Şimdi Ara

Et Çok Pahalı Ama Hayvancılık Yapanlar Zengin Değil. Bu Nasıl İş? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
18.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan harita mühendisliği okuyorum. Bölüm zor, iş bulmak kolay değil, devlete girmek kolay değil.
    Hayvancılıkla ilgili bir bilgim olsa, yeterli param olsa o ahır kokusunu parfüm diye koklar ve hayvancılık yapardım. Hayvanları sulamak ve yemlemek ne kadar zor olabilir? Boklarını temizlesen ne olacak, başında sana emir veren bir müdürün yok. Kafan rahat bir kere.
    Hayvancılık yapanlar hariç herkes spider soltiare oynuyor plazadaki ofisinde değil mi?
    Çöpçüler sabah namazından önce işe başlıyor,
    mühendisler okul kazanıp bitirene kadar o kadar emek verip işsiz geziyor yada asgari ücretle çalışıyor,
    Doktorlar çok çalışıyorlar fakat çokta kazanıyorlar,
    ameleler akşama kadar çalışıyor,
    asker-polis canını ortaya koyuyor,
    eczacı yatıyor,

Yani senin plazada rahat dediğin kesim çok çok az.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Şuan harita mühendisliği okuyorum. Bölüm zor, iş bulmak kolay değil, devlete girmek kolay değil.
    Hayvancılıkla ilgili bir bilgim olsa, yeterli param olsa o ahır kokusunu parfüm diye koklar ve hayvancılık yapardım. Hayvanları sulamak ve yemlemek ne kadar zor olabilir? Boklarını temizlesen ne olacak, başında sana emir veren bir müdürün yok. Kafan rahat bir kere.
    Hayvancılık yapanlar hariç herkes spider soltiare oynuyor plazadaki ofisinde değil mi?
    Çöpçüler sabah namazından önce işe başlıyor,
    mühendisler okul kazanıp bitirene kadar o kadar emek verip işsiz geziyor yada asgari ücretle çalışıyor,
    Doktorlar çok çalışıyorlar fakat çokta kazanıyorlar,
    ameleler akşama kadar çalışıyor,
    asker-polis canını ortaya koyuyor,
    eczacı yatıyor,

Yani senin plazada rahat dediğin kesim çok çok az.

ben detaya girmicem ki hayvancılık dan soğuma :) ama bi gün ahırda inek iserken suratına sicrarsa hatirlarsin beni

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir inek 5.000 TL ağzıma pislese gücenmem.

Şaka bir yana duş alır işime devam ederim.
  • şu an bosna dayım burada et 20 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz buyukbas hayvancilikla ugrasiyoruz.Malimiz para etmiyor.Kurban pazarlarinda araba fiyatina satilan danalari biz max.25 bine satabiliyoruz.Ustelik araba fiyatina satilan danalari dama kapatip yem veriyorlar devamli.Kardan ziyade zarar bile ediyoruz.
    Suan 15 hayvanimiz var,sabah 7.30 gibi cikartiyoruz meraya,12'den sonra bulunduklari yerden baska bir noktaya goturuyoruz,bu sirada suluyoruz hayvanlari.Aksam 5-6'ya dogru eve donuse geciyoruz.Hayvanlarin baslarinda buyuk inegimiz var,zil onda takili,digerleri onu takip ediyor.Baslarinda durmasaniz bile kaybolma ihtimalleri cok az.Aralarindan sadece 2 tanesi duve,yollari bilmiyorlar,en arka siradan digerlerini takip ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 15 Mayıs 2017; 16:29:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Ama hayvanın ilacı samanı vs çoğu dışardan gelmeye başladı ve bunlar dolar/euro bazlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Aracıların yaptığı işi de kendin yapsan ciddi para kazanılabilir. Misal biz sütçüden litresi 1.5 TL'ye alıyoruz sütü. Bir kasap yada et lokantası da açarsan para basarsın heralde.

herşeyi toz pembemi sanıyorsun sanan kardeş
  • Hayır çünkü hayvancılık yapan amcamız çoğaltması gereken hayvanları oğlanı evlendirecem diye satınca hayvan azalıyor ve pahalılaşıyor. Amcamız da borç ödüyor.

• Hep köyde yaşama hayallerim vardır bu yüzden bu meseleyi çok araştırdım. Kısaca; Yemin tamamını kendin üretebiliyorsan zengin olabilirsin.( Bunun için dönümlerce arazi ve en az 100 baş hayvan lazım. Ee zaten zenginmişiz? ) Yemin bi kısmını üretebiliyorsan, geçinirsin. Yemini hazır alırsan, batarsın.

• CA18DET kullanıcısına yanıt
    Bence siz hayvancılık hariç her işi toz pembe sanıyorsunuz. Hayvancılık kadar kazançlı ve hayvancılıktan daha kolay bir iş var mı?
  • Sizin hesap ne güzelmiş hocam.

Sizin yem girdilerinden , hekim , çalışan masraflarından

Elektrik akaryakıt giderlerinizden hiç haberiniz Yok heralde , heralde değil Yok

• Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt
    Hiç gider olmadan ticaret mi olur. Saf kar olan meslek mi var.
    Yaşınızı ve mesleğinizi öğrenebilir miyim acaba

• et üretmekle ülke kalkınmaz. sanayii ve ağır sanayii ile bu ülke kalkınır. bknz:almanya
    25 harita müh adayı
  • Çevremde hayvancılık kendi işi olmadığı halde, projesine karşılık devletten aldığı hibe ile zengin olan 10 larca insan var.

Bence sizin oralarda sıkıntı var hocam.
  • Kapitalizm
    Çok güzel eğitimli kişisiniz bende size intörn veteriner hekim olarak cevap yazayım bugün bir barınağın maliyeti 60000 lira sadece barınak canlı hayvan başına 6-9 bin arası değişir günlük bir hayvan aşağı yukarı 17-20 lira arası yem tüketir , hayvancılık yapmak için yatırılacak minimum para 300-400 bin lira bir çiftlik için 100-150 sayfa proje hazırlıyoruz yarın çok uzun ve detaylı işler şuan anlatacak durumum yok hepsi güzel gidiyor diyelim yarın ekonomik kriz olsa veya et fiyatı düşse ne yapacak hayvancılıkla uğraşanlar net batacak , canlı hayvanın Eti senin aldığın fiyata da satmıyorlar yöresine göre 26dan felan kesiliyor hayvanın karkası davulun sesi uzaktan hoş anlayacağınız

Barınak maliyeti 60.000 TL demişsin fakat benim gördüğüm barınaklar pirket yada kerpiçten. Senin kadar bu işi bilmiyorum ve sana saygı duyuyorum fakat 60.000 TL'ye 1 yada 2 apartman dairesi yapılır.
    Her işte olduğu gibi bu işte de bazı şeyleri kendin yapmalısın. Nasıl bir interney kafeci bilgisayar tamiri için tamirciye para vermez ve kendi yaparsa sen de yemini ve barınağını kendin yapmaya çalışacaksın.
    Devlet şuan hayvancılık yapanlara çokça destek oluyor. Kosgeb bir sürü teşvik veriyor.
    Etin fiyatının düşme tehlikesi varda diğer ürünlerin bu riski yok mu? Domatesin fiyatı bile sabit değil, risk ticaretin olmazsa olmazıdır.
  • 1 mazot pahali

2 yem pahali

3 kasaplar %100 kar ile satiyorlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.