Arkadaşlar Merhaba, Turknet Gigafiber aboneliğim sonunda başladı ancak hız testinde 90 Mpbs üstünde alamıyorum, biraz araştırdığımda ethernet kısmında hızım 100 olarak görünmekte. Nette yazılanlara baktım ve Hız kısmında 1000 Mpbs seçmeye çalıştım ancak burada 10 ve 100den başka değer malesef bulamıyorum. Anakartım Esonic B75FEL Intel B75 1333/1600 Mhz Ddr3 Soket 1155PIN. Teknik detaylarında Gigabit Ethernet desteklediğini yazmakta ancak bunu aktifleştirmek için başka bir ayar mı gerekli hiç bir bilgim yok. Yardımcı olabilecek var mı? |
Ethernet Kartım 1000Mpbs destekliyor mu?
-
-
1 Gbit olduğu bilgisi var internette fakat, resmi olarak anakarta dahil hiçbir bilgi yok internette. Anakart Nerenin malı onu bile bulamadım. Yan sanayinin yan sanayisi bir anakart sanırım.
Öncelikle Modemin içine girip modemin ne kadar hız aldığını buraya atabilir misiniz ?
Sonrasında modemden bilgisayarınıza gelen kablo hangi tür kablo onu kontrol edelim. Her kablo yüksek hızı desteklemez.
Ayrıca Modeme Telefon ile bağlanınca kaç Mbit internet hızı veriyor ?
-
Merhaba,
Şu an işte olduğum için evde aldığım hızı atacağım buraya.
CAT6 kullanıyorum, modemden çıkan CAT5di ancak ben CAT6 temin ettim.
Telefondan 600Mbps hız alıyorum ortalama
-
O zaman Anakartınız 100 mbit destekliyor. Bunu arttırmanın malesef bir yolu yok. Donanım sınırı o şekildedir.
-
Anakartta gigabit ethernet yok görünüyor, bu durumda ya ethernet kartı alacaksın ya da usb 3.0 portlarından gigabit ethernet adaptörü alacaksın. Pciexpress slotunda ekran kartı olduğunu varsayıyorum o yüzden başka da port zaten yok. Eğer usb 3.0 portları doğal ise yani çakma 2.0 maviye boyanmamış türdense usb 3.0 destekli gigabit ethernet çevirici alıp kullanabilirsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X