Şimdi Ara

Eutelsatw1de turksat yayini var, d-smart calismiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni tasindigim evde merkezi sistem var 2 canak var biri turksat, biri eutelsat digiturk icin,
    ama karisik bir durum var turksati tarattiginda hicibrsey bulamiyor, tp diseq portu B ye ayarlamislar gibi bisey soylemistiler digiturkten kurulum icin gelenler, dun d-smart aldim toplamda 4-5 kanal cikiyor digerleri gorunmuyor, servis sizin lnb de sorun var yatay frekanslar caliyor dikeyler calismiyor falan dedi, ama binada herkes yayınlarını sorunsuz izliyormus,

neyse onlar gittikten sonra dsmarti sokup, kendi recevirimi bagladim, turksatti taratinca birsey cikmiyor fakat sunu buldumki
    uydu olarak eutelsati secip, normal yeni turksat frekanslarini taratinca tum kanallar geldi ve sorunsuz izliyorum,

sonra tekrar dsmartda aynı seyi yapayim dedim olmadi cunku next recevirda, dsmart icin illa turksat isimli uydu secmek gerekiyor, ben manuel olarak eutelsat secip 600den sonraya tum kanllari ekledim fakat , dsmartin kendi kanallari bulamiyor bu iş nasil cozulur bilen varmi dsmarti aradim birsey anlamadilar sizin canakta problem var degistirn dediler ama kendi uydu alicim hatta dsmart bile aliyor yayını

• disecq (dayzek) switch (anahtar) seçimini doğru yaptığınıza emin misiniz? Turksat'ı taratmadan önce bu seçime bakın, 1-2 veya A-B gibi değiştirerek deneyin, çıkacaktır..
  • onlari degistirerek denemistim disecq 1ve 2 olarak ve port olarak da A ve B olarak deneyip tarattim birsey cikmiyor, ama eutelsata alip B secip turksat frekansi tarattigimda kanallar geliyor, yani turksati, eutelsatw1 olarak goruyor gibi bir durum var
  • receiver eski ise turksat kanalları gecen sene sonunda değiştiğinden bulamıyor da olabilir.. öncelikle dayzek ayarı doğru ise aşağıdaki transponderi ekleyin:

11962 V (Dikey) 3333 Fec 3/4 (V Dikey veya Düşey)

daha sonra bu frekans üzerinden tarama yaptırın kanallar otomatik olarak uydunuza yüklenecektir.
  • dediklerinizi yaptim zaten ama sorun şuki, turksat uydusunu secip dayzek ayarı yapip
    11962 V (Dikey) 3333 Fec 3/4 (V Dikey veya Düşey)
    arattıgımda hicbirsey gelmiyor
    ama uyduyu eutelsatw1 secip aynı frekansi aratinca tum kanallari buluyor,
    yani sistem turksat uydusunu aslinda eutelsatw1 ismiyle goruyor gibi karmasik bir durum var,
    eutelsatw1 secip dediginiz frekansla zaten tumkanallari recevira ekledim hic problem yok izleyeibliyorum hepsini,
    ama dsmart makinasina gelince onada manuel olarak 600.u kanaldan sonrasina yine turksat degilde eutelsatw1 secip tek tek frekans girerek kanllari ekledim, dsmartta 11962 otamatik aramasi işe yaramadi sadece tursat tanıtım kanalını buldu, bende digerlerini netten frekanslarini bulup tek tek ekledim,

fakan dsmart ilk 600 kanali kendi kullandigi icin burada aynı kanallar goruntu vermiyor cunku o icinde sabit olarak turksata bakiyor,
    ben eutelsat ayarlamak istesem "en az bir lnbniz tursata ayarlı olmali diye uyarı veriyor." yani kendi icinde tursat ismini ariyor uyduda o yuzden dsmart kanallarini izleyemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.