Şimdi Ara

ETHERNET SORUNU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evimde salonda 1 adet masaüstü xp kurulu bilgisayarım var ve yeni bi notebook aldım kablosuz sinyal az olduğu için kablolu bağlantı kurmak için 20 m kablo aldım ve bağladım...
    şimdi gelelim asıl sorun şu ki benim laptopta win8 kurulu bilgi amaçlı söylüyorum win8 olduğunu laptobu açıp internete giriyorum atıyorum 1 saat sonra sınırlı bağlantı diyor sorunları gider dediğimde zaman zaman varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor diyor sorunlar düzeltildi diyor tekrardan girebiliyorum nete aradan bir süre geçiyor yine aynı şekilde bağlantı sınırlı diyor ama benim salondaki masaüstünde hiç bir şekilde nete girmede problem yok modemin markası huawai dhcp kapalı şekilde evdeki 3 akıllı telefona ve 1 masaüstü bilgisayara ve laptopa elle ip giriyorum bilgi olsun diye yazıyorum bunları fakat bir türlü sorunun kaynağını bulamadım ethernet kablosu sorunlu olsa hiç bağlanmaz jakta problem olsa hiç bir şekilde internet gelmez zaten ne yapacağımı bilmiyorum internet kafasına göre gidiyor geliyor laptobun ethernet kartından şüphelenmeye başladım güncel driverida yükledim sorun hala devam ediyor sürekli olarak ama zaman dilimi belli olmuyor bazen 5 saat bir şey olmuyor bazen 1 saat sonra sınırlı bağlantı diyor yardımcı olabilecek arkadaşlar yazarsa iyi olur yeterince açıklayıcı oldu sanırım teşekkürler

1-DRİVER GÜNCEL
    2-DHCP KAPALI ŞEKİLDE MANUEL OLARAK İP VERİLMİŞ 1 MASAÜSTÜ 1 LAPTOP
    MANUEL İP VERİLMİŞ AKILLI TELEFONLAR 3 ADET...( TELEFONLARDA HİÇ Bİ ŞEKİLDE SORUN YOK KEZA SALONDAKİ MASAÜSTÜ PC DE ÖYLE )
    TEK SORUN ÇIKARAN LAPTOP İŞTE KAFASINA GÖRE GELİYOR GİDİYOR.. YARDIMCI OLABİLECEK VARSA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

• bLueniqhT B kullanıcısına yanıt
    Telefonlarda ve masaüstü bilgisayarda sorun yaşanmadığına göre modem bağlantı kablolarında veya ayarlarında problem bulunmadığını sonucu ortaya çıkıyor.

Notebook için çekmiş olduğunuz 20mt 'lik ethernet kablosunun RJ45 uçlarının tam ve düzgün çakılmış olduğundan emin olun gerekirse Cable Tester ile ethernet kablosunun sıralamasını ve sağlamlığını kontrol edin. Duruma göre ethernet kablosuna ait RJ45 uçlarının yeniden çakılması gerekebilir.

Yalnız sorunun işletim sisteminden de kaynaklı olma ihtimali bulunuyor bu yüzden size önerim sağlam ve fabrika yapımı 3mt veya 5mt 'lik patch CAT5e veya patch CAT6 kablosu ile modemin yakınında bağlantı sağlayın, sınırlı bağlantıya düşüp düşmediğini kontrol edin.
  • spiky2122003 S kullanıcısına yanıt
    konnektörde sorun olsa 5 saat hiç durmadan bağlanabileceğimi düşünmüyorum abi valla ama dediğini yapacam modem tarafınıda notebook tarafınıda yeniden bağlayacam sonucu yazarım ilgin için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.