Şimdi Ara

Ev için küçük Güneş Paneli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 10 ya da 20 watt enerji üretebilen bir solar panelin kablosunu eve giren kabloya direkt bağlasam enerji sarfiyatım düşer mi ve bunun bir zararı olur mu?

• Doğrudan bağlayamazsınız.
    Eve şebekeden gelen elektrik Alternatif Akım panelin ürettiği Doğru Akım olduğu için bağlanamaz.
    Bağladığınız anda paneliniz kalıcı olarak hasar görecektir. Patlama, yangın, çarpılma... gibi riskler var, denemeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 26 Kasım 2019; 19:43:13 >
  • 20 watt. Güneş paneli. Hmm... 9 saat güneş alıyor desek ...

Günlük 180 watt yapar... Aylık 5400 watt yapar...

kW başı 70 kuruş desek ... Aylık 4 lira az fatura ödersiniz....

Değer mi sizce

Bu işin teori kısmı tabi. Üstteki hocamın dediği gibi , dediğiniz şekilde bağlantı olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar teşekkür ederim.

amacım giriş yapmak ve mantığını öğrenmek. paneli en fazla 3 m2 bir yere koyabilirim sanırım en fazla 2 panel büyüklerinden sığar.

akü ile filan uğraşmak istemiyorum tek derdim bu panellerle şebeke elektriği tüketimimi azaltmak.

O halde ben mesela 2 tane 100 watt lık bir güneş paneli koysam bunu eve giren hkabloya verip elektriğimi azaltmak için ne tür aparatlar araya koymalıyım. akım farklı ise bunu değiştiren şeyler çok mu masraf çıkarır?
  • Drazy kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yapılacak tasarrufun kabaca hesabını tekrar yapalım. Yukarıdaki mesajdada benzer şekilde bir hesaplama yapılmış.

200 watlık bir panel kurulumu yaptığınızı var sayalım ve yaz, kış, bulutlu, gece, tüm ihtimallerin ortalaması olarak günde 8 saat güneş aldığınızı farz edelim. Birde reelde panelin güneş ışınlarını alma açısına göre 200w veya daha az güç alacaksınız. Biz hesabımızı 200w kayıpsız ve 8 saat üzerinden yapalım.

Günde 200W*8h = 1,6Kwh (kilowatsaat) enerji üretmiş olacaksınız. Bu hesap size gelen elektrik faturasındaki tutarı hesaplayan sayacın ölçtüğü cinden.

Güncel tutar üzerinden 1,6kwh * 60kr = 0,96TL tutarında günlük enerji üretmiş olacaksınız.

Panel haricinde ihtiyaç duyacağınız diğer bir ürün ise doğru akımı alternatif akıma çeviren ve şebeke frekansına senkron hale getiren bir invertör sistemi almalısınız. Fiyatları hakkında bilgim yok malesef.

Diğer bir nokta ise sanırım bağlı bulunduğunuz elektrik şirketine müracaat edip serbest üretici baş vurusu yapmanız gerekmekte. Belki müracaat etmek için minimum kurulu güç şartları vardır. 200W bunu karşılamıyor olabilir. Bu noktadan çok emin değilim.

Son olarakta sayacınızı değiştirmeniz gerekir. Hem şebekeden kullandığınızı hemde şebekeye sattığınızı ölçecek cins bir model ile.

Bu işlerin çok içinde değilim ama duyduklarım bu tip sistemlerin kendilerini 10-15 yılda amorti ettikleri şeklinde.

Belki bu işin içinde olan / kullanan veya net bilgiye sahip arkadaşlar konuya katkıda bulunurlar.

• rafet32 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Hayır bağlayamazsınız, asla denemeyin.
    Bununla birlikte solar panele bir adet ongrid tie inverter bağlarsanız, onun çıkışını direk prize takıp elde ettiğiniz enerjiyi kullanabilirsiniz.

Bu durumda diyelim 150w tüketimi olan bir TV kullanırken, diyelim 20w lık solardan gelen enerji olsun. toplam tüketiminiz 130watt a düşer.

Şebekeye bağlı bu tür bir sistemi yıllardır kullanıyorum, sistemde akü yok. Akü olmayınca kurulum maliyeti neredeyse yarıya düşüyor. Enerji tüketimimi gündüz saatlerinde yoğun kullandığınız zaman oldukça avantajlı.
    Çift taraflı sayaç ile ihtiyaç fazlası enerjinin devlete satılması/mahsuplaşması teoride mümkün, pratikte neredeyse imkansız. Yok stopaj ödemesi, yok sizden fatura talep eden enerji dağıtım şirketi gibi saçmalıklara göğüs germeniz gerekli.
    Sonuçta enerjiyi kullanmadığınız sürelerde, şebekeye kaçak elektrik verme gibi sürrealist bir duruma evet derseniz benim gibi bir üretici olabilirsiniz.
    Son tavsiye 10w, 20w gibi panellerle boşuna uğraşmayın çünkü kayıplar yüzünden o sistemden 1 ya da 2 watt anca alırsınız. Özellikle uzak doğu da ve Almanya da 240-250wattlık microinverterli hazır paneller var, tek yapmanız gereken paneli güneşin altına koyup çıkışını evdeki prize takmak.
    MissouriWindandSolaryoutube
    Solar Panel micro grid tie inverter plugs into wall outlet DIY Missouri Wind and Solar
    https://www.youtube.com/watch?v=_RA6SSnuYDE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.