Merhaba DH'cı kardeşlerim ufak bi sorunum var. USRobotics Wireless ADSL2+ Router kullanıyorum ve 5 gün önce amcamların evine ethernet çektik tam 31 Metre bende Wireless Adaptör aldım ve modem burda duruyor yani benim masamda Adaptörün çekim kuvveti sebebiyle neyse amcama kablo çekince yaklaşık günde 1 sefer sınırlı bağlantı hatası verip İP almıyor bende sorun yok deli gibi download yapiyorum kablosuz olarak ama ne yaptımsa gerek elle ip vermek gerekse otomatik ama olmuyor. Sebebini bilmediğim için bir şeyler yapamıyorum son çare olarakda sizleri görüyorum...(
O USR cihaz yuzunden benim de basim agridi, yalniz ben kablosuz baglantida ip alamama hatasi aliyorum . sorun DHCP sunucusundan degil, DHCP isteklerine verilen cevaplar uc birimlere bir turlu ulasmiyor. Herneyse, hikayeyi gecelim.
Oncelikle modemin en son firmware guncellemesini yukle, sorunlar devam eder ise.
Kablolu baglanan makinenin etherenet kartini hiz ayarlarini degistirmeyi dene, otomatik yerine sirasi ile once 100Mbit Full - 100 Mbit Half - 10 Mbit Full - 10Mbit Half hizlarini dene, sorun devam eder ise
KUllandigin kablonun uclarini yeninden cakmayi dene, sorun devam eder ise.
Baska bir ethernet karti deneme imkanin var ise dene.
O zaman önce bi araştırmayla kendi Firmware güncellemesini yapmaya çalışayım tek tek denicem söledikleini dostum saol zamanını ayırıp yardımcı oldugun için...