Şimdi Ara

Euro 2008'i HD İzleyenler Kulübü ve Bilgi Paylaşımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
14.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu keyfi tanımlamak için "HD yayın, sizi stadyuma taşıyor" diyebilirim. Maç esnası kadar, maç öncesindeki görüntüler, kamera açıları, ağır çekimler de etkileyici.

Ben stadyumda locada izlemek yerine evde HD yayın olarak izlemeyi tercih ederim. Her olay ağır ve yakın çekim ile izleniyor, en ufak ayrıntı dahi görülüyor. Ayrıca sanki futbolcular karşınızda gibi, yani artık "şu ünlüyü gördüm" olayı tarihe karışıyor. Adamın karşısında dursanız, bu kadar ayrıntılı görmek için 30 cm.'e yaklaşmanız gerekir Farklı açılar da cabası.
  • bunu bir yerde daha atesli sekilde tartismistik ama HD bile olsa stadin yerini tutmuyor

cunku sana verilen kamera ve sesle limitlisin..

arkandaki herifin yorumunu dinleyemiyosun , birinin sigarasindan rahatsiz olamiyosun ,tribunde bir karmasa oldu mu istedigin anda oraya kafani cevirme sansin yok

bence tv ler yuvarlak olsa ve seni sarsa bile soyledigim seyleri tam olarak yakalamak mumkun degil stada gitmek kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: jujuuu

bunu bir yerde daha atesli sekilde tartismistik ama HD bile olsa stadin yerini tutmuyor

arkandaki herifin yorumunu dinleyemiyosun , birinin sigarasindan rahatsiz olamiyosun ,tribunde bir karmasa oldu mu istedigin anda oraya kafani cevirme sansin yok

bence tv ler yuvarlak olsa ve seni sarsa bile soyledigim seyleri tam olarak yakalamak mumkun degil stada gitmek kadar

evet bu konularda haklısınız ama sevgili Signore arkadaşımızın dediği gibi,hiç bir zaman ne futbolculara ne de sahanın içine bu kadar yaklaşamazsınız.)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: jujuuu
    bunu bir yerde daha atesli sekilde tartismistik ama HD bile olsa stadin yerini tutmuyor

Zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna söylemiyorlar Sadece bağırmak için, deşarj olmak için stadyuma giden önemli bir kesim var. Mesela benim için sizin beğendikleriniz son derece itici ve yaşamak istemediğim durumlar. Ben maçı çok sakin izlerim. Son dakikada gol atarak Galatasaray Avrupa Şampiyonu veya Türkiye Dünya Şampiyonu olsa, yine yerimden bile kalkmam, bağırıp çağırmam. Neyse, zevkler ve renkler tartışılmaz ya, fazla girmeyeyim bu konulara.

Yine de haklısınız, önceki mesajımda görüşlerimin kişisel beğeni olduğunu daha çok vurgulasam iyi olurdu, biraz fazla genel yazmışım.

• sanirim en iyisi komple cozum

eve digiturk plus , cepte de bir kombine bilet
  • Şimdi HD Suisse kanalını da izleyebildim ve ORF1 HD kanalının daha canlı renkler ve daha iyi detay verdiğini gördüm.

HD Suisse kanalı da güzel ama, ORF1 HD'ye göre sanki çok hafif bir fluluk var gibi görüntüde, renkler de daha mat.

İki kanalı birden izleyenler kendi Tv'lerinde deneme yapabilirler mi ?

Not : ORF1 HD ile izlemeye başladığım için kendimi şanslı hissediyorum.
  • görüntüler süper
  • Dİgitürk Plus ve 508XD KURO ile 2 resimde benden arkadaşlar

Euro 2008'i HD İzleyenler Kulübü ve Bilgi Paylaşımı

• Signore Receiver in hayirli olsun.
    Bende uzun suredir HD receiver arastiryorum ve Kathrein ufs 910 u almanyadan getirtmeyi dusunuyorum. Size sorum su:

Bende Sony 40W3000 var ve SD yayin izliyorum diyeceksin SD yayin izliyorsun ne gerek vardi Full HD diye lap top lada baglaniyorum nadirde olsa dvd izliyorum ve ilerde PS3 alacagim. HD receiver baglayinca SD yayinlarda goruntude gelisme sagladinmi? DB800 de HDMI to HDMI yerine DVI to HDMI cikis var gerci aralarinda fark yok ama neden HD bir receiver a HDMI to HDMI yapmamislar? Dreambox larin sony lerde goruntude cok iyi olmadiklarina dair yazilar okudum bu efsane gercekmi? DB800 u secme nedeniniz nedir popularity mi yazilim destegimi? Kathreindan ustunlugu nedir.

Tesekkurler.
  • ya arkadaşlar bende samsung q 91 plazma var.normal digiturk te top sorunu var doğal olarak.ben bu sorunun tv den değil de kalitesiz yayından olduğunu düşünüyorum.digi plus ta bu sorunu düzelmiş arkadaş var mı ??? ona göre geçicem.

normal olarak laptop dan hd film seyrettiğim de hiç bir sorun olmuyor bu arada.

KISACA HD YAYINDA GHOSTING SORUNU ÇÖZÜLÜYOR MU ?????????????
  • Arkadaşım eğer kullandığın LCD veya plazma panel sorunlu değilse HD yayında topun iz bırakarak gitmesi gibi bir sorun yok. Eğer bu işin keyfini çıkartmak istiyorsan Digiturk+Plus'a geç derim.

quote:

Orjinalden alıntı: mcmurphy

ya arkadaşlar bende samsung q 91 plazma var.normal digiturk te top sorunu var doğal olarak.ben bu sorunun tv den değil de kalitesiz yayından olduğunu düşünüyorum.digi plus ta bu sorunu düzelmiş arkadaş var mı ??? ona göre geçicem.

normal olarak laptop dan hd film seyrettiğim de hiç bir sorun olmuyor bu arada.

KISACA HD YAYINDA GHOSTING SORUNU ÇÖZÜLÜYOR MU ?????????????

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Merhaba,

Receiver modelleri bölümünde yazdığım gibi (tıklayın) birkaç gün önce Dreambox 800 HD aldım ve EMU ile (ilave server üyeliği almadan) ORF1 HD (Avusturya, Almanca) kanalı üzerinden Euro 2008 maçlarını HD olarak izliyorum.

Bu konuyu neden açtım ? Daha çok sohbet amaçlı... Bir yandan da, Lig Tv veya diğer uydulardan Euro 2008'i HD olarak izleyenlerin tecrübelerini paylaşması ile daha çok kişinin HD yayınlardan istifade etmek üzere adım atacağını düşünüyorum.

Özetle ben ne yaptım :
    1) 900 YTL'ye Dreambox HD aldım.
    2) 100 YTL'ye 2 çanağımdan biri olan Hotbird çanağına multifeed (çoklu Lnb aparatı) taktırdım ve Hotbird, Astra, Eutelsat W3 uydularını izliyorum
    Bunlar sonucunda, EMU ile Astra uydusundaki ORF1 HD kanalında Euro 2008 maçlarını HD olarak izliyorum. Yakında diğer uydulardaki HD yayınları da izleyebilmek için üyelik alacağım.

Gelelim HD maç izleme deneyimlerine...
    Anlatacak çok şey yok aslında, özetle "sizi stadyuma götürüyor" diyebilirim. Öncelikle kameralar daha fazla ve farklı açılardan izliyorsunuz maçı.

Özellikle tekrarların hem ağır çekim hem yakın çekim olması, korner ve taç atışlarında futbolcuların yakın çekimleri, maç öncesi soyunma odası çıkışlarının, stada girşilerin gösterilmesi, sanki uzansanız dokunacakmışsınız ve sanki oradaymışsınız hissi uyandırıyor.

D
    Başka kimler Euro 2008'i HD olarak izliyor bakalım :)

Signore güle güle kullan yeni Dreambox'ını..
    Çok iyi ettin bunu alarak gerçekten şahane bir şey valla!

HD izleyenlerin arasından ben varım bir de..
    HD SUISSE kanalından herhhangi bir etkinlik olunca geçiyorum bilgisayarın başına!
    Skystar sahibiyiz ya kayıt yapmak zorundaymışım gibi geliyor :)
    Kaydedttiklerimi de HD izleyemeyenlerle paylaşıyorum..

Tekrar hayırlı olsun!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kuro görüntüleri çok leziz, boşuna en iyi plazma övgüleri almıyor anlaşılan
  • quote:

Orjinalden alıntı: dammak

HD yayın için özellikle şu fotoğraftaki ayrıntı ve görüntü kalitesine dikkatinizi çekmek istiyorum.

Hd olmayan normal ligtv ile izliyorum euro2008'i. Şu görüntüden bir farkı yok, hatta bu görüntüde bulanıklık var diyebilirim.
    Ama yazdığım yanlış anlaşılmasın elbette hd görüntü kalitesi 1366x768 bir görüntüden daha iyi olacaktır ama ben bu kare için söylüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluT ZerO
    Hd olmayan normal ligtv ile izliyorum euro2008'i. Şu görüntüden bir farkı yok, hatta bu görüntüde bulanıklık var diyebilirim.

Normal (SD) yayın ile HD yayın arasında çok ciddi fark var. Yukarıdaki resim bunu size ne kadar yansıttı bilmiyorum. Fark yok dediğiniz SD yayının benzer bir fotoğrafını koymanız mümkün müdür ? SD yayında HD yayının detayını almanız mümkün değil. Belki yakın çekimlerde size "benzer" gibi gelebilir ama Tv karşısında olsanız kesinlikle böyle düşünmezsiniz.

quote:

Ama yazdığım yanlış anlaşılmasın elbette hd görüntü kalitesi 1366x768 bir görüntüden daha iyi olacaktır ama ben bu kare için söylüyorum.

Bu cümlenize göre, 1366x768 çözünürlük HD yayın olmuyor mu ? Siz HD derken neyi dikkate alıyorsunuz ?

Zaten 1366x768 çözünürlükte yayın yok.
    720p = 1280x720 progressive
    1080i = 1920x1080 interlaced
    1080p = 1920x1080 progressive
    olabilir HD yayınlar.

Şu an bizim izlediğimiz tüm HD yayınlar 720p, 1280x720p (1080i'yi göz ardı ediyorum interlaced olduğu için)

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Normal (SD) yayın ile HD yayın arasında çok ciddi fark var. Yukarıdaki resim bunu size ne kadar yansıttı bilmiyorum. Fark yok dediğiniz SD yayının benzer bir fotoğrafını koymanız mümkün müdür ? SD yayında HD yayının detayını almanız mümkün değil. Belki yakın çekimlerde size "benzer" gibi gelebilir ama Tv karşısında olsanız kesinlikle böyle düşünmezsiniz.

quote:

Bu cümlenize göre, 1366x768 çözünürlük HD yayın olmuyor mu ? Siz HD derken neyi dikkate alıyorsunuz ?

Zaten 1366x768 çözünürlükte yayın yok.
    720p = 1280x720 progressive
    1080i = 1920x1080 interlaced
    1080p = 1920x1080 progressive
    olabilir HD yayınlar.

Şu an bizim izlediğimiz tüm HD yayınlar 720p, 1280x720p (1080i'yi göz ardı ediyorum interlaced olduğu için)

Benim kullandığım tv çözünürlüğünü yazdım, kaynak yayın tabi ki bu çözünürlükte yayın yapmıyor olabilir. Benim sizin kadar derin teknik bilgim yok ama çıplak gözle baktığım o görüntüden aşağı netlikte bir görüntü değil benim izlediğim ve hd izlemiyorum. Oraya yazdığım şey dikkat ederseniz sadece o kare için bulanıklık olduğuydu ve ben gerçekten kendi izlediğim görüntüde ondan farklı bir şey izlemiyorum. Ama mesela diğer karelerde hd farkı ortada tabi ki.
    Benden kendi izlediğim görüntüyü koymamı istemişsiniz. benim tv bilgisayara bağlı değil, dolayısı ile hariçten makina ile çekerek gerçek görüntüyü capture etmem imkansız. Ama zaten dediğim gibi ben izlediğim görüntü hd kalitesinde iddiasında değilim. Sadece o kare için yazdım. Belki yine siz haklısınızdır ama benim fikrim böyle.

• quote:

Benim kullandığım tv çözünürlüğünü yazdım, kaynak yayın tabi ki bu çözünürlükte yayın yapmıyor olabilir. Benim sizin kadar derin teknik bilgim yok ama çıplak gözle baktığım o görüntüden aşağı netlikte bir görüntü değil benim izlediğim ve hd izlemiyorum. Oraya yazdığım şey dikkat ederseniz sadece o kare için bulanıklık olduğuydu ve ben gerçekten kendi izlediğim görüntüde ondan farklı bir şey izlemiyorum. Ama mesela diğer karelerde hd farkı ortada tabi ki.
    Benden kendi izlediğim görüntüyü koymamı istemişsiniz. benim tv bilgisayara bağlı değil, dolayısı ile hariçten makina ile çekerek gerçek görüntüyü capture etmem imkansız. Ama zaten dediğim gibi ben izlediğim görüntü hd kalitesinde iddiasında değilim. Sadece o kare için yazdım. Belki yine siz haklısınızdır ama benim fikrim böyle.

Anladım.

Sizi böyle düşündüren durum, o görüntünün yakın çekim olması. Fotoğrafa bakınca SD yayından farklı değilmiş gibi düşünülebilir. Ancak Tv'nin karşısında olsanız emin olun öyle düşünmezsiniz. Zaten Tv'sinde SD yayın izleyip fotoğraf çekenler hep böyle yakın çekim fotoğraflar alırlar, görüntü daha iyi gözüktüğü için. Halbuki yine detay kaybı var, sadece yakın çekim olduğu için görüntü detaylıymış gibi geliyor. Tv'de HD görüntünün karşısında bu farkı çok daha iyi görürsünüz.

Bu arada, aslında fotoğraf çekmek PC'den screenshot almaktan daha iyidir. Çünkü PC'den screenshot aldığınız zaman, Tv'nin gösterdiği kaliteyi değil, PC'nin ürettiği sinyalin görüntüsünü almış olursunuz. Sizin vereceğiniz screenshot'a bakarken yine herkes kendi monitörü, Tv'si kadar kalite almış olacaktır.

Ben yine de fotoğrafların gerçeği yansıtmaktan uzak olduklarını her zaman söylüyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu görüntüde kesinlikle bir bulanıklık yok. Fotoğraf tekniği açısından kamera doğrudan Volkan'a (kan-ter-göz yaşı) ve Volkan'ın psikolojik durumuna odaklanmış durumda. Bu fotoğraf çekildiği sırada 1-0 yenik durumdaydık. Kendinizi Volkan ve kameramanın yerine koyun...Tabii birde hareketli bir sahne... Bence bu kare Euro 2008'de yılın karesi...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

HD yayın için özellikle şu fotoğraftaki ayrıntı ve görüntü kalitesine dikkatinizi çekmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 14 Haziran 2008; 23:56:30 >

• Evet arkadaşlar...

Ben Digiturk Plus cihazına, platinyum üyeliğim olduğı halde, sırf kendi yayınlarını, 3-4 tane devamlı olmayan HD yayını izlemek için, sorun yumağı haline gelmiş, kırpılmış kuşa çevrilmiş PACE e 900 YTL vermeyi kendime yediremedim ve DM800HD aldım aynı paraya... Astra ve Hotbird de 25-30 kanal var HD izleyebildiğim..
    HD Suisseden görüntüyü KURO 5080XA da izliyorum, görüntünün yeme de yanında yat, Sesi de normal receiverdan ATV ile Home Cinema dan dinliyorum... Harika vallaaa.....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.