Şimdi Ara

Etkili Konuşma ve Diksiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda sunumlar yapmaya başlayacağım ama ben çok iyi konuşan ve konuşkan biri değilimdir. Bundan dolayı hem etkili bir sunum yapmak hem de hazır bu konuları araştırıyorken bilgi sahibi olmak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? Bazı yerlerde Aristo'nun Retorik kitabını tavsiye ettiklerini gördüm ama yine de sormak istedim. Neler tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-499F5BBE4 -- 23 Eylül 2020; 13:55:55 >

• Play storda diksiyon uygulamaları var. Bir nevi antreman yapıyorsun. Yorumlar kısmında memnun olanlar var.
  • youtubeden diksiyon videolarını izle
  • Kafam Kasınıyor kullanıcısına yanıt
    Düzenli çalışırsam ve kitap falan alsam etkili olur mu hocam? Çünkü çok sıkıntı çekiyorum bu konudan mesela karşımdaki benden daha saçma bir şeyi savunuyor ve benim dediğim doğru ama o haklı çıkıyor. Başka bir örnekte de bir şey söylüyorum anlamıyor bir daha soru soruyor, hep kelimeleri yutuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-499F5BBE4

Düzenli çalışırsam ve kitap falan alsam etkili olur mu hocam? Çünkü çok sıkıntı çekiyorum bu konudan mesela karşımdaki benden daha saçma bir şeyi savunuyor ve benim dediğim doğru ama o haklı çıkıyor. Başka bir örnekte de bir şey söylüyorum anlamıyor bir daha soru soruyor, hep kelimeleri yutuyorum.
    Hocam tartışmak ve diksiyon bambaska seyler. sizin bahsettiginiz tartismak ve tartismayi ogrenmeden once diksiyon ogrenmelisiniz.

ben hayatimda nerdeyse hic kitap okumadim(internette bol bol makale vs okurum) ve Kürt olmama ragmen diksiyonum mukemmeldir.ovunmek icin söylemiyorum yanlis anlamayin.

youtubeye diksiyon yazdığınız an,karsiniza diyafram egzersizleri cikacak,o videolardan bir kac tane izleyip bi süre bu egzersizleri uygulayın.iyi bi konusmaci,diyaframini iyi kullanandir.konusurken nerede virgül koyacaginizi iyi bilmelisiniz.asla acele etmeyin zaten iyi calisirsaniz, zamanla anlasilabilir sekilde hizli konusmak sizin icin çocuk oyuncagi olacak.

benim konusmam genelde ritmik konusmadir, size de tavsiye ederim.sarki söyler gibi konuşun, sesi harfleri uzatarak. mesela hayir dediginizde," haaayiir"seklinde soyleyin ve cok sakin ve ses tonunuzu düşürmeden soyleyin.

konusmaya basladiginizdaki ses seviyeniz ve devamindaki ses seviyeniz eşit olmak zorunda. yani sönük ses tonu olmamali.

bol bol diksiyon videolari izleyin ve ordaki egzersizleri devamli yapin, tekerlemeler de cok onemli, tekerleme egzersizleri sesinizi anlasilir kılıyor.

tabiki kitap okumadan olmaz,kitap okumak akici konusmayi saglar, çünkü kelime hazneniz genisler ve hangi kelimeyi kullansam diye dusunmeden akici bir sekilde konusursunuz.

baslarda yavas ve sesli harfleri şarkı ssoyler gibi uzatarak baslamanizi tavsiye ederim.asla acele etmeyin gerekirse karsinizdakini bir kac saniye bekletin, diyaframinizi hava ile doldurup ona şarkınızı söyleyin.

not:konusmalarinizda,küfür ediyorsaniz.bırakmanız lazim cunku 3 harfli bir küfür bile kimi zaman satirlarca cümleye bedel.

not2:tartışma konusu biraz daha farkli, ben kiz arkadasimdan öğrendim ve daha yeni yeni kullanabilmeye başladım.1senedir yaşayarak öğrendim. ülkemizde tartışma konusunda en iyi hoca bir kiz arkadaştır. hakli olduğunuz konuda bile gunlerce ozur dilerken buluyorsunuz kendinizi.

bununla ilgili cok guzel ogretici bir video var, ayni zamanda bu atacagim video kanalinda diksiyon egitimleri de cok faydali,onlara da goz atin derim.

kanal icin bi alt kisma link birakicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam doğru tartışma ve diksiyon farklı şeyler ben de farkındayım ama önce diksiyonu düzeltmem lazım buna örnek olarak da kelimeleri yutuyorum dedim hatta sesim yüksek çıkmıyor insanlar ne dediğimi bilmiyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konuşma yeteneğim çok zayıf
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende çok konuşkan biri değilimdir ama konuştuğum zaman insanlar dinlemek için can atar. Bence doğuştan gelen bir yetenektir. Konuşurken insanlara nasıl bakmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Göz temasını bırakmayın. Cümlede teklememek gerekiyor.

• diksiyon videolarındaki egzersizler sesinizi açacak.

ekstradan attım bu videoyu, izlerseniz en azından karşınızdakinin size uyguladığı tartışma tekniklerini anlayıp kendinizi savunmayı öğrenebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafam Kasınıyor

diksiyon videolarındaki egzersizler sesinizi açacak.

ekstradan attım bu videoyu, izlerseniz en azından karşınızdakinin size uyguladığı tartışma tekniklerini anlayıp kendinizi savunmayı öğrenebilirsiniz.
    Hocam eğer gerçekten öneriyor ve tavsiye ediyorsanız bende bakayım. Eksiklerimizi kapatmış oluruz. :)

Onunla ilgili aristonun retorik kitabı varmış onu almayı düşünüyorum, burdaki videoları da izlerim yeterli olur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BA761BEEF

Hocam eğer gerçekten öneriyor ve tavsiye ediyorsanız bende bakayım. Eksiklerimizi kapatmış oluruz. :)

Alıntıları Göster
    kesinlikle tavsiye ediyorum hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-499F5BBE4

Onunla ilgili aristonun retorik kitabı varmış onu almayı düşünüyorum, burdaki videoları da izlerim yeterli olur herhalde.
    tabiki hocam. youtubede spikerlerin cektigi videolar da oluyor, her oyuncu ve spikerin uyguladigi yontemleri öğretiyorlar. başarılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.