Şimdi Ara

Et Çok Pahalı Ama Hayvancılık Yapanlar Zengin Değil. Bu Nasıl İş? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
18.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Almanya'da zaten hayvancılık yok ithal ediyor varsa da ülkeye yetmiyor. Avrupa ile Gümrük birliği üyesi Türkiye'de ama ithal edemiyor yerli satıcı iyice batmasın diye. Bir çıkmazın içindeyiz eğer tamamiyle batarsa hayvancılık ülkemizde hükümet ithal et getirir fiyatlar da düşer şuan çok getiremiyorlar daha ucuza olursa yerli den kimse almayacak e yerli üretici de fiyat düşüremez maliyeti bellidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komisyonçncular ve devletten dolayı



    Otlatan adamdan et satan kişiye kadar 10 değişiyor devlet farkında ama devletin işine geliyor çünkü 10 kişi demek 10 defa vergi almak demek bunu farkedersen anlarsın zaten



    2-3 trilyon olsa kendin besleyip kessen milyoner olursun aslında ama devlet buna izin vermiyor illa komisyoncuya vereceksin bende 10 defa vergi alacağım diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foxin kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu çağda yapmamız gereken neyi iyi yapıyorsak onu yapmak bence. Çünkü başka türlü gelişemeyiz.

    Biz savunma sanayi ve beyaz eşyaya ağırlık verip eti dışardan almalıyız. Nasıl köprüyü japona yaptırıyorsak, nasıl küçük ıvır zıvırları Çin'den alıyorsak eti de kim ucuz satıyorsa ondan almalıyız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Tamam dediklerine katılıyorum.



    Ama abi Almanya'da nerdeyse sebze fiyatına et satılıyor. Ordaki hayvancılar nasıl kazanıyor? Burda 40 TL az diyen hayvancı Almanya'da açlıktan ölür heralde.

    Bati Avrupada et süt ürünleri ve tarım instant yapılır burda 10 metreden 1 hayvana yetecek besin çıkar orda 4 hayvana yetecek kadar ayrıca bizim hayvanların cinsi kötü verimsiz ayrıca çiftçi küçük kaldıkça sıkıntı olur geniş arazilerde maliyet düşer yani işin temelinde işi bilmek var mera hayvancılığı olduğu sürece bu is boyle gider yani şu ithal edilen hayvanları yemek yerine hollanda tarzı hayvancılığa geçsek o hayvanlarla şuan et 20 lira olurdu ama hazır bulmuşken yedik onları biz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam esra erola biri baglanmıstı çorumdan mı yozgat tan mı ne arıuordu 100 tane fln büyükbas kücük bas hayvanı vardı aylık kazancım 50 60 bin mi 100 bin mi ne dedi nasıl kazanmıyorlsr gidin istanbula bakın o evleri arabaları kimler alıyor herkes bogaziçinde mi okuyor

    Bakın link koyayım



    https://www.google.com.tr/amp/m.milliyet.com.tr/amp/10-kurus-10-kursu-kazanip-luks/ekonomi/detay/2063648/default.htm



    Gördügünüz gibi birkac tırı olan kabzımal istanbuldan milyon dolarlık bir sürü ev almıs adamlar konusmayı bilmiyor yani bok gibi kazanıyorlsr avrupada boyle kolaybiş yapıp alaöıyorsun ama burası turkiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Kardeş bu çağda yapmamız gereken neyi iyi yapıyorsak onu yapmak bence. Çünkü başka türlü gelişemeyiz.

    Biz savunma sanayi ve beyaz eşyaya ağırlık verip eti dışardan almalıyız. Nasıl köprüyü japona yaptırıyorsak, nasıl küçük ıvır zıvırları Çin'den alıyorsak eti de kim ucuz satıyorsa ondan almalıyız.

    Doğru da zaten büyük şehirlere doğudan çok insan geçti yani çok düzensiz bir göç oluyor. Köyünü bırakan gelip şehirde asgari ücretle çalışıyor. Eğer komple biterse o pazar daha çok göç olacak doğu da sanayi zaten az eğer hayvancılık olayı da biterse boşa duracak o topraklar. Avrupa da çoğu ülkede insanlar ne güzel babadan oğula tarım hayvancılık mesleğini devam ettiriyor keşke bizdede öyle olsa. Bence domuz etinin yaygınlaşması lazım ülkemizde ucuza olur herhalde etten onu alıp isteyen yer. Bizdekilerin din görüşüde sıcak su müslümanı alkol alıp domuzu haram diye yemeyenler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çiftçi etin kilosunu 25-27tl ye veriyor normal bir fiyat yuksek değıl düşerse çiftçi zarar eder.
    bır hayvana 2 yıl bakılıyor risk büyük .
    Ülkemiz üreten bir ülke olmasına rağmen şuanda bütün yem hammaddeleri ital olarak alınıyor bir zamanlar saman getirildiği gibi
    busebeple malıyet cok yuksek.
  • Foxin kullanıcısına yanıt
    Bizim sanayiye önem vermemiz lazım. Eğer ithal etten daha ucuza et üretebilecek biri çıkarsa o üretsin. Ama dışardan almak ucuzsa dışardan alırız. Ayrıca millet batıya göçüyor zaten. Tarım ve hayvancılık yapanın azalması bu meslekleri daha cazip kılar.
    Etin helal olanı var fakat alkolün helal olanı yok. Bu yüzden alkol tüketiliyor fakat domuz yenmiyor.
  • Aslında aracılar olmasa et o kadar pahalı değil.

    Ben şu at eşek kaçak kesim vb. muhabbetlerden çekindiğim için genellikle canlı hayvan kestiririm öyle et alırım.

    Giderim kasaba çekerler koyunu yada kalabalık isek danayı askıya aramızda paylaşırız kaç kg et düşerse parasını verir çıkarım.

    En son KG fiyatı 18 den koyunu kestirip ön buttan kaburganın yaırsın kadar kısmını kestirip satın almıştım..

    Böyle olunca yetiştirenin çokta fazla kazanmadığını görebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 15 Mayıs 2017; 14:38:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Aslında aracılar olmasa et o kadar pahalı değil.

    Ben şu at eşek kaçak kesim vb. muhabbetlerden çekindiğim için genellikle canlı hayvan kestiririm öyle et alırım.

    Giderim kasaba çekerler koyunu yada kalabalık isek danayı askıya aramızda paylaşırız kaç kg et düşerse parasını verir çıkarım.

    En son KG fiyatı 18 den koyunu kestirip ön buttan kaburganın yaırsın kadar kısmını kestirip satın almıştım..

    Böyle olunca yetiştirenin çokta fazla kazanmadığını görebilirsin.

    At etini Özbekistan Türkleri çatır çutur yiyor çokta iyi yani daha proteinli yağsız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan hayvan bakmak komik mi sanıyorsunuz.sabahın 6 sında kalk ineklerin bokunu temizle sütünü sağ eskiden makine bile yoktu 8 yaşında inek sağardım lan ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foxin kullanıcısına yanıt
    Almanlar ithal ediyor biz ithal ediyoruz. Kim üretiyor bu eti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxin


    quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Aslında aracılar olmasa et o kadar pahalı değil.

    Ben şu at eşek kaçak kesim vb. muhabbetlerden çekindiğim için genellikle canlı hayvan kestiririm öyle et alırım.

    Giderim kasaba çekerler koyunu yada kalabalık isek danayı askıya aramızda paylaşırız kaç kg et düşerse parasını verir çıkarım.

    En son KG fiyatı 18 den koyunu kestirip ön buttan kaburganın yaırsın kadar kısmını kestirip satın almıştım..

    Böyle olunca yetiştirenin çokta fazla kazanmadığını görebilirsin.

    At etini Özbekistan Türkleri çatır çutur yiyor çokta iyi yani daha proteinli yağsız

    Biliyorum konserveleri de var. Ama benim valde yemez. Benim valde koyun dana eti dışında bıldırcın ördek at tavşan alışkın olmadığı hiç bir şey yemez.

    O yüzden canlı kesim hayvan en mantıklısı bizim için. Öteki türlü içi rahat etmez.




  • CA18DET kullanıcısına yanıt
    Komik sanmıyoruz, gayet ciddi bir iş. Ama bana kolay bir iş söylesene. Hayvancılık yapanlar sabah erken kalkıyorda diğer meslek erbabları öğlene kadar yatıyor mu?
    Hem kazanç olarak da oldukça iyi bence hayvancılık. Tabi en az 25 büyükbaşın varsa.
  • Hayvancılık yapan kişiler toplam ülke nüfusunun %3ü ya eder ya etmez. Bu %3 batmasın diye neden geriye kalan %97 pahalı fiyattan et yiyor ? Gerekirse ellerineki hayvanları değerinde alıp sonrasını ithal getireceksin vatandaş ucuz yesin diye. Tabii 30-40 yıl önce tarım konusunda kendi kendine yeten bir ülkeyken şimdi saman bile ithal etmek insana acı versede gerçeklerle yüzleşmek gerek. %3 batmasın diye ben pahalı et yiyemem.
  • O değil domuz eti de pahalı :( 300 gr 30 lira kırmızı etten pahalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Komik sanmıyoruz, gayet ciddi bir iş. Ama bana kolay bir iş söylesene. Hayvancılık yapanlar sabah erken kalkıyorda diğer meslek erbabları öğlene kadar yatıyor mu?
    Hem kazanç olarak da oldukça iyi bence hayvancılık. Tabi en az 25 büyükbaşın varsa.

    Tabi kardeşim hayvancılık çok karlı iş sütü bizden 75 kuruşa alıyo markette 2.50 liradan aşa süt yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CA18DET kullanıcısına yanıt
    Aracıların yaptığı işi de kendin yapsan ciddi para kazanılabilir. Misal biz sütçüden litresi 1.5 TL'ye alıyoruz sütü. Bir kasap yada et lokantası da açarsan para basarsın heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bagwell486

    Hayvancılık yapan kişiler toplam ülke nüfusunun %3ü ya eder ya etmez. Bu %3 batmasın diye neden geriye kalan %97 pahalı fiyattan et yiyor ? Gerekirse ellerineki hayvanları değerinde alıp sonrasını ithal getireceksin vatandaş ucuz yesin diye. Tabii 30-40 yıl önce tarım konusunda kendi kendine yeten bir ülkeyken şimdi saman bile ithal etmek insana acı versede gerçeklerle yüzleşmek gerek. %3 batmasın diye ben pahalı et yiyemem.

    inanmıyorum böyle düşünen bi insana ya olamaz böyle şey, tüketim kafası bu ülkeyi batırır,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayvancılık kolay diyenler ahıra girince kokudan 10 saniye duramiyacak adamlar çok kolay yeah diyorlar hadi tutan yok başlayın hayvancılık işine et fiyatları da duser bu kadar adam hayvancılık yaparsa,diger meslekler öğlene kadar yatıyor mu diyor evet yatıyor ,çoban sabah 5 de kalkmalı sabah aç karnına bok dolu ahıra girip hayvanları sulamasi yemi sonra bokunu temizleme rahat 3 saat sonra eğer ağır kış ayları değilse bütün gün tarla da ahırda geçiyor akşam gene 3 saat aynı işler en geç 10-11 gibi gün biter , öyle plaza da soliatre oynarken kolay demekle olmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.