Şimdi Ara

EuroNcap 4 Yıldızlı Güzeller: Yeni 208 ve Yeni Corsa [Güvensiz mi?] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olmayan testlerden hayali sonuçlar çıkarmamalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanNoyan4134 F kullanıcısına yanıt
    Evet işte zaten bunu anlamak mesele. şehir içindeki hız ile yapılacak çarpışma da corsa ve 208 in, polo ve clio dan farkı olmaz.
  • Corsa 1 yıldız da alsa tercih ederim tasarıma bayıldım

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Olmayan test?? Hayali sonuç?? Anlayamadım? Ben ne testlerden nede sonuçlardan bahsetmedim anlamadınız sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Clio ve polo full güvenlik ekipmanları ile teste girip 5 yıldız alıyorlar ama türkiyede satılan bu modellerde birçok güvenlik ekipmanı yok.Millet de sanki elindeki baz donanım aracı sürekli 5 yıldız alınan bir araç olarak görüyor.Halbuki türkiyedeki satılan model teste girse ancak 3 yıldız alır.Bir de euro n cap denen görevi vw ve rehnault gurubuna 5 yıldız vermek olan kuruluş egeanın güvenlik paketlisini ve paket olmayan standart donanımını ayrı ayrı teste sokarken clio ve poloda bunu nedense uygulamıyor.Yanlı oldukları her hallerinden belli.
    Hocam onun yanlilik ile alakasi yok.
    Renault ve VW avrupa ulkelerinde guvenlik paketi diye bir paket sunmuyor, o donanimi tum Avrupa ulkelerinde standard olarak koymus o yuzden araba standart donanimla test ediliyor. Turkiyedeki donanim NCAP icin onemli degil.

Fiat ise Avrupada guvenlik paketi diye opsiyon paket sunuyor. O yuzden iki ayri donanim test ediliyor.

Tamamen AB ulkelerinde sunulan donanim ile alakali yani olay.

• 4 yıldızlılara güvenebilirsin 5 ve 4 iyidir 3 için şartlara göre değişir VAG için bence güvenilmez... :P
    hocam, yetişkin 91 ve çocuk 86. daha ne olsun. sence 2 hava yatıklı 5 yıldız dedikleri polo mu, 4 yıldızlı ama buraya kırpılmamış gelen 208 mi güvenli.
  • 208 ve Corsa ‘ nın 4 yıldız almaları kaput ve ön tampon tasarımlarından dolayı yaya güvenliğinde düşük puan almaları. Yani anlayacağınız 5 yıldızlı Clio’ dan tek farkı yayaya çarptığınızda yayanın daha yüksek ölüm riskine sahip olması :)

• Corsayı merakla bekliyorum. Ya clio icon ya corsa ultımate

• Corsa fiyatı belirsiz hala

• Ibizayi da guvenlik anlaminda 5 yildiz aldigini unutmayalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Corsayı merakla bekliyorum. Ya clio icon ya corsa ultımate
    martta yeni corsa geliyor fiyat makul olursa iyi bir tercih olabilir
  • Corsa fiyatları belli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

208 ve Corsa ‘ nın 4 yıldız almaları kaput ve ön tampon tasarımlarından dolayı yaya güvenliğinde düşük puan almaları. Yani anlayacağınız 5 yıldızlı Clio’ dan tek farkı yayaya çarptığınızda yayanın daha yüksek ölüm riskine sahip olması :)
    Tam da öyle değil. Detaylara bakarsanız Clio'nun sürücü ve yolcu korumada da daha iyi olduğunu görebilirsiniz.

EuroNcap 4 Yıldızlı Güzeller: Yeni 208 ve Yeni Corsa [Güvensiz mi?]

Nihai değerlendirmeyi tabii ki ülkemizde sunulacak ekipmanlara ve bunların teste giren versiyonda bulunan ekipmanlarla karşılaştırmasına göre yapmak daha doğru olur. Mesela ben ülkemizde satılan Clio'larda kaç airbag olduğunu merak ediyorum. Gerçekten 4 adet mi yoksa 6 adet olup da katalog azizliği mi göreceğiz.

• Carpisma testleri ANcap EuroNcap IIHS vs her donem guncellenir. 2006 yilinda 5 yildiz alan bir arac gunumuzdeki kosullarda degerlendirilirse Belki 3yildiz alir, hatta yorgunlugu da degerlendirildigi vakit belki 1-2 yildizda kalir.

Gunumuz teknolojilerinde carpisma onleme sistemleri vs gibi proaktif elektronik donanimlarda guvenligi arttirarak araclarda yaralanmalari azalttigi kanitlanmistir.

Bu nedenle eskiden sadece pasif ve carpisma ani (SRS airbag ) veya ilkel elektronik sistemler (esp) degerlendirilirken bugun Tabela okuma sisteminden, Mesafe carpisma engelleyicisi, sehir ici yaya ve hayvan algilama ve tahmin etme sistemleri dahil bir cok komplike sistemler ile beraber degerlendirilmektedir.

Bunlar 4* veya 3* araclarinizi belki 2020 model araclara guvensiz kilabilir ama gunumuzde 2.el araclara ragbet nedeniyle trafikte bulunan bircok aractan daha guvenli oldugu kesindir.

• Bu arada ben de Corsa'nin fiyatlarını ben de merak ediyorum :) Şu an için tüm araçların fiyatları bana çok yüksek geliyor. O yüzden elimizdeki 2011 araçla bir süre veya uzunca süre devam :(

• Hiçbir versiyonu 5 yıldız alamamış bu araçları tercih etmek doğru mu ?

Bu soru biraz benzinli arac daha fazla yakiyor bunu tercih etmek dogru mu gibi olabilir mi ?

Isletme maliyeti sizin kacinci onceliginiz ?

Guvenlik'e ne kadar onem verdiginizle alakali ben size hayir yanlis dersem, Butun Harley Davidson kullanicilarina kufur etmis olurum.

Bunun gibi dusunebiliriz. Kisinin kendi tercihidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: forcsf

Tam da öyle değil. Detaylara bakarsanız Clio'nun sürücü ve yolcu korumada da daha iyi olduğunu görebilirsiniz.

Nihai değerlendirmeyi tabii ki ülkemizde sunulacak ekipmanlara ve bunların teste giren versiyonda bulunan ekipmanlarla karşılaştırmasına göre yapmak daha doğru olur. Mesela ben ülkemizde satılan Clio'larda kaç airbag olduğunu merak ediyorum. Gerçekten 4 adet mi yoksa 6 adet olup da katalog azizliği mi göreceğiz.

Alıntıları Göster
    Clio’ nun puanları daha iyi 208’ den haklısınız. Bu konuda sınıfının en iyilerinden olduğu kesin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.