Şimdi Ara

Euro 2008'i HD İzleyenler Kulübü ve Bilgi Paylaşımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
14.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yunanistan - Rusya maçından LigTV ile HD görüntüler.

Euro 2008'i HD İzleyenler Kulübü ve Bilgi Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 15 Haziran 2008; 0:43:05 >

• dostum madem dream 800ün var,mutlaka thoru da ayarla.epey hd kanal var(8 adet bizim 90lıkla alacağımız).
    yakındada digitalb ler kırılırsa euw2 ye de bi çanak taktırırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pharmacist

Evet arkadaşlar...

Ben Digiturk Plus cihazına, platinyum üyeliğim olduğı halde, sırf kendi yayınlarını, 3-4 tane devamlı olmayan HD yayını izlemek için, sorun yumağı haline gelmiş, kırpılmış kuşa çevrilmiş PACE e 900 YTL vermeyi kendime yediremedim ve DM800HD aldım aynı paraya... Astra ve Hotbird de 25-30 kanal var HD izleyebildiğim..
    HD Suisseden görüntüyü KURO 5080XA da izliyorum, görüntünün yeme de yanında yat, Sesi de normal receiverdan ATV ile Home Cinema dan dinliyorum... Harika vallaaa.....

Peki uydu farklılıkları nedeniyle ses ve görüntü sekronizasyon bozukluğu olmuyor mu ?
    Yoksa orasını idare mi ediyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtrip

quote:

Evet arkadaşlar...

Ben Digiturk Plus cihazına, platinyum üyeliğim olduğı halde, sırf kendi yayınlarını, 3-4 tane devamlı olmayan HD yayını izlemek için, sorun yumağı haline gelmiş, kırpılmış kuşa çevrilmiş PACE e 900 YTL vermeyi kendime yediremedim ve DM800HD aldım aynı paraya... Astra ve Hotbird de 25-30 kanal var HD izleyebildiğim..
    HD Suisseden görüntüyü KURO 5080XA da izliyorum, görüntünün yeme de yanında yat, Sesi de normal receiverdan ATV ile Home Cinema dan dinliyorum... Harika vallaaa.....

Peki uydu farklılıkları nedeniyle ses ve görüntü sekronizasyon bozukluğu olmuyor mu ?

badtrip burdada karşılaştık sonunda.
    bende hem dream800 hemde dream500 var.hd yayını orf1 den izliyorum.sesi türk kanalından alıyorum(atv mesela).dediğin gibi seste senkron sorunu var uydu farklılıkarından dolayı.ama ben buna da çözümü diğer dream500s sayesiinde buldum.orf1den hd olarak maçı izliyorum.diğer dreamden de stream olarak yayını (görüntüyü+sesi) pcye akratıyorum,dolaysıyla stream yayını pcden herhangi bir player ile gerçek zamanlı izlemiş oluyorum(dvb viewver kullanlıyorum),yani senkron soununu 3 saniye ileri 4 saniye geri artık neyse pcdeki player ile hallediyorum.
    pcnin sesini anfiden aldığım için böylece herşey perfect oluyor.
    yani görüntü tvden,yayının sesi anfiden!
    işin sırrı dream lerde tabi!!diğer receiverlarla bunlar zaten dream!
    Edit:bilenler zaten bilir ama bilmeyenler için söylüyorum:
    bütün bunları yapmak 3 dk bile sürmüyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pot3nza -- 15 Haziran 2008; 12:49:15 >

• Ben o kadar uğraşmıyorum açıkçası, eğer lig tv den izliyorsam fark bayaa bir fazla, ama ATV de çok fazla bir fark yok, ysnkılanma gibi düşünün... o kadarlık bir gecikme yani ....
    quote:

Orjinalden alıntı: badtrip

quote:

Evet arkadaşlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluT ZerO
    Benim kullandığım tv çözünürlüğünü yazdım, kaynak yayın tabi ki bu çözünürlükte yayın yapmıyor olabilir. Benim sizin kadar derin teknik bilgim yok ama çıplak gözle baktığım o görüntüden aşağı netlikte bir görüntü değil benim izlediğim ve hd izlemiyorum. Oraya yazdığım şey dikkat ederseniz sadece o kare için bulanıklık olduğuydu ve ben gerçekten kendi izlediğim görüntüde ondan farklı bir şey izlemiyorum. Ama mesela diğer karelerde hd farkı ortada tabi ki.
    Benden kendi izlediğim görüntüyü koymamı istemişsiniz. benim tv bilgisayara bağlı değil, dolayısı ile hariçten makina ile çekerek gerçek görüntüyü capture etmem imkansız. Ama zaten dediğim gibi ben izlediğim görüntü hd kalitesinde iddiasında değilim. Sadece o kare için yazdım. Belki yine siz haklısınızdır ama benim fikrim böyle.

Anladım.

Sizi böyle düşündüren durum, o görüntünün yakın çekim olması. Fotoğrafa bakınca SD yayından farklı değilmiş gibi düşünülebilir. Ancak Tv'nin karşısında olsanız emin olun öyle düşünmezsiniz. Zaten Tv'sinde SD yayın izleyip fotoğraf çekenler hep böyle yakın çekim fotoğraflar alırlar, görüntü daha iyi gözüktüğü için. Halbuki yine detay kaybı var, sadece yakın çekim olduğu için görüntü detaylıymış gibi geliyor. Tv'de HD görüntünün karşısında bu farkı çok daha iyi görürsünüz.

Bu arada, aslında fotoğraf çekmek PC'den screenshot almaktan daha iyidir. Çünkü PC'den screenshot aldığınız zaman, Tv'nin gösterdiği kaliteyi değil, PC'nin ürettiği sinyalin görüntüsünü almış olursunuz. Sizin vereceğiniz screenshot'a bakarken yine herkes kendi monitörü, Tv'si kadar kalite almış olacaktır.

Ben yine de fotoğrafların gerçeği yansıtmaktan uzak olduklarını her zaman söylüyorum.

Mutabıkız

• 46D3500 kumandası ile digi+ kanallarını kontrol edebilirmiyim.tek kumanda hesabı...
  • Aranızda maçları kaydeden ve paylaşmak isteyen birileri var mı acaba ? Türkiye maçlarını izlemek istiyorum tekrardan, işim gereği pek fırsat bulamadım izlemek için.
  • Maalesef. Bende çift kumanda kullanıyorum. Ancak tek bir Universal kumanda ile yapılabilirmi, bir denemek lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: tanerer

46D3500 kumandası ile digi+ kanallarını kontrol edebilirmiyim.tek kumanda hesabı...
  • ceyrek final maci turnuvanin tartismasiz en harika stadinda oynanacak , ernst happel , 50 binin uzerindeki tek stat ve goreceksiniz , diger statlardan daha guzel mac oncesi goruntuler izleyeceksiniz HD yayin baslar baslamaz (bir sure once basliyor HD yayin ,tam mac basladigi anda degil)

colesyum tipi bir tarihi stat ve dik tribunler , bakin cuma aksamini bekleyin , gorceksiniz
  • Güzel kareler bekliyoruz öyleyse o maçtan yada dikdörtgenlermi demek gerek hdtv olduğu için
  • digi plus kumandası ile sony tv leri kumanda edebiliyorsunuz. ben tv kumandasını çok az kullnıyorum böylece.

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Maalesef. Bende çift kumanda kullanıyorum. Ancak tek bir Universal kumanda ile yapılabilirmi, bir denemek lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: tanerer

46D3500 kumandası ile digi+ kanallarını kontrol edebilirmiyim.tek kumanda hesabı...

• Panasonic PT-AE1000U Projektör
    2.70 metre perde.
    Cinema mode

• quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Panasonic PT-AE1000U Projektör
    2.70 metre perde.
    Cinema mode

Nedir abi bu görüntü böyle? çok güzel...başkalarının da kanına girmeden sil abi bu fotoları
  • bende alıcaktım projeksiyon vazgeçtim bazıları sayesinde

bana hatırlattılar lamba ömürünü,masaüstünü zartını zurtunu

her gün pcyi aç sonra projeksiyonu aç nasıl olucakki?
  • Türkiye - Hırvatistan maçından HD görüntüler

Bölüm-1-

• muhteşem gecenin şerefine bir kaç foto da benim sony den olsun.

• sayın signore bu EMU nedir? üyelik derken o kanalları çözen pcma kartlardan mı sözediyorsunuz?

ben geçen çek maçını bi torrentden çektim 10gb orf1 hd kanalından alınmış kayıpsız bir görüntü gerçekten de
  • penaltı kaçınca

•  Euro 2008'i HD İzleyenler Kulübü ve Bilgi Paylaşımı

kaderimizi değiştiren şut

yarı finali getiren kurtarış

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.