|
Bildirim
|
Konuyla alakası yok ama o nick nedir öyle ya ahahahahahha
Konu sahibinin sorusuna gelince, belki aracınızı satıp daha ucuz bir araç bulabilirsiniz 20-25 bin civarına, mesela Punto. Bu da bir alternatif. |
Arabayı satıp al bi tane lada samara dursun bi kenarda hocam ev almanı tavsiye ederim
|
çocuk varken arabasızlık zor olur tahminimce. 4 yıl arabasız kalacağıma 3-4 yıl vadeyi uzatırdım sanırım.
|
Evi alıp sana sattıkları falan yok. Kâr payı dediği oran da diğer bankaların verdiği "faiz" oranıyla aynı. Faizsiz bankacılık diye bir şey yok! Faizsiz bankacılık yalanı dindar geçinen ve/veya faize karşı kesimin parasını nasıl kullanırız, onlara nasıl para satarızın tercümesidir. Kendini kandırmaktan başka bir şey değil.
Evi alıp sana satması için %4 oranında tapu masrafını ödemesi ve üzerine alması lazım ama yapmıyor! Daha sonrasında yine sana satarken %4 tapu masrafı çıkması gerekiyor. Yani 2 kere satış işlemi olması lazım ama direkt olarak senin üzerine alınıyor. Aynı ipotek ve hayat sigortası prosedürü uygulanıyor. Oranlar aynı; A bankası "faiz" diyor Katılım bankası "kâr payı" diyor. Kredi ödemesini biraz geciktir bakayım senden faiz yerine ne alacak? Vade farkı mı Geçen sene ev kredisi çekerken tüm bankaların "faiz" ve "kâr payı" oranlarına baktım. Hepsi 0.88 ile 0.99 arasında değişiyordu. En uygun krediyi Ziraat ve Halkbank veriyordu. Ziraatin ekstra yani 2 adet yıllık hayat sigortası kilitlemek istemesi ondan vazgeçip Halbank'tan çekmeme neden oldu. 0.89 ile kullandım. Hayat sigortasını da yıllık değil tek seferde tüm kredi boyunca yaptırdım daha uygun oldu. Ben kârlıyım geçen sene faiz oranları daha düşüktü. 1 yıl doluyor bu ay. Daha dün dask ve yangın sigorasını yeniledim. (186TL Dask, 176TL Yangın sigortası) Kredi oranlarını sordum tekrar 1.05'e yükseldi dediler. İnternette öyle yazmıyor diye sorduğumda. Günlük bile oranlar değişir oldu bu aralar dediler. Yani internetteki oranlara bakmayın direkt bankayla görüşüp oran alın. Bunlara ilave bazı inşaat firmaları ev fiyatının üzerine yerine göre 20-30-50bin TL gibi rakamlar ekleyip size anlaşmalı oldukları bankalardan %0.45 veya 0.60 gibi düşük oranlarla kredi kullandırabileceklerini söylüyorlar. Yani aradaki farkı ev fiyatına ekleyip size uygun kredi sunduklarını iddia ediyorlar. Bu da inşaat sektörünün ayrı bir illüzyonu. |
Niye 20-25 arası araba düşünüyorsunuz ki? Benim arkadaşım 7.000 TL ye derli toplu bir SERÇE aldı 2 yıldır, gayet sorunsuz biniyor. Hatta 10-12.000 bandında Brodvay olsun Doğan SLX olsun temiz bir araçta hayli hayli işinizi görür. Benim tavsiyem küçük çocuğunuz varsa asla arabasız kalmayın, ani bir durumda yok "taksi çağırırım, yok toplu taşımaya binerim" diyerek sakın risk almayın, Allah korusun acil bir durumda, evin önünde araba mutlaka şart. Size bir örnek vereyim 2005 yılının kış mevsimin de İzmir de deprem oldu gece 12.00 da, benim o zaman Ford Taunus aracım vardı ve kızım henüz bir bebekti, arabaya indik, 2 tane de çok yaşlı komşu bizim araca geldi, aracın kaloriferini açıp sabahladık, biz beklerken kucakların da bebekleriyle, battaniye ye sarılmış bir çift gördük, soğukta bekliyordu, bebeklerini arabaya alıyoruz, bir süre sonra bebek ağlıyor, bebeğin annesini araca aldım, ben ve bebeğin babası
dışarıda sabahladık. Bu yüzden sakın arabasız kalmayın. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|