Şimdi Ara

ETEN GLOFIISH Paylaşım Başlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
2
Favori
17.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cihazdaki 3 sn calma ve cevap verme gecikmesi icin bir reg ayarı buldum.Uyguladım hakikaten oldu.Bundan sşkayetci olan varsa reg key budur
    HKCU\ControlPanel\Sounds\RingTone0 nın "Script" değerini "av0pr" yapıyoruz. (Benim tlf orjinal değeri “av0pw3r”) idi.
  • Merhaba E-ten kullanıcısı arkadaşlar. Buraya önce yabancı sitelerden rusça olan rom u ingilizce yaptıktan sonra gelsem de derlenen ve verilen bilgiler için tüm paylaşımcılara teşekkürler:) Ben de taze bir X800 kullanıcısı olarak aranıza katıldım. Bir kaç ay olmuş sanırım E-ten lerde herhangi bir sorun yok;) yoksa başka bir yere mi taşındınız, ya da yaz rehavet midir? Radyonun kulaklıksız ses verme durumu mümkün mü acaba? O konu da bir tespit var mı acaba? Genelde kulaklık anten görevi de gördüğünden bir çok alette mümkün olmuyor. Fakat çin işi aletler bundan istisna:D

Voice Commander (sesle komut ve aram işini henüz çözemedim.. Voice Commander dan öyle anlıyorum da:O

Yeni paylaşımlarda görüşmek üzere...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsimsek -- 18 Ağustos 2008; 23:56:54 >
  • Merhabalar

Yaklaşık 8 aydır Eten X500 kullanıyorum, bu süre boyunca hiç bir sorun,sıkıntı,problem vs yaratmadı, GPS sorunsuz çalışıyor, WiFi hızlı ve problemsiz.
    Böylesine stabil bir PDA ürettiği için Eten firmasını kutlamak lazım, zaten Eten kalitesini avrupa'da PDA lar üzerine kanıtlamış bir firma.

Diğer firmalar için aynı şeyleri söylemek güç (HTC ve HP hariç), BenQ P50-P51 ile PDA macerası hüsranla bitenler bir hayli fazla, I-MATE 'ler ise oyuncak gibi.

Ama nedense, Türkiye'de pek fazla Eten kullanıcısı yok gibi!
  • Merhaba, evet ben de bir kaç gün olmasına rağmen daha önce HP iPAQ hx4700 Pocket PC kullanıcısı olarak (her ne kadar 4" ekrandan 2.8" e düşünce biraz zor olsada ki PDA da büyük ekran zor tabi) gayet memnunum. Fakat 256 MB ROM yeterli görünüyorken RAM ın 64 MB olması bir çok programın aynı anda çalıştırmaya kalkmada sıkıntı oluşturabilir. Bu konuda ben yüklemedeim fakat iGO8 in en az 30 MB boş bellek gerektirdiğini bir yerde okudum. PDA/PocketPC/SmartPhone olayı biraz da OS/ROM kotarma işine dayanıyor. Resmi olmasa da nette kolayca her amaca göre hazırlanmış ROM lardan yükleyip kullanım amacınıza göre cihazı donatmış olursunuz. Bu arada kendi sitesinden X800 ün yazılımlarını indiremedim. İndirip deneyen var mı?
  • X800 kullanan arkadaşlar bildiğim kadarı ile Türkiye'de X800'ün resmi satışı yok var isede ben bilmiyorum.

X800 nasıl temin ettiniz nereden aldınız? Fiyatları ve kullanım açısından ne gibi rahatlıkları var anlatabilirmisiniz biraz...

Bu arada X500 için kim hangi ROM u kullaniyor, X500 için en stabil ve hızlı ROM hangisi? Görüş ve önerileri tartışabiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalamar2007 -- 21 Ağustos 2008; 18:03:17 >
  • Ben X800 ü yurtdışından (Moldova) getiren bir arkadaştan ikinci el olarak kutusunda aldım. Bu arada kaydını yaptırıp 7-8 ay kullanmıştı. Sağolsun sıfır gibi kutusunda temiz teslim etti. Bence ideal bir PDA. Cep telefonu olarak henüz alışmaya çalışsam da bir sürü iletişim aracının ufacık bir kutu içine sığdırılması mükemmel bir şey. Kasası önceki diğer modellerine göre gayet hoş. Bu arada V900 TV li, X900 ve DX900 çift hatlısı da duyurulmuş. GPS den de memnunum. Sesi net ve kaliteli çekim gücü iyi. 2 MP. kamerasından çok fazla bir şey beklememek lazım. Halen keşfetmeye çalışıyorum. M600 de olan USB Host desteğini gerekli program ve sürücüleri kurmama rağmen çalıştıramadım. Olup olmadığı da bir yerlerde yazmıyor. Belki var diye denedim. Radyo için de RDS desteği var mı yok mu anlayamadım. Sanırım GPS için olan TMC desteği de benzer bir yayınla alınıyor. Ayrıca radyo kulaklık takılıyken de değilken de çalmasına rağmen sesi dışarı verdiremedim.

Burada da bir çok bilgi paylaşılıyor haberiniz ola http://eten-users.eu/

ETEN GLOFIISH Paylaşım Başlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsimsek -- 22 Ağustos 2008; 21:06:12 >

• Arkadaşlar Glofiish X800 üm de RDS yi nihayet görebildim. Fakat her kanalda yok olan kanalları takip etmek lazım. Mesela şu an 93.3 Radyo K da telefon numarası kayarak geçiyor, ALEM FM 89.2 den de "ALEM FM ISTANBUL 89.2 Mhz" yazısı kayıyor Öncelikle favorilere verdiğiniz isim kayıyor sonra RDS yayınını yakaladığında yayınlanan ne ise o ekranda kaymaya başlıyor.

Bu arada ben şu X800 grubundakihttp://eten-users.eu/index.php?showforum=49

Buradaki Panot ver. 1.86 ROM u kullanmaktayım.http://eten-users.eu/index.php?showtopic=14311
    quote:

...
    Panot ver. 1.86:
    Released: August 05, 2008
    WM6.1 Professional ROM based on the official 457
    Language: English (WWE)
    Panot's and blues55 release
    CE OS 5.2.1620
    Build 20273.1.3.3
    Storage available: > 199,20 MB
    Pagepool size: 6 MB
    Free RAM: >30,80 MB after start-up

Download link:
    http://rapid_share.com/files/135100096/X800....86_PP6_ENG.rar
    Number of downloads: 136 (not updated during my holiday)

Ayrıca X800 ün başka bir özelliği de; fotoğrafçılara hitap eden çekilen fotoğrafın koordinatlarını GPS ten alıp hafızasına kaydeden daha sonra da fotoğraf makinasındaki fotoğraflara işleyen cihazın işini de yapıyor. Yani çekilen fotoğrafa GPS ten o noktanın koordonatlarını EXIF bilgilerine ekliyor. Daha sonra IrfanView (http://www.irfanview.net) gibi bir programla fotoğrafı açıp exif bilgilerine baktığınızda Google Eart ile ilgili noktaya git tuşuna basıp o noktaya yönleniyorsunuz. Her ne kadar bu kalitede bir foto için gerekli sayılmazsa da Tabi bilgisayarınıza Google Earth (http://earth.google.com/) kurulu ise

• benim glofiish X800 modeli rusça pda var bunu nasıl türkçe yapabilirim biri bana yardımcı olurmu artı bilgisayar baglantısını kuramıyorum
  • Bildiğim kadarıyla eten için türkçe rom yok. Ama isterseniz ingilizce rom olarak;http://www.pdaviet.net/forumdisplay.php?f=168 sitesinden eten modellerine ait rom'u indirip yükleyebilirsin. Bende x500 var ve WM6.1 v12 diamond'ı yükledim, gayet hızlı ve stabil çalışıyor. Şu ana kadar 3-4 farklı rom kullanmış biri olarak tavsiye ederim.
  • PDAVIET i ben de kurdum fakat sonra Panot un yukarıdaki adres bilgilerini verdiğin 1.86 sürümünü yükledim, memnunum. Bendeki X800 de Rusça ydı şu an ingilizce. Tabi orjinal Türkçe olsa daha iyi olurdu fakat Türkiye ye gelenler haricinde Türkçe ROM bulmak zor. O da her model için bile Türkçe getirmiyorlar. Halbuki ithalat mevzuatında kitapçıklarının bile Türkçe olması gerekir. Gerçi Resco Keyboard veya benzeri araçlarla klavyeyi, hatta lokalizasyon programları ile (bir miktar perfomans düşüşünü göze almak gerekiyormuş!) Türkçe yapmak mümkün. Arayüz Türkçe olsa da zaten yüklenilen bir çok programın Türkçe ara yüzü yok maalesef.

Tercih ettiğim programlardan bazıları:

• Total Commander CE V2.5 (İngilizce)

• WkTASK V.1.1.7.3 (Türkçe ara yüzü var)

• Pocket Digital Clock v1.1.8.1

• Resco Photo Viewer v6.33 (İngilizce)

• DinarSoft HandyMenu 3.7 (İngilizce)

• DinarSoft MemMaid 2.3 (İngilizce)

• The Core Pocket Media Player - TCPMP V.0.81RC1 Beta + DivX + FLV Codec (İngilizce)

• Pocket Music v5.0.6 Bundle (İngilizce)

• FoxitPDF Reader (pdf okuyucu)

• spb GPRS Monitor (gprs/edge bağlantı takibi)

• Windows Live Messanger (mesajlaşma)

• MSS Converter (Birim çevirici)

• BeeLineGPS v1.83 (güzel bir konum bulma, rota güzerâh kayıt (log) programı)

• HandNotes v3.6.1 (not tutma, el yazısı, yapılacak işleri, randevü)

• Resco Explorer (dosya yöneticisi)

• MyMobiler (pc den pda yi yönetmek için)

vb.

Önceki mesajda verdiğim bilgilerle Rusça ROM u İngilizce yapamıyorsanız yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsimsek -- 31 Ağustos 2008; 13:56:02 >

• her kese oncelikle Azerbaycandan selam ya lutfen bana yardim edin bende Glofiish x600 var simdi bu tel. duruyo duruyo gsm calismiyor yani ne aramak oluyo nede bana ulasa biliyolar kim ararsa bu numaraya ulasmak olmuyor telefon ya kapsama alani disindadi ne bilim ne boyle bi sey diyo simdi ben ne yapiyim lutfen bi yardim bole olmasi gunde bir 8-9 kere oluyor 1 saatdan 2 saatden bir oluyor reset vermekten biktim artik bi yardim edin lutfen saygilar ve simdiden tsk
  • Merhaba, hangi ROM u kullanıyorsunuz? Kullandığınız ROM sorunlu olabilir. Bir de kurduğunuz programlar cihazı kasıyor ve uyanamıyor olabilir. Wireless Manager dan PHONE açık haldedir değil mi? Tavsiye edebileceğim sorunsuz bir ROM bulup yükleyin ve başka program kurmadan bir deneyin..

Aradığınızdan fazlası buradahttp://eten-users.eu/index.php?showforum=43 vehttp://eten-users.eu/index.php?showforum=52 burada

Son WM 6.1 Light ROM burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsimsek -- 1 Eylül 2008; 1:37:10 >

• peki bunu nasıl yükleriz arkadaşım bana yardımcı olurmusun
  • DİKKAT BİLGİNİZ YETERLİ DEĞİLSE CİHAZA ZARAR VEREBİLİRSİNİZ!!!

Modeller arasında fark olabilir. Bendeki Eten Glofiish X800. Uygun ROM dosyasını verdiğim bağlantılardan indirdikten sonra iki çeşit kurma seçeneğiniz var. Birincisi hiç açılmayan bir cihaz için kullanılabilir. Bellek kartınızı FAT16 dosya yapısında formatlayıp (varsa içindekileri başka bir yere kopyalayıp yedekleyin!!), ilgili rom dosyasını (TEMP.DAT) karta TEMP.BIN şeklinde kopyalamanız ve daha sonra cihaza hard reset (USBDLUpdate_Console.exe isimli dosyayı da karta kopyalayıp cihazı açıp bu programla da cihazı hard reset moduna geçirebilirsiniz) yapıp o dosyayı yüklemesi 2-3 dk kadar sürüyor.

İkinci yöntem Microsoft ActiveSync programı ile bilgisayara bağlanan cihazı bağlantı kurulduktan sonra C:\Documents and Settings\<Kullanıcı Adı>\Local Settings\Temp kalasörü altına TEMP.DAT şeklinde kopyalayıp, sonra EUUs.exe dosyası çalıştırılarak gene 2-3 dakika içinde bağlantı üzerinden ilgili ROM dosyası cihaza yüklenmiş olur. Yükleme sonunda cihaz resetlenir. ROM dosyalarının yanında gelen ingilizce açıklaması aşağıdadır.
    quote:

BE CAREFUL ! USE AT YOUR OWN RISK !!! BE CAREFUL ! USE AT YOUR OWN RISK !!!

BE CAREFUL ! USE AT YOUR OWN RISK !!! BE CAREFUL ! USE AT YOUR OWN RISK !!!

How to flash your new rom (Windows XP):
    =======================================

1. SD card.
    Rename your rom to temp.bin.
    Format SD card. Do not use SDHC card!
    Copy temp.bin to sd card.
    Press power + reset and hold record button until flash process begins.

2. EUUs.
    Connect your device to PC via ActiveSync.
    Wait until sync will be completed.
    Copy temp.dat to "<DRIVE:>\Documents and Settings\<YouUser>\Local Settings\Temp" folder.
    Launch EUUs.exe.
    Follow instructios.

3. USBDL
    Remove SD card from device.
    Press power + reset and hold record button.
    In ActiveSync in Conenction Settings Disable USB connection!
    Launch USBDL.
    Connect USB cable to your pc.
    Wait until device will connect.
    Choose new rom in USBDL application.

Thanks and greetings to: Cyril, kva, and all eten-users.eu users.

-GPSSlovakia-

• quote:

Orjinalden alıntı: esless

Bildiğim kadarıyla eten için türkçe rom yok. Ama isterseniz ingilizce rom olarak;http://www.pdaviet.net/forumdisplay.php?f=168 sitesinden eten modellerine ait rom'u indirip yükleyebilirsin. Bende x500 var ve WM6.1 v12 diamond'ı yükledim, gayet hızlı ve stabil çalışıyor. Şu ana kadar 3-4 farklı rom kullanmış biri olarak tavsiye ederim.

www.pdaviet.com 'daki x500 için olan WM6.1 v12 ROM için hızlı çalıştığını söyliyemem, daha önce PANOT un v2.8 ROM 'unu kullanıyordum oldukça memnundum daha dün deneme amaçlıwww.pdaviet.com 'daki ROM u yükledim açıkcası pek hızlı çalışıyor gelmedi bana ayrıca yeni gelen SMS mesajları bir türlü okuyamadım, mesajlar daha derli toplu gösteriliyor bu ROM'da ama yeni mesajları bir türlü açıp okuyamadım...

• Panot'un v2.8'ini bende kullanmıştım ve hatırladığım kadarıyla WM6 idi. Pdaviet'in WM6.1 olması bile hızda baya farkettiriyor. WM6.1'de SMS threading diye bir özellik var. İstersen bu özelliğihttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=372263 linkindeki dosyayı kurarak problemi ortadan kaldırabilirsin. Ya da 2. yöntem olarak benimde tercih ettiğim gibi okuyamadığım mesajın üzerine gelip "forward" deyip o şekilde okuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: esless

Panot'un v2.8'ini bende kullanmıştım ve hatırladığım kadarıyla WM6 idi. Pdaviet'in WM6.1 olması bile hızda baya farkettiriyor. WM6.1'de SMS threading diye bir özellik var. İstersen bu özelliğihttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=372263 linkindeki dosyayı kurarak problemi ortadan kaldırabilirsin. Ya da 2. yöntem olarak benimde tercih ettiğim gibi okuyamadığım mesajın üzerine gelip "forward" deyip o şekilde okuyorum

PANOT'un v3.5 ROM'u WM6.1 yüklü, dün Pdavidet'ten sonra bunu bulup yükledim gayet iyi denemeni tavsiye ederim, bence bu pdavidet'e göre daha stabil ve uyumlu çalışıyor gelen mesajlarıda çok rahat okuyabiliyorum sorun çıkmadı, SMS threading olayıda harika, sadece pdavidet'te beğendiğim HTC Home Diamond yüklü, bunu PANOT'un v3.5 ROM'una kuramadım bir türlü HTC Home Today'de gözükmüyor, bunu çözen varsa memnun olacağım...

• kardes oncelikle ne kadardir cvb yazmadigim icin ozur dilerim
    valla hangi romu kullandigimi bilmiryorum bu benim ilk ppcim onceler nokiadi kardesim moskovadan aldi simdi anlamadim neden bole oluyor evet WM-de phone acik ama aramak filan olmuyor romu indirib yeniden tsk yazicam :D yardimlarin icin saol deniyicem simdi bide kardes muhtemelen romdur ama belkide azerbaycan gsm numarasi tel. tam dest veremiyol ola bilirmi???saygilar...
    quote:

Orjinalden alıntı: rsimsek

Merhaba, hangi ROM u kullanıyorsunuz? Kullandığınız ROM sorunlu olabilir. Bir de kurduğunuz programlar cihazı kasıyor ve uyanamıyor olabilir. Wireless Manager dan PHONE açık haldedir değil mi? Tavsiye edebileceğim sorunsuz bir ROM bulup yükleyin ve başka program kurmadan bir deneyin..

Aradığınızdan fazlası buradahttp://eten-users.eu/index.php?showforum=43 vehttp://eten-users.eu/index.php?showforum=52 burada

Son WM 6.1 Light ROM burada

• quote:

Orjinalden alıntı:

kardes oncelikle ne kadardir cvb yazmadigim icin ozur dilerim
    valla hangi romu kullandigimi bilmiryorum bu benim ilk ppcim onceler nokiadi kardesim moskovadan aldi simdi anlamadim neden bole oluyor evet WM-de phone acik ama aramak filan olmuyor romu indirib yeniden tsk yazicam :D yardimlarin icin saol deniyicem simdi bide kardes muhtemelen romdur ama belkide azerbaycan gsm numarasi tel. tam dest veremiyol ola bilirmi???saygilar...

@starik

Bende bundan 2.5 ay önce Azerbaycan'daydım benim X500 Bakcell ve Azercell şebekelerinde sorunsuz çalışıyordu, seninkindede GSM operatoründen kaynaklı bir problem olacağını zannetmiyorum.
  • herkese slm abi ben ne dakardi cesaret edib su tomu yukluyemiyorum :D:D:D sitede ne biliyim abuk subuk seyler yaziyolar bunu x600 de deniyen oldumu ???bi de ben bu romu kursam sonradan simdiki romuma sorunsuzca done bilirmiyim yardimlariniz icin simdeden tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.