18DET demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: CA18DET

quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Bence siz hayvancılık hariç her işi toz pembe sanıyorsunuz. Hayvancılık kadar kazançlı ve hayvancılıktan daha kolay bir iş var mı?

BENİ BURDA DELLENDİRME SEN HİÇ HAYVAN BAKTIN MI DİYORUM
    SEN HİÇ KIŞIN KAR YAĞARKEN İNEKLERİ SUYA GÖTÜRDÜN MÜ
    GEÇİM SIKINTISI ÇEKTİN Mİ
    -10 DERECEDE İNEKLERİN DONAN BOKUNU YERDEN KAZIDIN MI
    SEN YATAĞINDA MIŞIL MIŞIL UYURKEN BEN O BOKLARI KAZIYORDUM
    YEM MAKİNESİNDE HAYVANLARA YEM HAZIRLARKEN O KOKUYU İÇİNE ÇEKSEN KUSARSIN
    SEN VE SENİN GİBİ ŞEHİRLİ ENTELLEKTÜEL VATANDAŞLARA DIŞARIDAN ÇOK KOLAY GELİYOR
    AMA TÜRKİYEDE ÇİFTÇİ KAZANAMIYOR ANLAMIYOR MUSUN.
    BİR İNSAN SÜTÜNÜ SATTIĞI İNEĞİ NEDEN KESİP ONUN ETLERİNİ SATSIN.
    BİRAZ DÜŞÜNSEN ONUN VERDİĞİ SÜTÜN DAHA KARLI OLDUĞUNU ANLARSIN.
    AMA HAYVANLARIN KAZANDIRDIĞI YEDİKLERİ YEMEĞİ BİLE KARŞILAMAZ OLDU.
    Kİ BİZM 2011 SENESİNE KADAR 56 TANE BÜYÜKBAŞ HAYVANIMIZ VARDI

bırak hocam bende anlattım anlamiyorlar burada hava eksi 30 oluyor kışları sabah 6 gibi ,bu delikanlılar da 3 cm karda tatil istiyorlar .adama dedim inek sidiği yüzüne sicrarsa hatırla dediklerimi diye ,duş alırım diyor , kışın köyde sular akmıyor:) hepside besiciler çok kazanıyor diyor millete muhtaç olalım istiyorlar sanırım f/p açısından en kötü iş olabilir çok kazanioz bide hala torosa binioz nedense
    Ben silivri tarafinda oturuyorum ve kahvehanelerde dinledigim kadariyla hayvancilikla ugrasanlar ve ayni zamanda tarim ile ugrasanlar da devletin koydugu vergilerden muzdarip (buna mazot vergisi baslica olmak uzere geri kalanlarin hepsi dahil) tabii isin icinden birisini karsina alip konusmak lazim.

Tek soyleyecegim sey su : cocugu tutsan kisin tepelere otlatmaya cikarsan daha meraya gelmeden donelim diye aglar gelmis burada "hayvancilik kolay yiaa" tavri takiniyor. Bilader Istanbulun icinde yasayan insanlar veya hayatlarinda koy hayati yasamayan insanlar cikip koy isleriyle alakali konusmasin.
  • Cunku o hayvan raflara gidene kadar cok elden geciyor yani sadece hayvani otlatan ve hayvani kesip satan adam arasinsa degil ticaret. Bu kosulu gecsek en buyuk problem vergi ve devletin versigi diger yukler. Her sey yukseliyor fiyat olarak haliyle et fiyati da yukseliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey para değil.Hayvancılık yapmak çok mu kolay sanıyorsun?

• Herşey para değil mi? Tamam insanlar bu işi beğenmiyor olabilir ama helal kazanç sonuçta.

Hayvancılık zorda mühendis olmak kolay mı? Yada hangi iş kolay? Her iş zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Herşey para değil mi? Tamam insanlar bu işi beğenmiyor olabilir ama helal kazanç sonuçta.

Hayvancılık zorda mühendis olmak kolay mı? Yada hangi iş kolay? Her iş zor.

İkisi farklı kulvar.Ben mühendislik kolay demedim zaten.

• Forumda hayvancılık yapan bir bey vardı et fiyatları ucuz bilem demişti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvanciligin sarf gideri ve amortisman gideri fazla... Para kazaniyor gibi gorunseler de hastalik ol uyor olumoluyor, ilac parasi vet. parasi derken bir sey kalmiyor elde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BoomShy B kullanıcısına yanıt
    Vergi ve diğer giderleri çıkartınca geriye ne kalıyor? Etin kilosunu 10-15 TL ye satsan bu bile kâr. Büyükbaş sonuçta havyar yemiyor, yiyeceği saman-küspe vs. Semirinceye kadar ne masrafı olabilir?

Kesme işlemini de kendi yapanlar var. Yani hayvanın direkt kırmızı ete dönüşme aşamasında aracı az olabilir.

• cins inek olmadıktan sonra tosun 4 bin tlye satılırsa öp de başına koy.100kgdan fazla saf et verir, ama 21-22 tlden kesiyorlar diye biliyorum.

saman balyaları 10-12 tl, bazen karaborsaya bile düşer bulamazsın

yem 60tl civarında

onun dısında arkadasın da yazdıgı gibi hayvancılık kolay değil, sabah erken kalkıp ahıra gideceksin altını üstünü temizleyeceksin, meraya salacaksın.yazın sıcağı var, kışın soğuğu var

her şey para değil, hayvancılık zor.ama linkedinde orda burda su üniden mezunum bilmem kac program biliyorum 6 aydır işsizim diyenle dolu etraf, bu hayati yaşamak da bi hayli zor

ha 5 tane hayvanın olsa sana etiyle sütüyle bile bakar.

mühendis, doktor, nice plaza insanı fazla mesai yapıp çalıştım değdi paramı aldım der ama hayvancılıkta tarımda bunu diyemezsin

• OceanMaster kullanıcısına yanıt
    Tamam dediklerine katılıyorum.

Ama abi Almanya'da nerdeyse sebze fiyatına et satılıyor. Ordaki hayvancılar nasıl kazanıyor? Burda 40 TL az diyen hayvancı Almanya'da açlıktan ölür heralde.

• Hayvancılık yapanlar gayet zengin.Ama işi iyi bilmek lazım.Mühendislerin kazandığı rakamları çobanlar kazanıyor mal sahiplerinin kazandığını sen düşün artık.Tek gelir de et olarak düşünme bu hayvanın dışkısı da para sütü de para.

• Yem pahalı, ayrıca samanı bile ithal ediyoruz. Cirosu fazla gibi görünse de karı öyle çok değil.

• YQQ4 kullanıcısına yanıt
    Bu minimum kaç hayvan için geçerli? Yani 25 hayvanı olan da iyi kazanır mı?

• şahsen ben dönünce büyükbaş hayvancılık işine başlıyorm şuan askerdeyim 200k sermayem var şuan yapan arkadaş var onla ortak olarak yapıcaz.he bu arada büyükbaş besiyi yapıpta para kazanmıyorum diyenlere basın kalayı.yalan çünkü bu işin içindeyim işini doğru yapıpta kazanmayan görmedim.saygılar
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    25 hayvanı olan para kazanır evet ama işten anlaması lazım.Tarlası takkası olacak yemini samanını burdan elde edicek.Hayvanın hareketlerinden dışkısından vücudunun durumundan hastalığı çözecek müdahelede bulunabilecek.1 hayvan kaybı bile küçük bi malcıyı çok geriye atar.

• Babamın iki adet danası var para etmiyor diye satmıyor hala kurbana saklıyor
  • vergi cenneti ülkemizde olağan olan durumdur
  • Death Note kullanıcısına yanıt
    Bunun vergiyle alakası olduğunu sanmıyorum.

Almanya'da et 10 Euro ise Türkiye'de 40 TL. İki ülkede de asgari ücret 1300 para birimi.

Almanya'da nerdeyse sebze fiyatına et satılıyor, bu hayvancılar zararına mı satıyor eti?

• Kasaplar iyi kazanıyor. (bkz: nusret) Bence her iş te kendini işini büyütmüs kişiler iyi para kazanıyor büyük esnaf küçük esnafı yutuyor hesabı

• 30-40 a aldığın etde kayış gibi oluyor. Bizde et kültürü yok kasap bile eti dinlendirmeden satiyor dinlendirme yöntemlerini bilmiyor. Millet et yemediği için iyisinden de kötüsünden de anlamiyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.