Şimdi Ara

Ev için araba satmak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çocuk yapmadan önce ev yapın.

Cocuksuz olur ama evsiz olmaz . .

Tabiki ev al. Çok lazım olursa taksi çağır git.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev almak için iyi bir zaman. Satışlar düştüğü için fiatlar da düşmediyse de enflasyonan rağmen yükselmedi, bir çok inşaat malzemesine döviz artışı sebebi ile zam gelmesine rağmen.

Ayrıca orta-uzun vadede her zaman değer kazanırken (döviz bazında)araba ise değer kaybeder. Arabanın TL ile değer kazanması sizi yanıltmasın, yeni araba fiyatları hızlı arttığı için ikinci el fiyatları da artmış gözüküyor ancak reel olarak elinize geçen paranın satın alma gücü en az enflasyon kadar daha düşük olur.

Evi aldığınız yer toplu taşıma araçlarına yakınsa arabasızlığa alışabilirsiniz. Gerekli olduğunda da her yerde taksi çağırabilirsiniz; akaryakıt, lastik MTV,TÜV, tamir-bakım giderlerini düşünürseniz inanın araba sahibi olmaktan daha ucuza gelir.

Tabi esasında kirada oturmak ta eğer kendi işiniz varsa ve kazancınız sınırlı ise ev almaktan daha ucuza gelir. Ev fiyatı genelde senmte/şehire göre değişirse de 300 ay civarıdır. Yani 25 senede kira ile amorti edilir. Buna ev tamirat ve sabit tesisatta bozulanları değiştirme, emlak vergisi v.s. de ekler iseniz ev sahibi sorun çıkartmayacak birisi ise kiracı olmak daha karlıdır Türkiyede. Bu amorti periodu batı ülkelerinde 7-12 sene civarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 6 Aralık 2017; 16:51:59 >

• eski araba surerim diyosaniz uno tipo tempra alip 10 liraya geri kalan 45 i degerlendirseniz en iyisi ama tercih meselesi..bende 2 yil sonra ev almayi planliyorum ozaman tempra alicam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce ev.

Kira öde öde nereye kadar?

• 2 yıl Şahin'e bindim ev aldım tavsiye ederim ev al Şahin'e binersin...

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukbulut

o yüzden kara kara düşünüyorum bende. 20-25 arası temiz sıkıntısız bi araç bulsam aslında o da yeterdi.

Niye 20-25 arası araba düşünüyorsunuz ki? Benim arkadaşım 7.000 TL ye derli toplu bir SERÇE aldı 2 yıldır, gayet sorunsuz biniyor. Hatta 10-12.000 bandında Brodvay olsun Doğan SLX olsun temiz bir araçta hayli hayli işinizi görür. Benim tavsiyem küçük çocuğunuz varsa asla arabasız kalmayın, ani bir durumda yok "taksi çağırırım, yok toplu taşımaya binerim" diyerek sakın risk almayın, Allah korusun acil bir durumda, evin önünde araba mutlaka şart. Size bir örnek vereyim 2005 yılının kış mevsimin de İzmir de deprem oldu gece 12.00 da, benim o zaman Ford Taunus aracım vardı ve kızım henüz bir bebekti, arabaya indik, 2 tane de çok yaşlı komşu bizim araca geldi, aracın kaloriferini açıp sabahladık, biz beklerken kucakların da bebekleriyle, battaniye ye sarılmış bir çift gördük, soğukta bekliyordu, bebeklerini arabaya alıyoruz, bir süre sonra bebek ağlıyor, bebeğin annesini araca aldım, ben ve bebeğin babası
    dışarıda sabahladık. Bu yüzden sakın arabasız kalmayın.

• Cocugum yok ama yeni evliyim. Ev kredisi icin arabami sattim ve evimi aldim. 2 sene dayanamadim az kredi az birikmisle araba bakmay basladim. Simdiki aklim olsa hic satmazdim . Ya da uzerine paza alacagim takasa girerdim

• quote:

Evet hocam eminim. faiz denmemesinin asıl nedenide bu zaten. Ticaret yapılmış oluyor. Bazıları faizden ne farkı var desede var işte.

Faizden ne farki var ?? Bende soruyorum ?

• Araba çok önemli lakin önce ev diyorum , yerinde karar

• Bence arabayı satın. Çok sıkışırsanız taksi ile gidersiniz. Her halükarda ayda 1000 lira kiradan iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasir3

Bence arabayı satın. Çok sıkışırsanız taksi ile gidersiniz. Her halükarda ayda 1000 lira kiradan iyidir.

+1

• Kardeşim aynı durumu 2016 ocak ayında ben de yaşadım.Çok uygun fiyata bir ev buldum.Kendi aracımı 50 bine sattım ama tamamen arabasız kalmadım 98 model bir araba aldım ki benim de o zaman 2 yaşında olan bir çocuğum vardı.Yani tamamen arabasız kalmak sıkıntı olabilir küçük çocuğun var..Seni çok üzmeyecek ucuz yollu bir araba almalısın bence de..
  • Eminevim , fuzuluev vs gibi seçenekleri araştırdınız mı ?ev çıkana kadar kira yardımı yapıyorlarmıs.Faize bulaşmadan almak kesinlikle herkes ister fakat bu dönemde oldukça zor. bende sizin gibi ikilem arasındayım 45 bin tl değerinde aracım var yakın zaman da Bebekte olacak fakat aracı satmaktan bir nebze olsun vazgeçtim çünkü bebekten dolayı lazım olacak bir , ikincisi de aldığım araba yaşı itibariyle daha fazla bakıma ihtiyacı olacak zırt bırt sorun çıkarıp sanayide vakit geçirmek istemiyorum en azından arabamı biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehliask -- 6 Aralık 2017; 17:8:34 >
  • quote:

Evet hocam eminim. faiz denmemesinin asıl nedenide bu zaten. Ticaret yapılmış oluyor. Bazıları faizden ne farkı var desede var işte.

iyi araştırın derim, evi onlar satın almıyor bildiğim kadarıyla. Siz onların adına vekaleten alıyorsunuz. Durumu sakatlıyor.
  • Satma hocam.Çok sıkıntı çekersin.Ben borçlarım yüzünden satmak zorunda kalmıştım.1.5 sene arabasız kaldım.Çektiğim sıkıntıyı bir ben birde Allah biliyor.Çocuklu aile için çok ama çok zor.

• Arbanızı satmayın vadeyi uzatın 20 bin liraya alacağınız araba başınızı ağrıtabilir ev almaktan da vazgeçmeyin ama

• Arabasız zor olur. Albea falan işinizi görür. Eve de değerlendirin.

• Ben de benzer durumdayım ama malesef arabasız yaşamak çok zor o yüzden peşinat biriktirmeye çalışıyorum. Ayrıca şuan faizler yüksek, evler pahalı. O yüzden arabalı yaşama devam.

• Annemle babam evlendiklerinde hiç bir malları yokmuş. Babam köyde yaşadığı için köyde evlenip , şehire tamamen yerleştiler. Ardından babam ile annem işe girdi , Allah nazarlardan saklasın hiç bir problem olmadan uzun yıllardır çalıştılar ve çalışıyorlar. Evlenmelerinin arasından 20 yıl geçti ve ilk arabamızı 3 sene önce aldık.

İlk önce kirada oturup ev aldılar. Ardından evin parası bitince arabayı aldık , şimdi kardeşim oldu(7yıl önce) ve ilk eve sığmadığımız için ikinci evi aldık. Allaha şükür iki ev bir araba idare ediyoruz. Araba geç geldi ama evimizin bize ait olması bizi çok ilerletti.

Demem o ki bizimkiler 20 yıl içinde ilk arabalarını 3 yıl önce aldılar , ilk önce ev sonra araba kanaatindeyim.

Hayırlısı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 6 Aralık 2017; 18:30:13 >
  • mecbur kalmadikca arabayi satma.. cekecegin miktari 55bin tl ne kadar etkileyecek ?

kenarda 55binin olsaydi 30biniyle araba alip 25i krediye katmak mantikli olabilirdi ama senin 55e sattigin arabanin sifiri suanda en az 80bin.. yeniden almak istesen zarardasin.. imkanin varsa satmamaya calis ayrica aylik yakit sarfiyatin 30binlik arabadada ayni olacak 55binlik arabadada.. son olarak ev kredileri tasit kredolerinden daha uygun herzaman..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.