Şimdi Ara

Ev için araba satmak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Annem memur , babam da özel bir kurumda işçi. Şükür ayağı derken ?

Haline şükretmek ne zamandan beri ayağa yatmak oldu ? Krediyle buraya kadar geldiler ve kimseden de borç istemediler. Neyi garip anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 6 Aralık 2017; 18:54:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yaptım, kiradaki ev arkadaşımındı, satma durumu çıktı, çiçek gibi 6 aylık sıfır aldığım aracımı arkadaşa verdim bin lira altına, kalan tutarı birikmişten verdik, az miktar da kredi çektik. Ben şu an ev sahibiyim ama verdiğim arabanın aylık kredisini ödüyorum hala. Alalı neredeyse 1,5 sene oldu, 1,5 sene daha ödemem var. Açıkcası arabaya alıştıktan sonra arabasızlık çok zor oluyor, lazım olduğu zaman da oluyor, olmasa da sürmeyi de özlüyorum ama her şeye rağmen ev daha önemli. Kiraya zam yapar mı derdi yok, yok çık der mi stresi olmaması, evin durduğu yerde değerlenmesi, istediğin gibi tadilatını yapmani boyaman, çivini çakman çok başka. Ben açıkcası zorlandım, hele kışın ama 1,5 sene de nasıl geçti anlamadım,bir şekilde geçiyor. Evin borcu bitince araba alınır o kolay ama evi bir an evvel almak lazım. Emlak fiyatları durmuyor.

Sen bebek diyorsun, benim annem kanser, bu süreçte bir şekilde gittik geldik hastaneye de bir şekile, ama trenle, ama taksiyle ulaşımlarımızı hallettik. O yüzden onu kafaya takmamak lazım.

• Hocam 4 ay önce aynı ikilemi yaşadım arabamı satıp ev aldım.cocuklarla arabasız kalmak o kadar zor ki sürekli taksi tutmak zorunda kalıyorum.borclari az ödeyim hemen bi araba alicam arabasız inan olmuyor.satigim arabadan gordumu içim eriyor çünkü biliyorum bir daha zor o arabaya binerim.

• Arabayı sat gitsin. Ayda 4 hafta sonu 100-150 TL den birer gün araç kirala. En fazla ayda 500 TL ödersin. Acil ihtiyaç olduğunda taksi çağır. Her halükarda 1000 TL kiradan daha az masrafın olur. Vergiydi, servisti, muayeneydi, sigortaydı, kaskoydu v.s. den yıllık en az 6.000 karın olur ki bu da ayda 500 TL. cebinde demektir. Yani bunu yaparsan ayda en az 750 TL daha fazla kredi (kar payı :) ödersin ki bu da daha kısa vadede borcunu kapatıp toplamda daha az borçlanman demektir. Borcun sabit iken gelirin giderek artacağı için zaten 2 seneye iyi kötü bir araç alırsın. Borcun bitince de cebinde mutlaka paran olacaktır ki o zamana da muhtemelen yerli elektrikli oto yetişecektir. Dizel miydi, tüplümüydü, turbo benzinlimiydi diye düşünmen gerekmeyecektir. Bu da senin için iyi bir alternatif olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 6 Aralık 2017; 19:48:21 >
  • Evi satardım yemişim arabayı.
    Çol çocuk hasta olunca da el atlardım taksiye bu kadar basit.

Ev-araba olayına girmişse bi bünye en temizi evdir kanımca..
  • piyasaya bakıyorum, ev almak için yanlış zaman.
    sizin bebekli olmanıza bakıyorum, arabayı satmak için yanlış zaman.

yine de siz bilirsiniz, bana göre yanlış olan belki size göre doğrudur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukbulut

Evet hocam eminim. faiz denmemesinin asıl nedenide bu zaten. Ticaret yapılmış oluyor. Bazıları faizden ne farkı var desede var işte.

Hocam inanin polemik yaratmak istemiyorumda.insani kandirabilirsin ama Allah i kandiramazsin.bunun adi dupe duz faizdir.bankaya para yatirip faiz aliyorsun o miye haram.banka adina ticaret yapip sana kar payi veriyor.beraber ticaret yapiyorsunuz o zaman.

Sorunuza gelince.ev alirken sosyal hayatlarinizi sifira indircekseniz bence az daha bekleyin.yani ev alirken bi yandan araba parasi(ufak bisede olsa) kenara atamicaksaniz.bu demekki hayatinizin 4 5 senesini mutfak gideri minimum ust bas ve bankaya calisicaksaniz hakikaten degmez.2 sene gec alin evi

• anyhill kullanıcısına yanıt
    Durumu sakatlıyor derken hangi anlamda ?
  • ev gibisi var mı be. Allah herkese nasip etsin. Psikolojik olarak ev rahatlatır insanı.
  • Allah bağışlasın bebeğinizi.

Bebeğinizin inşallah olmaz ancak zaman zaman ateşlendiği zamanlarda hastaneye gitme durumlarınız olacak.Arabanızı satmayın bence.Biraz daha vadeyi uzatın hem eviniz hem arabanız olsun.
  • kucukbulut K kullanıcısına yanıt
    Evi alıp sana sattıkları falan yok. Kâr payı dediği oran da diğer bankaların verdiği "faiz" oranıyla aynı. Faizsiz bankacılık diye bir şey yok! Faizsiz bankacılık yalanı dindar geçinen ve/veya faize karşı kesimin parasını nasıl kullanırız, onlara nasıl para satarızın tercümesidir. Kendini kandırmaktan başka bir şey değil.

Evi alıp sana satması için %4 oranında tapu masrafını ödemesi ve üzerine alması lazım ama yapmıyor! Daha sonrasında yine sana satarken %4 tapu masrafı çıkması gerekiyor. Yani 2 kere satış işlemi olması lazım ama direkt olarak senin üzerine alınıyor. Aynı ipotek ve hayat sigortası prosedürü uygulanıyor.

Oranlar aynı; A bankası "faiz" diyor Katılım bankası "kâr payı" diyor. Kredi ödemesini biraz geciktir bakayım senden faiz yerine ne alacak? Vade farkı mı

Geçen sene ev kredisi çekerken tüm bankaların "faiz" ve "kâr payı" oranlarına baktım. Hepsi 0.88 ile 0.99 arasında değişiyordu. En uygun krediyi Ziraat ve Halkbank veriyordu. Ziraatin ekstra yani 2 adet yıllık hayat sigortası kilitlemek istemesi ondan vazgeçip Halbank'tan çekmeme neden oldu. 0.89 ile kullandım. Hayat sigortasını da yıllık değil tek seferde tüm kredi boyunca yaptırdım daha uygun oldu. Ben kârlıyım geçen sene faiz oranları daha düşüktü.

1 yıl doluyor bu ay. Daha dün dask ve yangın sigorasını yeniledim. (186TL Dask, 176TL Yangın sigortası) Kredi oranlarını sordum tekrar 1.05'e yükseldi dediler. İnternette öyle yazmıyor diye sorduğumda. Günlük bile oranlar değişir oldu bu aralar dediler. Yani internetteki oranlara bakmayın direkt bankayla görüşüp oran alın.

Bunlara ilave bazı inşaat firmaları ev fiyatının üzerine yerine göre 20-30-50bin TL gibi rakamlar ekleyip size anlaşmalı oldukları bankalardan %0.45 veya 0.60 gibi düşük oranlarla kredi kullandırabileceklerini söylüyorlar. Yani aradaki farkı ev fiyatına ekleyip size uygun kredi sunduklarını iddia ediyorlar. Bu da inşaat sektörünün ayrı bir illüzyonu.

• pprodigyy kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun kardeşim.
  • Arabayi satma derim arkadaşım 5 sene sonra 70/80 bin eder fiyati ikinci el aracinin ,vadeyi uzat derim 10 yıllık olsun araban Evin önünde dursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısını ben yaptım arabamı satıp ev aldım 1 yıl arabasız idare ettim sonra tekrar arabamı aldım. kesinlikle ne kadar krediyi az çekerseniz o kadar iyi. daha çabuk bitmesi önemli. her ay kredi ödemek çok zor. bankalara ne kadar az para kaptırırsanız o kadar iyi hem.

kar payıymış falan filan bunlar hikaye. adamlar sana para satıp karını alıyorlar işte, ister faiz de ister kar payı.

• tostu kaça kıstırin kullanıcısına yanıt
    hocam nick e çok güldüm Allah da seni güldürsün :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev ilk tercih. Araba saatlik alınıp satılır. Az borç az kredi =evde mutluluk huzurlu yaşam.

• Kira psikolojisi çok kötü oluyor. Öğrenci evinde bile yaşıyorsun o duyguyu.

Benim sıralamam;
    1-Ev
    2-Araba
    3-Çocuk
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun hocam,Allah şifa versin.
  • Şabanın arabalı evinden tavsiye ederim

Şaka bir yana aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Allah yardımcın olsun.

Bence bu ülkede araba almak için benim gibi 2 ev sahibi olmanız lazım.

Kiraya verdiğim evimin geliri ile aylık taksitle akarı kokarı olmadan sıfır araba alabiliyorum. Ve yürütmesi rahat oluyor. Arabanın taksidi bitince arabada bana kalıyor. Bu seferde üst model hevesi başlıyor. Kaza keder olmaz ise hep bir araban olur. Çünkü evin var ve kafa rahat. İşin b.konu çıkarıp 3. evi almak tabiki isterim. Ancak büyük bir kriz beklediğimden uygun fırsatta nakiye geçecem

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukbulut

Evi alıp sana satıyorlar. O yüzden faiz değil ticaret usulü kar koyup satıyorlar. yüzde 0,99 ile 1,09 arasında değişiyor.

tam da bankalarin konut faiz oranlarina denk.

ne buyuk tesaduf degil mi. insan hayret ediyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.