Şimdi Ara

Ev almak mı? Kirada oturmak mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
11
Favori
38.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

aciz olmanı istemedim mi ?

Aciz olmuş oluyorsun diyorsun yani ..

Bu bir tercihtir genç adam ! Kimisi ev-dükkan alıp kafam bir nebze rahat etsin,hem ileride çocuklarıma da kalsın ,hem de ileride değerlenir der ..Kimisi işini bilir arsa alır al-sat yapar.
    Kimisi borsa oynar kimisi banka faiz tercih eder. Kimisi de senin deyiminle " acizdir " parasını yer durur..

Ben gayrimenkul tercih ediyorum.Gelişecek olan lokasyonlarda tercih ediyorum ki kazançlı çıkayım .Banka olsa faiz olsa o para ana para erir gider ! Ama ev parası erimez !
    Kiracı olmaktan bikan çok sayıda insan var çevremde.

Turbolinea yı ciddiye alma.normal bir insan değil.anladınız ne demek istediğimi.cevap vermeyin gider.

Seni çok seviyoruz ama paran yok.paran olsa konuşmakta isterdik.paran olmadığı için fakirlerle konuşmuyoruz.

bi bırak ya...Allah ın ergeni. Amacın dalga geçmek.İşine gelmiyorsa blokla geç.Yazdığım konuları taciz etme.

Ergen olan birimi görüyorum o da sen . Dalga geçmiyorum turbo .taciz mi töbe töbe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar kişisel görüşlerinizi PM atarak paylaşabilirsiniz. Konunun gidişatını engellemeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: gssn

arkadaşlar kişisel görüşlerinizi PM atarak paylaşabilirsiniz. Konunun gidişatını engellemeden

şimdi şu var. adamın süper konumda arsası var. adamın cebinde kuruş parası yok.

bana göre cebinde güçlü parası olması bu parayı faizle büyütmesi benim için daha mantıklıdır.

birçok kişi öyle...bence iyi bir yatırım değil.

BİZİM BURADA BİR KİŞİ LOJMANDA YOK FİYATINA 200TL GİBİ BİR KİRAYLA KALIYORDU.

ARSA FİYATI HARİÇ 2 KATLI BİNAYA 180.000TL PARA HARCADI.

HEM DE BU YATIRIM DAĞIN BAŞINDA.

böyle adamlar para bankada büyüsün.ben lojmanda zaten yok fiyatına kalıyorum demiyor. cebindeki son kuruşa kadar harcıyorlar.

bana göre mantıklı değil.kim ne derse desin

• Sanırım kirada oturmak daha karlı....

• quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

Sanırım kirada oturmak daha karlı....

benimde evim var (bodrum kat) kiraya verdim üzerine biraz para ekleyerek kiraya çıktım!
  • şu konjektürde ev almak daha makul gibi gözüküyor, nedenini sorcak olursanız iki sebebi var; düşük ve uzun vadeye varan kredi konut kredisi seçenekleri ve ev fiyatlarının henüz tepe noktasında olmaması. Bu optimum en iyi fırsatmıdır, tartışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

Sanırım kirada oturmak daha karlı....

Niye boyle dusundunuz ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Allahın kuluda çıkıp Faiz çok büyük bir günah ve haram olduğunu yazmamış enteresan !!

Bu dünyadaki 70 -100 yıllık hayatın rahatı için bunca hesap yaparken birazda ebedi olarak kalacağımız mekanı da hesaba katmak lazım bence

Ev konusuna gelince ev herzaman güvencedir insanın başını sokacağı bir ev olması elzemdir ama ikinci ev yatırım amaçlı olarak banada mantıksız gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ereli63

Bir Allahın kuluda çıkıp Faiz çok büyük bir günah ve haram olduğunu yazmamış enteresan !!

Bu dünyadaki 70 -100 yıllık hayatın rahatı için bunca hesap yaparken birazda ebedi olarak kalacağımız mekanı da hesaba katmak lazım bence

Ev konusuna gelince ev herzaman güvencedir insanın başını sokacağı bir ev olması elzemdir ama ikinci ev yatırım amaçlı olarak banada mantıksız gibi geliyor

faiz günahtır fakat temel ihtiyaçların için alınan faiz günah mıdır? Bu konuyu biraz araştırmak lazım
    2. evini alacaksın 2. arabanı alacaksan bu kuşkusuz girilmemesi bir durum diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gssn

quote:

Orijinalden alıntı: ereli63

Bir Allahın kuluda çıkıp Faiz çok büyük bir günah ve haram olduğunu yazmamış enteresan !!

faiz günahtır fakat temel ihtiyaçların için alınan faiz günah mıdır? Bu konuyu biraz araştırmak lazım
    2. evini alacaksın 2. arabanı alacaksan bu kuşkusuz girilmemesi bir durum diye biliyorum.

Çok şüpheli olsada dediğiniz gibi bazı alimler ev için kredi çekilebilir diyor (bende bu riske girebilirim) fakat buradaki yazılarda bankaya para koyup fazinin değerlendirilmesinden bahsederkenki rahatlık şaşırttı beni..

• ereli63 E kullanıcısına yanıt
    şaka mı bu?
  • Faiz ile Riba'yı tefrik edemeyince tartışma bitmez.....

Ülkemizde faizsiz işlem yapmayan %1 dir.....

Nüfusumuzun % 99 'u ise müslüman...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irrasyonel

şaka mı bu?

Yok haddinden fazla reel arkadaşım
  • Konu başlığındaki kira ve ev rakamları yanlış öncelikle. 500.000 TL lik evin kirası 1.500 TL olmaz. Bunun için emlakçıların yaptıkları kaba bir hesap var. Mesela 1.500 TL kiralık evin satış fiyatı: 1500 x 12 Ay x 15 Yıl = 270.000 TL. Eğer evi 1500 TL ye kiraya verebiliyorsanız, evin ederi 500.000 TL değildir.

500.000 TL lik evin kira değeri : 500.000/12x15 = 2780 TL dir. Bunun üzerinden hesap yapılırsa ev almanın daha doğru bir seçenek olduğunu anlarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Konu başlığındaki kira ve ev rakamları yanlış öncelikle. 500.000 TL lik evin kirası 1.500 TL olmaz. Bunun için emlakçıların yaptıkları kaba bir hesap var. Mesela 1.500 TL kiralık evin satış fiyatı: 1500 x 12 Ay x 15 Yıl = 270.000 TL. Eğer evi 1500 TL ye kiraya verebiliyorsanız, evin ederi 500.000 TL değildir.

500.000 TL lik evin kira değeri : 500.000/12x15 = 2780 TL dir. Bunun üzerinden hesap yapılırsa ev almanın daha doğru bir seçenek olduğunu anlarsınız.

emlakçılara çok takılmamak lazım istanbul için konuşayım ben kendi evimi 320 bin liraya aldım(sıfır) alt katımızı 1400 den kiraya verdiler yani benim dairede okadar eder aşağı yukarı ama ablamın yatırım olarak aldığı daire 270 bine aldık(30 yıllık) onuda 1300 den kiraya verdik ama gel görki annemlerin oturduğu daire(30 yıllık) 500 bin civarı kiralar 1500-1600 civarında kira getrisi semtlere ve bina yaşına konumuna göre çok değişken

zaten kiranın savunulacak pek bir yanı yok bankadaki para faiz dışında değerlenmez hele TL ise değer kaybeder ama ev her zaman yükselir eski olsa kentsel dönüşüme girer vs gene yükselir.

Allah herkese gönlüne göre ev nasip etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Vaio

quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Konu başlığındaki kira ve ev rakamları yanlış öncelikle. 500.000 TL lik evin kirası 1.500 TL olmaz. Bunun için emlakçıların yaptıkları kaba bir hesap var. Mesela 1.500 TL kiralık evin satış fiyatı: 1500 x 12 Ay x 15 Yıl = 270.000 TL. Eğer evi 1500 TL ye kiraya verebiliyorsanız, evin ederi 500.000 TL değildir.

emlakçılara çok takılmamak lazım istanbul için konuşayım ben kendi evimi 320 bin liraya aldım(sıfır) alt katımızı 1400 den kiraya verdiler yani benim dairede okadar eder aşağı yukarı ama ablamın yatırım olarak aldığı daire 270 bine aldık(30 yıllık) onuda 1300 den kiraya verdik ama gel görki annemlerin oturduğu daire(30 yıllık) 500 bin civarı kiralar 1500-1600 civarında kira getrisi semtlere ve bina yaşına konumuna göre çok değişken

zaten kiranın savunulacak pek bir yanı yok bankadaki para faiz dışında değerlenmez hele TL ise değer kaybeder ama ev her zaman yükselir eski olsa kentsel dönüşüme girer vs gene yükselir.

Allah herkese gönlüne göre ev nasip etsin

Bizim burada valla hep söylediğim gibi. 1+1 ev fiyatı 240 bin tl, kiraları 1200-1500 arası. Tabii bizimkiler hep yeni residence tipi binalar. Öyle eski değil, spor salonu havuzu, güvenliği var.

180 tl ye ev alıyorsun, 6 ay sonra değeri 240-270 oluyor. Kirayı ise ben, delik kumbara gibi görüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu acan arkadaş yanliş bi hesaplama yapmiş. Kiras 1500 olan bi evin değeri 125000 tl değil...en az 300.000 tl dir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kira çarpanı <13 satın al
    13<xz<18 kararsız
    18< kirada kal
  • Emlak sektörü her an patlamak üzere aldığınız evler elinizde patlayacak elinde nakit olan kazanacak göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duslersokagi66

Emlak sektörü her an patlamak üzere aldığınız evler elinizde patlayacak elinde nakit olan kazanacak göreceksiniz.

420 ye aldigim ev 530 olmus 3 ayda eminim patlayacaktir..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.