Şimdi Ara

Ethernet adaptör yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , ethernet adaptörü lazım acil ve sipariş verip vakit ve nakit kaybetmek istemiyorum. Elimde adsl splittler var , ethernet kablosu takılabiliyor. Çok fazlada usb kablo var gereksiz. Bunlar ile kendime bir adaptör yapabilir miyim ? Ethernet adaptörlerde mikrodenetleyici veya kapasitör vs gibi elemanlar kullanılıyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet kullanılıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bunu yapmayı denediniz mi ? Arduino , mikrodenetleyici vs programlamayı biliyorum. Bu dönüştürücülerin mantıklarını gerçekten merak ediyorum. Bu konuda Türkçe olarak pek anlaşılır bir kaynak bulamadım

• nereden nereye dönüştürecek?
  • Laptop 'a takmak istiyorum. Modemden , ethernet kablosunu alıp laptop'un usb girişinden internet vermek istiyorum. Telefonu USB ile pc'ye bağlayıp nasıl internet veriyorsak bunda da aynı olayı yapabilmek istiyorum. Bunun için adaptörler var fakat kendi çözümünü üreten arkadaşlar varsa çözümü merak ediyorum
  • aprsn kullanıcısına yanıt
    Kucuk dongle tarzi birseyler var. Istemedigim zaman burnumda bitiyor! Su anda sorarsan bende de yok..

Bir tarafina erhernet kablosu giriyor, diger tarafi usbye giriyor. Arada chip olmadan olacagini sanmiyorum, usbnin kendi protokolu var. Usb ile haberlesen chiplerde ID'si kayir ediliyor, o cihazin kimligi, ismi, ozelligi vs.

Usb de onu o sekilde goruyor ve taniyor, driverlarini yukluyor. Yani ozetle, arada bir chip olmadan olmaz o is.. :)

Google'da "ethernet to usb schematic" seklinde aratirsan gorsellerde devre semalarini bulabilirsin belki..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.