Şimdi Ara

Ev Arkadaşım Ortak Kiralık Evimizden Çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Arkadaşımla kiralık bir eve çıktık geçen hazirandan bu yana oturuyoruz. Sözleşmemiz 12 aylık ikimizinde imzası, bilgileri vs. var. Birkaç aydır iyi anlaşamadığımız için kendisi evden çıkmak istediğini söyledi ve bu haftaiçi yasaklar gelmeden çıkacak eşyalarını toparladı. Sözleşmemiz haziranda bitiyor yani 2 ay daha ortak kira vermemiz gerekli. Kendisi çıkıp gitceği için ben kalmadığım ev için kira ödemem sözleşmeyi feshediyorum dedi. Yani başının çaresine bak kirayı sadece sen ödeyeceksin demek bu. Şuanda çıkıp gitmem mümkün değil maalesef o yüzden bu evde kalmam gerekiyor hazirana kadar. Kendisi bu şekilde beni yarı yolda bıraktığından artık affedilemez bir noktada ama ben yinede hukuken birşeyler yapabilir miyim öğrenmek istiyorum bilenlerden tavsiye ve öneri istiyorum. Yarın emlakçıya gidip durumu anlatsam bu beni bağlamaz deyip ya paramı ver ya çık derse diye de endişe ediyorum sizce ne yapmalıyım ?

• Merhabalar,

Her ikinizde kira sözleşmesinden müteselsil sorumlu olursunuz. Yapacağın şey geriye kalan 2 aylık kira bedelini ödedikten sonra yarı bedelleri toplamı kadar ev arkadaşına rücu etmek olacaktır. Ödemeye yanaşmazsa icra yoluyla almayı deneyebilirsin.

• İcra takibi yapman lazım hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer Kira Sözleşmenizde, müteselsil sorumlu olduğunuza dair bir ibare bulunmuyorsa kira borcunun yarısından sorumlusunuz. Zira Borçlar Kanunu'nun 162. maddesinde; " Birden çok borçludan her biri, alacaklıya karşı borcun tamamından sorumlu olmayı kabul ettiğini bildirirse, müteselsil borçluluk doğar." denilmektedir. Bu durumda iki seçenek var. Ya kira borcunun tamamını ödeyip yarısı için arkadaşınıza icra takibi başlatırsınız. Ya da kira borcunun yarısını ödemeye devam edersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.