Şimdi Ara

Ev almak mı? Kirada oturmak mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
11
Favori
38.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para pul yok ama,siteye üye olur olmaz,emlak forumlarında cirit atıyonuz....Ne iş??
  • İstanbul için konuşuyorum , 2-3 yıl öncesine kadar paran varsa ev almak çok mantıklıydı. Ama şimdi emlak fiyatları tavan yapmış durumda 5 para etmez evlere inanılmaz paralar istiyorlar.
    Bence fırsatlar takip edilip ev alınabilir değilse kiraya devam.
  • Düşünüyordum ; eskiden ev almak daha kolaymış yahu ..

Dedeler ,babalar memur maaşları ile ev alabiliyorlar idi.Ev ,arsa.. Şimdi ayda 3.000 lira kazansa borç olmadan ev almak çok zor .
  • Bence kiralamak daha mantıklıdır.
    çünkü bir ev dünyanın parası olmuş.
    faizini hesaplayınca paranın faizde tuttuğun zaman daha iyi kazanmış oluyor.

ayrıca iş konusunda çok işyeri kurup fazla kazanmak istiyorsan yer alarak bunu yapamazsın.
    en kötü yer 500.000 tl olmuş. bu paralar az paralar değil. ama kiralasan kazandığından ödersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

çarpanlar kesinlikle yüksek çıkıyor.
    1+1 alalım diyoruz 100-150.000 liralık Kurtköy Tuzla civarından .Kiraları 500-700 en fazla..Hatta 700 bile pahalı .

birikmiş parayı elde tutsan harcanır ya da enflasyondan erir..Bankada tutsan faiz yapsan ana para yine erir..Altın döviz desek 150-300.000 civarında parayı altın yatırım yapmak çok çok riskli bence.

Bunlar ortada iken ne yapıyoruz ? Ev alıyoruz tabi.En garantisi bu aslında.Ama en iyisi ? arsa almak.
    Fakat bunun da riski çok.Bilmek lazım çok araştırmak lazım uyanık olmak lazım.

senin gibiler zaten bir yere gelemez. elindeki parayı tutmaktan aciz bir insan.hayatta bir yere gelemez.

sizin için en iyi yatırım ev almaktır doğru bir karar.

fakat hiçbir zaman işyerleriniz yüklü miktar paranız olmaz çünkü elindeki parayı tutmaktan aciz insanlarsınız.

ben kira düşünüyorum çünkü elimdeki parayı tutabiliyorum kalan parayı da faizde değerlendireceğim

• Ne diyorsun arkadaşım sen ?
  • quote:

Ne diyorsun arkadaşım sen ?

babamın memleketteki dükkanının üzerinden konuşalım.

babam kirada otursa dükkana aylık 600 tl...eve 600 tl verecek.

iki dükkan ve bir ev arsanın şu an ki değeri 500.000tl...

bunu faize yatırsa 3213 tl para aylık kazanacak...akbank şu an o kadar veriyor. bunu yıllık yatırsa 38000tl para eder.

parayı her zaman nakitte tutmak daha iyidir. senelik 38000tl az bir para değil. ben ömrüm boyunca hayatımda 50.000tl parayı babam bir arada göstermedi.

beton parçasına 500.000tl vermek mantıklı değildir bana göre heleki bu dağ başı bir ilçede ise... 500 e kiralamak daha mantıklı

bazıları da diyor parayı nakitte tutunca para elinde erir.

zaten parayı cebinde tutmaktan aciz bir adam da hayatta başarılı olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 2 Eylül 2014; 13:11:45 >

• Ne dediğini anldım tabi ki .Üslubunu düzelt onu diyorum.Yine yazmışsın aciz maciz diye..Haddini bil !
  • Arkadaslar su turbolinea ile muhabbet etmeyin. Sorunlu bir kisiliktir. Forumda cok kisi bilir. Benim block listemdedir. Sizde oyle yapiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Arkadaslar su turbolinea ile muhabbet etmeyin. Sorunlu bir kisiliktir. Forumda cok kisi bilir. Benim block listemdedir. Sizde oyle yapiniz.

aşk olsun...forumda yakınmaktan başka kimseye bir kötülüğüm var mı? ben elimden geldiği kadar size her zaman iyi niyetli oluyorum. eğer özür dilememi istersen özür dilerim.
  • quote:

Ne dediğini anldım tabi ki .Üslubunu düzelt onu diyorum.Yine yazmışsın aciz maciz diye..Haddini bil !

özür dilerim...sadece düşüncelerimi söylemek istedim.
    sadece aciz olmanı istemedim.
    yine de defalarca özür dilerim seni kırdıysam.
  • Blocklusun. Goremem. Blocku kaldirmayacagim. Bosuna yazma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Blocklusun. Goremem. Blocku kaldirmayacagim. Bosuna yazma.

özür dilerim dedim...kötü bir niyetim olmadığını biliyorsun
  • aciz olmanı istemedim mi ?

Aciz olmuş oluyorsun diyorsun yani ..

Bu bir tercihtir genç adam ! Kimisi ev-dükkan alıp kafam bir nebze rahat etsin,hem ileride çocuklarıma da kalsın ,hem de ileride değerlenir der ..Kimisi işini bilir arsa alır al-sat yapar.
    Kimisi borsa oynar kimisi banka faiz tercih eder. Kimisi de senin deyiminle " acizdir " parasını yer durur..

Ben gayrimenkul tercih ediyorum.Gelişecek olan lokasyonlarda tercih ediyorum ki kazançlı çıkayım .Banka olsa faiz olsa o para ana para erir gider ! Ama ev parası erimez !
    Kiracı olmaktan bikan çok sayıda insan var çevremde.
  • quote:

aciz olmanı istemedim mi ?

Bu bir tercihtir genç adam ! Kimisi ev-dükkan alıp kafam bir nebze rahat etsin,hem ileride çocuklarıma da kalsın ,hem de ileride değerlenir der ..Kimisi işini bilir arsa alır al-sat yapar.
    Kimisi borsa oynar kimisi banka faiz tercih eder. Kimisi de senin deyiminle " acizdir " parasını yer durur..

Ben gayrimenkul tercih ediyorum.Gelişecek olan lokasyonlarda tercih ediyorum ki kazançlı çıkayım .Banka olsa faiz olsa o para ana para erir gider ! Ama ev parası erimez !

o konuda haklısın herkes ev sahibi olmak istiyor.
    ama şunu sordun mu kendine? adamın gayrimenkulleri var ama bu adam neden nakit sıkıntısı çekiyor peki neden sormuyorsun?

bana göre g.menkul almakla parayı bankada tutmak aynı parayı getirir. buna inanıyorum faizin daha çok artısı var gibi duruyor.

ya da faizin artısı olmasa da gayrimenkul sahibi olmakla aynı parayı getirir.

bu da benim görüşüm.

ben mesela sınırlı sermaye ile 10 işyeri açacağım diyelim. 1 işi büyüttüm 2 işe geçtim...vs vs.
    kısa sürede işi tutturup büyümem için kiralamam lazım.
    eğer satın almaya kalkışırsam ömrüm yetmez bir yeri almaya.
    en dandik yerler bile 150.000tl 500.000tl olmuş... Bir formülü varsa söyle...

• quote:

Turbolinea yı ciddiye alma.normal bir insan değil.anladınız ne demek istediğimi.cevap vermeyin gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Turbolinea yı ciddiye alma.normal bir insan değil.anladınız ne demek istediğimi.cevap vermeyin gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

quote:

Seni çok seviyoruz ama paran yok.paran olsa konuşmakta isterdik.paran olmadığı için fakirlerle konuşmuyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

quote:

Seni çok seviyoruz ama paran yok.paran olsa konuşmakta isterdik.paran olmadığı için fakirlerle konuşmuyoruz.

bi bırak ya...Allah ın ergeni. Amacın dalga geçmek.İşine gelmiyorsa blokla geç.Yazdığım konuları taciz etme.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.