Kullandıgım bilgisayarın internet erişimi ethernet tarafından sağlanıyor.. Şirket bilgisayarı oldugu için facebook msn gibi sosyal platformlar engellenmiş..
Bizde bunun üzerine bilgisayara 1 adet usb wifi taktık. Wifi sayesinde internet erişimi sınırlı olmayan bir ağa katılabiliyoruz ...
Wifi bağlı ve 2 bağlantı (ethernet + wifi ) aktif iken facebook veya msn e giremiyorum.. Ethernet'i iptal edersem bağlanıyor ve facebook açılıyor msn de.
Etherneti yani şirket ağını devre dışı bırakmadan. Wifi sayesinde sosyal paylaşım veya engellenmiş sitelere nasıl girebilirim. Sorunu bilmiyorum ağmı
çakışıyor yazılımmı gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin.
Ethernet kartına sabit ip verin ve Default Gateway kısmını boş bırakın. Bu sayede şirket ağınıza ethernet üzerinden bağlanırsınız, wifi üzerinden de Internet bağlantısı gerçekleştirmiş olursunuz. Ethernet ile WiFi tarafından kullanacağınız IP aralıklarının farklı olması gerekiyor. Ancak bu şekilde şirket ağınızın tüm saldırılara sizin üzerinizden gerçekleşecek şekilde açık hale geldiğini unutmayın. Herhangi bir güvenlik ihlalinde sorun yaşayamanız büyük bir olasılıktır.