Sayın Ottoman24 PO'nun web sayfasında yeni dizel satan istasyonların listesi mevcut
Bu konun yabancısı değilim euro dizel örneğini bir arkadaşımın arabasından vermiştim aklıma amcamın starexi geldi aklıma o gerçi ticari bir araç ama onlarda sürekli normal mazot alıyorlar araç 300.000 küsürlerde olması lazım ancak hiç bir problemi sıkıntısı yok kısacası mazotu güvendiğiniz bildiğiniz yerden alırsanız mazot dinlenmiş mazot olursa hiç bir problem yaratmaz
Her dizel motor aynı teknolojiye sahip degildir. Lutfen yorum yaparken yok "bizim tanıdıkta su arac vardı da hic bir dey olmadı normal dizel kullanarak" seklinde yorumlar yapmayalım. Oncelikle Common-Rail teknolojili (hdi,cdti, tdci v.s. gibi markadan markaya farklı kısaltmaları olabilir) dizel motorlarda Euro-Dizel kullanmak gferekekir. Cunku bu motorların pompa ve enjektorleri cok yuksek basıncta calıstıklarından yakıt kalitesine karsı asırı hassastırlar. Normal dizelde kesin arıza cıkarırlar diye bir kural yoktur. Fakat normal dizelde 50.000 km enjektor omru varsa bu Euro dizelde 100.000 km olur gibi. Ayrıca motor omrude daha uzun olur. TDI ve daha eski teknolojil duz pompa dizel motorlarda normal dizel kullanılabilir. Yine bu motorlarda da Euro unun avantajı olur Fakat aradaki fiyat farkına degecek oranda olmaz.
"0" km PUG 308 orjinal yakıtı euro diesel arkadaş yeni aldı kangalda öyle bir soğuk olduki yakıt dondu ( -39 dereceyi gördük ) bir türlü çalıştıramammış. Servis gelmiş almış ve çalışmamam sebebi yakıt donması demişler euro diesel -20 de falan donuyormuş. Araba serviste 3-4 gün bekledi buzları çözüldü geldi saçmalığa bakarmısınız
EURO DİESEL İÇİN DAHA ÇEVRECİ DENİYOR VE AYRICA GELİŞMİŞ DİZEL MOTORLAR İÇİN EURO DİZELİ TAVSİYE EDİYORLAR.
Arkadaşım o soğuklara can dayanmıyor araç veya yakıt nasıl dayansın.
acaba bu doğudaki -30 derece soğuklarda normal dizel kullanan var mı merak ediyorum doğrusu .Motor çalışabileceğini sanmıyorum, çalışsa bi,le yolda donar eksozdan bembeyaz duman görürüsünüz ,işte motorun inlediği ve kalıcı zararın oluştuğu an bu andır , vesselam
euro dizel sadece temiz filtre edilmiş bir yakıt değildir içindeki katkılar nedeniyle donmaya karşı da en az eksi 15-20 derece daha daha dayanıklıdır ama sibirya soğuklarında yapacak birşey kalmıyor , benzin gibisi yoktur bu soğuklarda , basarsın ve gidersin
Evet üstad doğrusun ama yapacak bir şey yok.O beyaz duman işi kafamı karıştırdı.Benim arabada da ilk çalıştırmada yoğun bir beyaz duman oluyor ve ben aracı rahat 10 dakika durduğu yerde ısıtıp daha sonra düşük devirde yola devam ediyorum.İnşallah bir sıkıntı yaratmaz.
ottoman , siz en doğrusunu yapıyorsunuz , olduğu yerde çalıştırarak zaten gerekli akışkan kıvamını sağlayacaksınız.
benim bahsettiğim durum yakıtın tam donma noktasında olan bir olay.Motor aşırı vuruntuya geçiyor ve tekleyerek çalışmaya başlıyor gaz yememe durumu hasıl olarak , arkada bembeyaz bir duman oluşuyor sanki araba yanıyormuş gibi etraf bir sis dumanı altında kalıyor.Bu durumu kişinin anlamamasına olanak yok.Zaten arkadan gelenler size selektör yaparlar araç yanıyor zannederler.Aynadan arkaya baktığınızda sadece duman görürsünüz ve müthiş pis kokar.Sanırım ancak erzurum ağrı gibi aşırı soğuk yerlerde olmaktadır.Bu durumda yapacak hiç bir şey yoktur .Katkı tek çaredir, yoksa enjektörler tıkanır ve masraf katlanır.yakıt katkılarına olumlu bakmama rağmen bunun gibi özel durumlar için bir şişe acil durum kurtarıcısı dizel yakıt katkısını bulundurmak iyi olabilir.tabşii kiaşırı soğuk illerimiz için .Geçen hafta erzurum istasyonumuzda -33 derece ölçmüşler.kapının önünde kediler donmuş .Bütün sokak hayvanları açıkta kalanlar telef olmuş. Bunun gibi istisnai günlerde motor ne yapsın , ya binmeyeceksiniz yada duruma önceden hazırlıklı olmak gerekli.benim şahsi aracım olsa dizel olarak binmem , ama benzinli ise canavar gibi gider.Sanırım yanılış hatırlamıyorsam benzin eksi 70 derecelere kadar bir problem yaşatmıyor bu soğuklar da burada olamaz zaten ,sonuçta antartika değiliz ya.
Sıkıntı asıl nerede biliyormusunuz.Mesela ben geçen ay katkı kullandım servisteki usta crdi motorlarda katkı tavsiye edilmez,özelliklede şuan piyasada bulunan ürünleri kullanmayın bosch yeni bir ürün çıkaracak crdi motorlar için dedi.Al sana sıkıntı.
aslında genel itibarıyla tüm katkılara karşıyım ancak bazen gerekli olabilir yani düzenli olarak kullanılmadığı sürece 1 paket sigara içtiniz diye kanser olmazsınız buda ona benziyor .Tabii kikatkıyı koymadan önce ön araştırma yapıp firma ve içeriğini bilmek gerekiyor.hatta eğer üşenmezseniz markasını söykleyerek yetkili serviste bu ürünün yakıt sisteminde zarar verebilecek herhangi plastik veya akla gelmeyecek nokta var mı sormak lazım.Aslında mial atmak bile oldukça iyi bir yöntem , çünkü türkiyede emin olmadan kimse yazılı birşey vermek istemez.Ama telefonda sorun açıyorlar ağızlarını sonrasında kafada bir sürü şüphe kalıyor , sonra yahu karşeşim söyle dedi sizin elemanınız deseniz, kim dedi ? yok canım ? öyle birisi yok? kim demişse yanlış demiş gibi ? cevaplarla karşılaşmanız olasıdır.Bu konuda özellikle yabancı sitelerin müsteri temcilciklerine mail atarsanız isabetli yanıtlar alabilmeniz mümkündür.(tabii ki yabancı araçlar için konuşuyorum)
Arkadaşlar bugün normal dizele 8 kuruş zam gelmiş. Mersin'de normal 2.55 , Euro 2.60. Bu aralar Euro alabiliriz. Çok fazla fark olmayacak.
Arkadaşlar dizel 7000'i anladık normal mazot dizel 50 yani eurodizeli'de biliyoruz.Peki bu dizel 1000 ne allahaşkına euro dizel yerine onu kullansak bu rakamlar kükürt oranını belirtiyorsa bir sorun olmaz gibime geliyor.
Sadece normal dizele değil hepsine zam geldi.
quote:
Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
Şüphelendiğiniz OPET bayii varsawww.opet.com.tr adresinden hemen bildirin, anında damlıyorlar bayiye, teftiş yapıyorlar. Opet'ten aldığından daha fazla yakıt çıkarsa vah o bayinin haline.
daha önce ben bildirdim kimse ilgilenmedi arkadaşım. Mazot aldıktan sonra resmen arabanın performansı düşmüştü. Şikayet ettim bayiyi. Fakat ne bir bilgilendirme ne herhangi bir şey anlayacağın kimse ilgilenmiyor maalesef
ben tekrar hortlatayım nette aşağıdaki şekilde bir yazı buldum.
Dizel araçlarda 'eurodizel' şart değil
Petrol Sanayi Derneği tarafından yapılan açıklamada, motorin ve benzin türlerinin AB normlarına ve EPDK'ya uygun olduğu ve aralarında fark olmadığı ifade edildi.
Petrol Sanayi Derneği (PETDER) tarafından yapılan açıklamada, standart akaryakıtın yanı sıra özel/katkılı motorin ve benzin türlerinin de Türkiye ve AB standartlarına tamamen uygun olduğu belirtilerek, tüketicilerin bu tür özel ürünleri de rahatlıkla kullanabileceği bildirildi.PETDER'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de AB standartlarına uyum çerçevesinde yüksek kükürtlü motorinlere ilişkin olarak yapılan teknik düzenleme sonrasında kırsal motorin ve motorin olarak tanımlanan tüm motorin türlerinde kükürt miktarının 10 PPM ile sınırlandırıldığı hatırlatıldı.Türkiye'de motorin ve benzin türlerinin AB normlarına ve EPDK teknik düzenlemelerine uygun olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi:''Akaryakıt dağıtım şirketleri tüketicilerin kalite ve performans beklentilerine cevap vermek üzere bazı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda geliştirilen özel/ katkılı farklılaştırılmış motorin ve benzin türleri de ilave seçenekler olarak yine rekabet ortamı içerisinde tüketici tercihlerine sunulmaktadır.Motorin ve kurşunsuz benzin olarak satılan standart ürünler ile birlikte bu tür özel ürünler de ülkemiz ve AB standartlarına tamamen uygun olup tüketiciler standart ve özel ürünler arasında bu tercihlerini yaparken, kamyon, otobüs, özel araç gibi farklar gözetmeksizin tüm ürünlerimizi kullanabilirler.''Açıklamada, tüketicilerin istasyonlarda ürün tercihlerini yaparlarken ayrıca performans beklentileri doğrultusunda, birçok gelişmiş ülke ile eş zamanlı olarak daha üst seviye performans ürünlerini de tercih edebilecekleri kaydedildi.
Ayrıca ben euro alıyorum sunpetten. İşyerimde komşum sunpet istasyonu adamlar yeni 5.20 dizel aldılar sıfır km ve normal dizel kullanıyorlar. sordum 2 si arasında fark yok dediler. Daha önceden de range rover sport vardı ondada aynı mazotu kullanıyorlardı. Ayrıca epica larıda var o da normal mazot kullanıyor. 2 si arasındaki fark 34 kuruş. Bende alıp deneyecem adam güvenip 200 bin tl lik araca kullanıyorsa bir bildiği var demekki.