Şimdi Ara

Ev için araba satmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evliyim, 3 yıldır kiradayım aylık bin lira kira veriyorum.
    Vakıf katılımla görüştüm kar payı en düşük kredi oranlarını verenlerden biri.

Kredi oranını ne kadar düşürürsem o kadar iyi diye düşünerek arabayı 55 bine satmayı düşünüyorum.

Ancak bebekli aile olduğumuz için araba hiç beklemediğimiz anlarda aniden lazım olabiliyor. Yani çocuklu arkadaşlar daha iyi bilir bir nevi insanın eli ayağı gibi oluyor araba olayı.

Şimdi satarsam evi alabilicem, ama içimde hep arabasızlığın tereddütleri de olacak. Yeniden araba alabilmek için belkide 4 yıl beklemem gerekecek.

Açıkcası büyük bir ikileme düştüm. Hiç arabayı satmayıp krediyi daha fazla çekmekte taksitlerin en az 3-4 yıl daha uzaması demek.

Siz olsanız napardınız?

• Evi alıp sana sattıkları falan yok. Kâr payı dediği oran da diğer bankaların verdiği "faiz" oranıyla aynı. Faizsiz bankacılık diye bir şey yok! Faizsiz bankacılık yalanı dindar geçinen ve/veya faize karşı kesimin parasını nasıl kullanırız, onlara nasıl para satarızın tercümesidir. Kendini kandırmaktan başka bir şey değil.

Evi alıp sana satması için %4 oranında tapu masrafını ödemesi ve üzerine alması lazım ama yapmıyor! Daha sonrasında yine sana satarken %4 tapu masrafı çıkması gerekiyor. Yani 2 kere satış işlemi olması lazım ama direkt olarak senin üzerine alınıyor. Aynı ipotek ve hayat sigortası prosedürü uygulanıyor.

Oranlar aynı; A bankası "faiz" diyor Katılım bankası "kâr payı" diyor. Kredi ödemesini biraz geciktir bakayım senden faiz yerine ne alacak? Vade farkı mı

Geçen sene ev kredisi çekerken tüm bankaların "faiz" ve "kâr payı" oranlarına baktım. Hepsi 0.88 ile 0.99 arasında değişiyordu. En uygun krediyi Ziraat ve Halkbank veriyordu. Ziraatin ekstra yani 2 adet yıllık hayat sigortası kilitlemek istemesi ondan vazgeçip Halbank'tan çekmeme neden oldu. 0.89 ile kullandım. Hayat sigortasını da yıllık değil tek seferde tüm kredi boyunca yaptırdım daha uygun oldu. Ben kârlıyım geçen sene faiz oranları daha düşüktü.

1 yıl doluyor bu ay. Daha dün dask ve yangın sigorasını yeniledim. (186TL Dask, 176TL Yangın sigortası) Kredi oranlarını sordum tekrar 1.05'e yükseldi dediler. İnternette öyle yazmıyor diye sorduğumda. Günlük bile oranlar değişir oldu bu aralar dediler. Yani internetteki oranlara bakmayın direkt bankayla görüşüp oran alın.

Bunlara ilave bazı inşaat firmaları ev fiyatının üzerine yerine göre 20-30-50bin TL gibi rakamlar ekleyip size anlaşmalı oldukları bankalardan %0.45 veya 0.60 gibi düşük oranlarla kredi kullandırabileceklerini söylüyorlar. Yani aradaki farkı ev fiyatına ekleyip size uygun kredi sunduklarını iddia ediyorlar. Bu da inşaat sektörünün ayrı bir illüzyonu.
    Niye 20-25 arası araba düşünüyorsunuz ki? Benim arkadaşım 7.000 TL ye derli toplu bir SERÇE aldı 2 yıldır, gayet sorunsuz biniyor. Hatta 10-12.000 bandında Brodvay olsun Doğan SLX olsun temiz bir araçta hayli hayli işinizi görür. Benim tavsiyem küçük çocuğunuz varsa asla arabasız kalmayın, ani bir durumda yok "taksi çağırırım, yok toplu taşımaya binerim" diyerek sakın risk almayın, Allah korusun acil bir durumda, evin önünde araba mutlaka şart. Size bir örnek vereyim 2005 yılının kış mevsimin de İzmir de deprem oldu gece 12.00 da, benim o zaman Ford Taunus aracım vardı ve kızım henüz bir bebekti, arabaya indik, 2 tane de çok yaşlı komşu bizim araca geldi, aracın kaloriferini açıp sabahladık, biz beklerken kucakların da bebekleriyle, battaniye ye sarılmış bir çift gördük, soğukta bekliyordu, bebeklerini arabaya alıyoruz, bir süre sonra bebek ağlıyor, bebeğin annesini araca aldım, ben ve bebeğin babası
    dışarıda sabahladık. Bu yüzden sakın arabasız kalmayın.
  • çocuk varken arabasızlık zor olur tahminimce. 4 yıl arabasız kalacağıma 3-4 yıl vadeyi uzatırdım sanırım.
  • Arabayı satıp al bi tane lada samara dursun bi kenarda hocam ev almanı tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konula alakasi yok ama vakif katilim faiz orani nedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

konula alakasi yok ama vakif katilim faiz orani nedir

Konuyla alakası yok ama o nick nedir öyle ya ahahahahahha

Konu sahibinin sorusuna gelince, belki aracınızı satıp daha ucuz bir araç bulabilirsiniz 20-25 bin civarına, mesela Punto. Bu da bir alternatif.

• tostu kaça kıstırin kullanıcısına yanıt
    Evi alıp sana satıyorlar. O yüzden faiz değil ticaret usulü kar koyup satıyorlar. yüzde 0,99 ile 1,09 arasında değişiyor.
  • Opus Diabolicum kullanıcısına yanıt
    buda mantıklı hocam 25 e temiz bi araba bulabilsem nerden baksan 30 bin lira az borçlanmış olurum o da güzel bişey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev almak
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • captaingurkan kullanıcısına yanıt
    o yüzden kara kara düşünüyorum bende. 20-25 arası temiz sıkıntısız bi araç bulsam aslında o da yeterdi.
  • direk evi alırım.
    evi yine alır vadeyi uzatırım
    evi yine alır sağdan soldan ellim bollaşınca el borcu alır eski bir araba alırım
  • çadırdada otursam arabayı satmam.

şaka yav şaka sat gitsin

• Ev alirken ayni ikileme ben de dustum. Arabayi satmayip vadeyi de uzatmayip aylik taksitleri arttirma yoluna gittim. Ilk iki sene zorlandim fakat iyi ki de satmamisim. Su an 2 seneden az kaldi taksidim hem de arabam duruyor ve işimi fazlasiyla gordu ve arabam da herseyde oldugu gibi prim yapti.

Yani bir mal alirken mumkun oldugunca eldeki mali da tutmak lazim bence. Bunu basarabilirseniz cok daha kazancli cikacaksiniz,emin olun.

• Satar evi alırım

• ben arabamı satıp düşük modelli almıştım, üste kalan parayı değerlendirmiştim evde. benim bir arkadaş aracını satıp tüm parasını eve yatırdı arabasız kaldı, çok büyük sıkıntı yaşamıştı. tüm parasını eve yatırdığı için ufak tefek bi araba bile alamamıştı yıllarca
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukbulut

Evi alıp sana satıyorlar. O yüzden faiz değil ticaret usulü kar koyup satıyorlar. yüzde 0,99 ile 1,09 arasında değişiyor.

evi üzerlerine aldıklarına emin misiniz?
  • Hocam punto işimi görür diyorsanız satın punto alın 20 bin civarı kalanı eve eklersiniz paranız olunca da araba alırsınız.

• biraz vadeyi uzatin biraz da taksitleri arttirin. veya daha uygun bir ev alin oturun veya daha uygun ev alip kiraya verin ve siz de mevcut evinizde kirada oturmaya devam edin. almis oldugunuz yatirimlik evin kirasi kiranizi desteklesin.

• anyhill kullanıcısına yanıt
    Evet hocam eminim. faiz denmemesinin asıl nedenide bu zaten. Ticaret yapılmış oluyor. Bazıları faizden ne farkı var desede var işte.
  • porazo P kullanıcısına yanıt
    Hocam inan albea bile görür işimi şimdilik, lükste falan gözüm yok.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Mevcut ev artık küçük geliyor o yüzden kedni evime çıkmak istiyorum hocam. bi tane albea-eski symbol falan neyse artık alıp idare etmeyi düşünüyorum. Sonuçta beni a noktasından b noktasına götürsün yeter.
  • ev fiyatlarının sürekli arttığı göz önüne alınırsa aracı satıp yerine ufak bir şey almak
    arta kalanı peşinata sayıp evi alma ve bu süre zarfında kiradan tasarruf yapılacak olması gayet mantıklı gözüküyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.