Şimdi Ara

Ev alarm sistemleri tavsiyesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
21
Favori
106.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senelerce kullanabileceğiniz , telefon hattıyla çalışan , ilk kurulumda ve taşınırken tekrar söküm ve kurulum derdi olmayan çünkü kendiniz kurulumunu kolayca yapabileceğiniz ( 1 telefon fişi ve elektrik kablosu geri kalan herşey kablosuz ) en ucuz ve istikrarlı çalışan alarm setlerinden . Hala indirim devam ediyorsa kesinlikle tavsiye ederim kaçırmayın . 10 sene civarı kullanım ömrü ve yanlış alarm verme olasılığıda çok düşüktür . Normal bir apartman dairesinde oturuyorsanız boşuna 2-3 katı paralar verip , taşınırken verdiğiniz paranın yarısı kadar bir daha demontaj ve montaj parası vereceğiniz sistemleri önermiyorum paylaştığım alarm sistemini 7 senedir kullanıyorum 1 kere sorun çıkarmadı , 3 senede bir pillerini değiştirdim ve yanlış alarm hiç vermedi ( 1 kere cam açık kalmış içeri kuş girmiş ona öttü. ) .
    Villa , müstakil ev , iş yeri vb yerlerde karmaşık sistemler mantıklıdır ama apartmanlarda en sağlıklı ve ucuz olan sistem budur diye düşünüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 14 Ocak 2021; 9:15:15 >

• Çekmeköy'de Tamer Bey'in evine montajını yaptığımız Hikvision marka kablosuz hırsız alarm sistemi ve, entegre IP kamera sistemi. Toplam 22 adet manyetik kontak, 7 adet PIR dedektör, 3 adet 2 MP iç mekan Sesli cube kamera (alarm anında tetik veren dedektör sayesinde 7 sn video kaydını mobil uygulamadan gönderir) 3 adet 4 MP dış mekan bullet kamera. 4 katlı villada tüm dedektörler çekim sorunu yaşamaksızın çalışmaktadır. GSM/Wifi/LAN destekli, alarm kontrol merkezleri ile uyumlu kablosuz panel ve ücretsiz mobil uygulaması ile 7/24 güvendesiniz. Siz de hemen dünyanın en büyük güvenlik sistemleri üreticisi ile tanışın.

• Amazonda daha önce paylaştığım yale set biraz zamlanmış ama halen o fiyata alınabilecek en güzel ve stabil çalışan sistem , evine alarm taktırmak isteyenler kaçırmasın . Üstelik satıcıda amazon beğenmezseniz iade hakkınız bile var .

• Teletek marka (Avrupa üretimi) temel hırsız alarm paketi (1x manyetik kontak, 1x Pet PIR, 1x panel, 1x Keypad, 1x İnternet modülü, 1x siren, 1x akü ve montaj dahildir) ocak ayı sonuna kadar sadece 1999₺ üstelik ücretsiz mobil uygulama ve 2 yıl ücretsiz servis garantisi dahil. aylık yıllık kira ödemeye son!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz set bu mu acaba ?
    Değilse , Pır , kontak ve siren kablolu mu ?

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Soru soruyorum bana derdiniz ne diyorsunuz neden bu saldırgan tavır ? Paylaşımınızda detay yoktu onu sordum . Kablolu mu değil mi gibi çok basit ve cevabı kısa bir soruydu :)
    Kısa bir cevap yerine internette en pahallıya satılan siteleri bulup birde üstüne eksradan akü ekleyip fiyatı çok yüksek gibi göstermişsiniz :)
    Madem öyle bende aynı ürünlerin daha ucuza satıldığı yerleri paylaşayım ;

1450 lira olarak paylaştığınız alarm seti , tek eksiği 4 dolarlık manyetik , 900 tl +4 dolar

810 lira olarak paylaştığınız lan modülü yani internet modülü 600 tl

Ektra aküyü neden paylaştığınızı anlamadım çünkü sizin paylaştığınız alarm setinin içinde de akü var zaten . Birde şunu söyliyeyim bu ürünleri gidip yerinden alırsanız yani aradaki büyük komisyon alan online platformu kaldırırsanız bi %15 civarı daha indiriminiz oluyor . Birde aldığınız ürünler iki türlüde faturalı oluyor :)
    Son olarak şunuda belirteyim 1500 tl ye yale kablosuz sistem mi yoksa 2000 tl verip bu 4 dolarlık manyetiği olan ve taşınırken yine montaj demontaj parası ödeyeceğiniz sistemimi alırsınız deseniz yale olsun internet olmasın ya da yaleninde lan modülünü alırım çok gerekliyse .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 18 Ocak 2021; 0:43:51 >

Neyin ne fiyat olduğunu bu foruma giren herkes araştırıp görüyor zaten. Sattığımız tüm ürünlerin markası modeli belli herkes almadan önce tüm online alışveriş sitelerine girip bakıyor. Örnek olması açısından ilk çıkan sitelerden link verdim. Hala daha neyi kanıtlamaya çalışmaktasınız anlam veremiyorum burada bir rekabet içerisinde ya da kavga halinde değiliz. İnsanların iyiyi doğruyu alması için çabalıyoruz. Siz evinizde ekmeği fırından almak yerine kendiniz mi yapıyorsunuz merak ettim, zira malzemeyi alıp daha sağlıklı ve uygun ekmek yapabilirsiniz. Bazı kişiler kendisi uğraşır yapar, bazları uğraşmak istemez hizmet satın alır. 5-10 senede 1 defa alınabilecek olan bir ürün için bu kadar yaygara yapmanız, en iyisi benim alarmım tavırlarına girmeniz gerçekten komik.

Sistem içerisinde Akü çıkmıyor, Akü ekstradan takılıyor.

İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İlk paylaşımınızda ürünün markası modeli belli değildi bende o yüzden kablolu mu yoksa kablosuz mu diye sordum ama siz saldırgan bir tavır takındınız . Madem iyiyi doğruyu alması için çabalıyorsunuz diğer konu üzerinde bile danıştığınız kişi yale dsc vb telefon kablolu alarmların aynı kalitede olduğunu ve yalenin diğerleriyle aynı kalitede olmasına rağmen daha ucuza satıldığını söylediği halde neden yaleden bu kadar uzaksınız ? Maksat insanların iyiyi doğruyu alması değil mi ? Ekmeği evde yapmıyorum ancak 2 liralık 2 farklı ekmek varsa hangisi kaliteliyse onu alıyorum ve insanlarada onu aldırmaya çalışıyorum . Uğraşmak dediğiniz kablosuz yale de 10 dk tutmayacak bir iş , ama sizin paylaştıklarınızda hep kablo karmaşası yani çok daha uzun sürecek bir montaj işi var , maksat insanların iyiyi doğruyu alması değilmiydi ? Sizce 2000 tl verip kablolu bir sistem mi kurmaları yoksa 1500 verip kablosuz bir sistem mi kurmaları insanlar için daha iyi ? Taşındıklarında en az 500-1000 tl yeniden montaj derdindende kurtulmuş olacaklar , sadece internetten değil telefondan ulaşacaklar alarmlarına . Bakın diğer konuda da tekrar ettim en iyi alarm benim alarmım deniyorum . O fiyata alınabilecek en iyi ,en stabil çalışan ve kurulum ve gerektiğinde tekrar kurulum , ilk alım maaliyeti en düşük alarm diyorum .
    Verdiğiniz linkte içeriğinde akü olduğu yazıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 12 Mart 2021; 3:21:1 >

• Herkese selam, bir süredir en başından beri tüm forumu okuyordum, ve en son gönderiler ortamı biraz germiş ...😔
    Bu forum platformlarının ana amacı Bilgi ve tecrübe paylaşımı olmalı diye düşünüyorum, hele siyaset, yada ticaret girince maalesef bu noktalara gelebiliyor..
    eminim kimse bu güzel faydalı platformun sona ermesinden veya susmasından fayda sağlamaz ( Pronet hariç 😁)
  • Bu yüzden size basit bir sorum olacaktı;
    Yeni evimizde paradox (SP4000 ) sanırsam temel bir sistem var ( güvenlikli site olmasına rağmen yinede kurulmuş) 1 manyetik kapı sensörü 1 pır 1 siren 2 yangın duman sensörü 1 su sensörü 1 tel hat bağlantısı mevcut sanırsam. Tüm sistem kablolu olarak kurulu
    Sorularım şunlar;

1 sistem Off durumdayken duman ve su sensörleri aktif olarak çalışır mı?

2 daha önceki ev sahibi sanırsam hiç kullanmamış çünkü test amaçlı panik modundan 1234 CLR tuşlama ile alarmı kapatabildik , eminim Master şifre değiştirilebilir ancak eve hırsız girince bu şifreleri by-pass edebilir mi ?

3 eğer ben yeni ev sahibi olarak Master şifreyi bilmiyorsam nasıl resetlerim?

4 artık hiç bir yerde sabit hat kalmadığı İçin ve iOS app gibi uygulamalarla da kullanabilmek için
    Bir Ethernet modülü ( paradox İçin sanırsam IP100 veya IP150 ) taktırsam maliyet etkin olur mu?
    (Çünkü modül fiyatları 700-1000 arası gibi)

5 bu modüller yerine iOS app olan muadil bir internet bağlantı ürünü kullanilabilir mi?

6 özellikle paradox internet serverlarının çok yavaş kaldığı ve sisteme bağlanmasının 15-20 dkları bulabildiği yorumlanmış ?? Aslı astarı olabilir mi?

7 bu modüllerin ayarlarını kendim yapabilir miyim? ( sabit ip değil değişken ip kullanacağım)

8 son olarak bu Ethernet modüllerinin Wi-Fi ile çalışma imkanı mevcut olanı var mıdır? Zira duvar delip Ethernet kablosu çekmek istemiyorum.

Bu durumda 2 kişiyiz ama belki sitede ihtiyaç artabilir!!

Saygılarımla

• Sayın @makrotek ?
  • Ben de alarm arayışındayım. Desi, Neutron, Yale, Dsc vs.vs. kafam çorba oldu açıkcası. Bana bir alarm önerebilir misiniz ?

Aradığım özellik mobile uygulaması (ios) sorunsuz çalışabilecek yani smart bir sistem. Dairem giriş kat. Bir ana giriş kapısı 2 oda 1 salon mevcut. Mutfaktada pimapen kapılı balkon çıkışı var. Pencereler ve balkonda korkuluk demirleri var ama yine de güvenli olduğunu düşünmüyorum.

Daireye yeni taşınacağım taşınmadan önce alarmı kurdurmak istiyorum. Ev sahibinin eski alarmı mevcut. Desi marka alarm var. Alarm kendi kendine çaldığı için kullanmadığını istersen aktif edebilirsin gibi bir seçenek sundu. Aynı zamanda alarma ait 1 adet hareket dedektörü bir kaç pencerede de manyetik mevcut. Bunların da ekstra maliyet olduğunu düşünerek bu malzemeleri de kullanabileceğim bir sistem önerebilir misiniz ? Bu malzemeler yalnızca desi marka ile mi uyumludur ?

Bunların dışında şu alarm iyidir güzeldir güvenlidir diyeceğiniz bir sistem önerir misiniz ?

Son sorum ise kablosuz sistemlerin çalışma mantığı nnedir ? Hepsi pil ile mi çalışıyor kullanım süresi nasıl oluyor pil azalınca uyarı vs. veriyor mu ? Zayıflayan piller örn kablosuz manyetik veri iletişimi kesilmesi sonucu alarmı tetiklemez mi ? gibi deli sorularda var kafamda. Yorumun başında da bahsettiğim gibi kafam çorba :)

• Kurinshikari K kullanıcısına yanıt
    Mobil uygulaması sorunsuz bir sistem olamaz , telefonu yenilersiniz uygulama güncellenmemiş olur buyrun sorun , ya da uygulamada sorun olur yine sorun . Hala en sorunsuz sistem telefonlu aramalı ya da mesajla kurmalı sistemlerdir . Çok para vermenizede gerek yok yale setleri evler için gayet yeterlidir ve stabil çalışırlar ayrıca kurulum için ek ücret vermezsiniz kendiniz kurabilirsiniz kablosuz şekilde çalışır ve en az 2 sene kablosuz sensörlerin pil ömrü vardır , yanlış alarm verme gibi durumlarıda olmaz .
    İlla uygulama olsun diyorsanız kesinlikle kullanacağınız alarm sisteminin uygulama yorumlarını okuyun ondan sonra satın alın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 24 Şubat 2021; 3:7:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airwolf26

Bu yüzden size basit bir sorum olacaktı;
    Yeni evimizde paradox (SP4000 ) sanırsam temel bir sistem var ( güvenlikli site olmasına rağmen yinede kurulmuş) 1 manyetik kapı sensörü 1 pır 1 siren 2 yangın duman sensörü 1 su sensörü 1 tel hat bağlantısı mevcut sanırsam. Tüm sistem kablolu olarak kurulu
    Sorularım şunlar;

2 daha önceki ev sahibi sanırsam hiç kullanmamış çünkü test amaçlı panik modundan 1234 CLR tuşlama ile alarmı kapatabildik , eminim Master şifre değiştirilebilir ancak eve hırsız girince bu şifreleri by-pass edebilir mi ?

4 artık hiç bir yerde sabit hat kalmadığı İçin ve iOS app gibi uygulamalarla da kullanabilmek için
    Bir Ethernet modülü ( paradox İçin sanırsam IP100 veya IP150 ) taktırsam maliyet etkin olur mu?

5 bu modüller yerine iOS app olan muadil bir internet bağlantı ürünü kullanilabilir mi?

6 özellikle paradox internet serverlarının çok yavaş kaldığı ve sisteme bağlanmasının 15-20 dkları bulabildiği yorumlanmış ?? Aslı astarı olabilir mi?

7 bu modüllerin ayarlarını kendim yapabilir miyim? ( sabit ip değil değişken ip kullanacağım)

8 son olarak bu Ethernet modüllerinin Wi-Fi ile çalışma imkanı mevcut olanı var mıdır? Zira duvar delip Ethernet kablosu çekmek istemiyorum.

Saygılarımla
    Sayın @mekatroniks sizden bir yorum/ destek talep etsem yardımcı olabilir misiniz?

• airwolf26 kullanıcısına yanıt
    Tabiki buyrun anladığım birşeyse seve seve

Sorularım şunlar;

Saygılarımla

Sorduğunuz sorular malesef beni aşar , bu tür sistemlerin montajını yapan kişilerin bileceği sorular bunlar .

Merhaba;

Bu iki maddeniz için birkaç yorumum olacak izninizle.

Sabit ip yerine değişken ip kullanacağınızı belirtmişsiniz. Bahsettiğiniz internete çıkış ipniz ise şöyle bir zorlukla karşılaşabilirsiniz. Mevcut IPV4 yetersizliğinden dolayı servis sağlayıcılar Carrier-grade nat kullanıyorlar. Yani modeminizden santrale kadar farklı santralden internete çıkışında farklı bir wan ipye sahip olacağınızdan DDNS ile bile erişemeyebilirsiniz. Bu sebeple Cloud destekli bir sistemi tercih etmeniz gerekiyor. Şu anda bu şekilde bir setup olmasa dahi olmayacağı anlamına gelmiyor, bir anda CGNAT'a dönebilir internet erişiminiz.

Modül bu şekilde çalışmasa bile priz tipi bir wireless adaptör ile bile bunu sağlarsınız. Kablosuz sinyali ethernet kablosu üzerinden iletişim modülüne iletebilir bu cihazlar.

• gurkans G kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler internette aramayla bile çıkabilecek türden değil . Sizin gibi bilgili insanların artması dileğiyle saygılar .
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.