Şimdi Ara

EURO DİESEL Mİ?? NORMAL DİESEL Mİ???? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
0
Favori
18.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu baştan sona kadar okudum.Yazan arkadaşların ellerine kollarına sağlık,ancak bir miktar sıkıntı var.Öncelikle ben yabancı dil bilmediğim için ingilizce yazıları es geçmek zorunda kaldım.Diğer konu ise sonuç ne oldu?Ayrıca da bu bölüm neden kesintiye uğramış ve devam etmemiştir?Saygılar.
  • sonuçta ben bir kendme göre belge sundum sonuçları irdeleyen ama buna negatif bir yorum şu ana kadar göremedim.Araştırmada euro dizel kullanılan araçların durumları inceleniyor ve bir sonuvca varılıyor idi.

http://eprints.qut.edu.au/archive/00001120/01/Ristovski_1120.pdf

özetle teste otobüsler ele alınmış ve 500.000 km testi ve eski yeni karşılaştırmaları ve eski motorlarda eurodizelin bir etkisinin olup olmadığı incelenmiştir.Sonuç kısmını dikkatle okuyabilenler için sulfuric asit ve nuclei mode oluşumu hakkında kesin sonuçlara varılmış ve 500 ppm dizel ve 50 ppm arasında partikül oluşumu açısından ciddi bir far olduğunu pratik inceleme sonucu olarak göstermişler.Eski dizel motorlu araçlarda euro dizel kulanmanın pek de sonucu değiştirmediğini ancak yeni motorlarda 50 ppm dizel kullanıldığında sulfiric asit oluşumu ve diğer etmenler açısından avantajlı olduğu kanaatine varılmıştır.

benim açıdan bu belge teoride olması gereken sonuçların pratikte karşılaştırmalı gösterimi açısından önemli bir belgedir ve referans verilebilir.Tabii ki başka yerlerde de bu tür bağımsız testlerin yapılması gereklidir bleki yapılmıştır da bir bilmiyoruzdur o ayrı konu.İnternet derin bir okyanus , yüz yüz sadece yorulursun ama bitiremezsin
    quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

Arkadaşlar konuyu baştan sona kadar okudum.Yazan arkadaşların ellerine kollarına sağlık,ancak bir miktar sıkıntı var.Öncelikle ben yabancı dil bilmediğim için ingilizce yazıları es geçmek zorunda kaldım.Diğer konu ise sonuç ne oldu?Ayrıca da bu bölüm neden kesintiye uğramış ve devam etmemiştir?Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 16 Ocak 2008; 9:16:07 >

• Teşekkürler
  • arkadaşlar güzel yorumlar yapmış bende güvendiğim bildiğim bi yerse normal dizel en iyisi bence.
  • yy2 kusura bakma ama sen tüm yorumları açıklamaları bi kerede sildin ya
  • benim arkadaşımda 2006 focus tdcı var 150.000 km nin üstünde adam sürekli normal mazot kullanıyor en ufak sorunda yaşamadı
  • B kasa dizel vectra sahibiyiz.Aracın orjinal akıtı normal dizel ama biz euro dizel koyuyoruz araca.Sabahları çok soguk oldugu için çalışırken daha kolay oluyor ve çekişte fark yaratıyor euro dizel.
  • 2006 model aracın bu kmlerde olması yıllık 75-100 bin km yol yapıyor demektir.Yani hep uzun yol kullnılmış veya taxi olmalı.Bu yüzden istisnaları ayrı değerlendirmek lazım.Belki de 200.000 kmde sorunda çıkarabilir bilemeyiz.Bu olay şuna benziyor ben 20yıldır sigara içiyorum bir zararını görmedim bunu vefat ettiğinde otopsi sonucuna bakarak yanıtlamak daha doğru olmaz mı?

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

benim arkadaşımda 2006 focus tdcı var 150.000 km nin üstünde adam sürekli normal mazot kullanıyor en ufak sorunda yaşamadı
  • ottoman nickini tenzih ederek;
    sen tüm konuyu okuduğunu söyleyip bir şey anlamadığını belirttikten sonra ("diğer konu ise sonuç ne oldu?") başka birinin tüm yorumları ve açıklamaları sildiğinden mi bahsediyorsun?
    yapma lütfen!
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

2006 model aracın bu kmlerde olması yıllık 75-100 bin km yol yapıyor demektir.Yani hep uzun yol kullnılmış veya taxi olmalı.Bu yüzden istisnaları ayrı değerlendirmek lazım.Belki de 200.000 kmde sorunda çıkarabilir bilemeyiz.Bu olay şuna benziyor ben 20yıldır sigara içiyorum bir zararını görmedim bunu vefat ettiğinde otopsi sonucuna bakarak yanıtlamak daha doğru olmaz mı?

quote:

benim arkadaşımda 2006 focus tdcı var 150.000 km nin üstünde adam sürekli normal mazot kullanıyor en ufak sorunda yaşamadı

İnşaat şirketleri var onun için sürekli şantiyeleri falan geziyor açıkçası arabaya hiç değer vermiyor eşek niyetine kullanır

1 ay önceki muhabbetimizde bu jonu ile ilgili

konuştuğumuzda zararı falan var dedim vs mevzuyu uzatmayacağım benim arabam euro dizeli kabul etmiyor alerji yapıyor diyor :D

• 2004 yılında albea dizel almıştım.Bir defa bile euro dizel koymadım arabaya..:Defalarca da garantiden parça değiştirdim.Sorun olmadı..Aracı 88 bin de sattım..

Olay şu..Aracın ömründen yiyorsun.Çünkü mazot pis bir yakıt..Pis dediğim motorda kalıntı bırakıyor(muş)!!

Araca 300 bin km binmeyeceksen yapılabılır.

Gerçi sattıgım adam aracı ne yaptı bilmiyorum ama ben 88 bin km sorunsuz kullandım.Ne sabah çalıştırmada sorun yaşadım ,ne de çekişinde..

Şimdiki aracıma Eurodizel koyuyorum..Çünkü daha pahalı bir araç ve uzun süre kullanmayı hedefliyorum..

Bu ülkeye yıllarca dizel araç gelmedi..Nedeni Euro dizelin olmaması idi..Adamların bir bildiği vardır..Yakıttan korkuyorlardı demekkii.

Sonuç;

Araç insan gbidir.Sağlıksız beslenme ,sigara içki ..Bunları kullanarak 90 yılda yaşayabilirsin.
    Spor yapıp sağlıklı beslenip 50 yaşında da gidebilirsin..

Konuya farklı br açıdan yaklaştım belkı ama demek istediğim riskin artıyor.Ama illada bişey olarcak diye bişey yok.Veya olmayacak diye de bişey yok.

• Aslında kirlilik filan bu parametreleri aynı normal ve eurodizelin. Fark kükürt oranında. En son depoyu petrol ofisinin 10ppm'lik yeni mazotu ile doldurttum. Motor sessizleşti, çekiş her zamanki gibi ancak en büyük fark artık motor çalışırken bagajdan eşya alırken o iğrenç kokuyu almıyor olmam.
  • mazotta kirliliği belirleyen unsur s düzeyidir, 10 ppm lik mazot otomatik olarak daha çevrecidir.
    quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Aslında kirlilik filan bu parametreleri aynı normal ve eurodizelin. Fark kükürt oranında. En son depoyu petrol ofisinin 10ppm'lik yeni mazotu ile doldurttum. Motor sessizleşti, çekiş her zamanki gibi ancak en büyük fark artık motor çalışırken bagajdan eşya alırken o iğrenç kokuyu almıyor olmam.
  • bu kadar kilometre normal dizel kullandıktan sonra euro dizel arabayı bozar zaten tüm sistemi nikotin gibi kalın bir kurum ve katran gibi tabakayla kaplanmıştır.Gittiği yere kadar götürüp orada bırakacak gibi
    quote:

quote:

2006 model aracın bu kmlerde olması yıllık 75-100 bin km yol yapıyor demektir.Yani hep uzun yol kullnılmış veya taxi olmalı.Bu yüzden istisnaları ayrı değerlendirmek lazım.Belki de 200.000 kmde sorunda çıkarabilir bilemeyiz.Bu olay şuna benziyor ben 20yıldır sigara içiyorum bir zararını görmedim bunu vefat ettiğinde otopsi sonucuna bakarak yanıtlamak daha doğru olmaz mı?

quote:

İnşaat şirketleri var onun için sürekli şantiyeleri falan geziyor açıkçası arabaya hiç değer vermiyor eşek niyetine kullanır

1 ay önceki muhabbetimizde bu jonu ile ilgili

konuştuğumuzda zararı falan var dedim vs mevzuyu uzatmayacağım benim arabam euro dizeli kabul etmiyor alerji yapıyor diyor :D

• vasago 10ppm ile 50 arasında araç tepkileri açısından fark var mı .Birde soğukta çalışırken ilk ısınmada beyaz duman olayı oluyor mu?Ben şimdilik bu dizeli ithal ettiklerini okumuştum bir gazeteden ancak bu yıl içinde tüpraş rafinerisinin piyasaya bu ürünü vereceğini yazıyorlardı.

quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Aslında kirlilik filan bu parametreleri aynı normal ve eurodizelin. Fark kükürt oranında. En son depoyu petrol ofisinin 10ppm'lik yeni mazotu ile doldurttum. Motor sessizleşti, çekiş her zamanki gibi ancak en büyük fark artık motor çalışırken bagajdan eşya alırken o iğrenç kokuyu almıyor olmam.
  • quote:

vasago 10ppm ile 50 arasında araç tepkileri açısından fark var mı .Birde soğukta çalışırken ilk ısınmada beyaz duman olayı oluyor mu?Ben şimdilik bu dizeli ithal ettiklerini okumuştum bir gazeteden ancak bu yıl içinde tüpraş rafinerisinin piyasaya bu ürünü vereceğini yazıyorlardı.

@vezir,
    bende petrol ofisi 10 ppm lik mazot kullanıyorum, 2 kez full depo kullandım,motor,sesizleşti,yakıt sarfiyatında pek bir değişim yok,ya da ben anlayamıyorum.
    beyaz duman olayı benim arabada olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 22 Ocak 2008; 10:58:00 >
  • sessizleşmesi setan sayısının değişmesiyle de alakalı olabilir.Yakıt sarfiyatındaki değişmeyi anlayabilmek için uzun yolda deneme yapmak şart.Çünkü 50 ppm ile 10 ppm arasında 5 kat fark var ama 50ppm de çok düşük bir kükürt oranı olduğu için farkı anlamk için titiz bir inceleme gerekli.Motora yararı olacağı kesin ama bunu görmek için belki uzun süreler içinde izleme yapmak gereklidir.Turbo ömrüne etkisi olacağı kesindir.Ayrıca enjektörlerdeki kalıntı ve parafinlerin uzaklaştırılmasında da etkisi olacaktır aynen bir katkılı yakıt gibi davranır ama bizler katkıyıo genelde hemen cebimize giren para olarak görüyoruz aslında uzun vadede geri dönüşüm olarak bakmak lazım.İşallah petrol ofisi türkiyedeki kötü imajını bıozar da kaliteyi sabitlerancak forum üyelerimizden aldığım kanı bunun uzun süreli olmayacağı yönünde maalesef.

quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

quote:

vasago 10ppm ile 50 arasında araç tepkileri açısından fark var mı .Birde soğukta çalışırken ilk ısınmada beyaz duman olayı oluyor mu?Ben şimdilik bu dizeli ithal ettiklerini okumuştum bir gazeteden ancak bu yıl içinde tüpraş rafinerisinin piyasaya bu ürünü vereceğini yazıyorlardı.

@vezir,
    bende petrol ofisi 10 ppm lik mazot kullanıyorum, 2 kez full depo kullandım,motor,sesizleşti,yakıt sarfiyatında pek bir değişim yok,ya da ben anlayamıyorum.
    beyaz duman olayı benim arabada olmuyor.

• bu topiği hortlatma sebebim guzel şeylerin özlemidir
    bize bu lazım
  • Arkadaşlar bu topik neden durdu.Geçen bu yeni üretülen euro dizeli deneyeyim diye po'ya gittim yok dediler.Galiba tüm bayilerde bulunmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.