Şimdi Ara

Ev için Sıfırdan Network Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dekorasyon, tadilat, eşya seçimi derken yeni bir daire'ye taşınıyorum. Malesef tadilat yaptırırken akıl edemedik duvarların içerisine cat5-6 kablo gömdürmeyi.

Şimdi sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Daireme Superonline altyapılı Fiber 10 Mbps/Limitsiz/50 GB AKK internet bağlatıyorum.

1) Modem olarak Asus N66U veya Asus AC66U almayı düşünüyorum sizce nasıl olur? Farklı bir tavsiyeniz varmı?

2) Modem daire giriş kapısının hemen üstünde olacak çünkü ev içerisinden kablo geçmesini istemiyoruz ve bu modemin hemen yanında ağa bağlı WD My Book Live

olacak. Bunların birbiriyle bağlantısı Cat6 kablo aracılığıylamı olmalı?

3) Asıl önemli soru bu aslında TV, PS3, Digitürk Plus, HIFI Sistem ve Sadece tv'ye bağlı çalışacak Desktop PC. Tüm bu cihazlar TV konsolumun içerisinde olacak. Kablosuzda bu kadar cihazla bağlanmak ve bunlara ek olarak tablet pc'ler notebook ve cep telefonlarınında kablosuzu sömürmesiyle hızda çakılmalar yaşanacağını düşünürek şöyle bir sistem kurmaya karar verdim.

* Malum ev içerisinden kablo geçmesini istemiyoruz modemle bu cihazlar arasında baya mesafe olmasından dolayı aklıma hemen PowerLINE sistem kurmak geldi
    Modemin hemen yanı başına Cat6 kabloyla bağlanmış bir PowerLINE adaptörle sinyali alsam ve TV konsolumun içerisinde karşılayıp tekrar bir Cat6 kabloyla karşılasam ve 4 portlu Gigabit Access Point - Routerla cihazlarıma hem ethernet yoluyla yoluyla sinyal sağlasam hemde ortama istediğim zaman Wireless olarak sinyal yaysam nasıl olur böyle bir sistem?

4) Hız konusunda ne kadar kayıp yaşarım?

5) Bu sistem kablosuzu yakalayıp kabloya çevirip (Repreater) cihazlara vermekten daha sağlıklı bir sistem olmazmı?

6) Bu sistem için kullanmayı düşündüğüm cihazlar şunlar;

*Modemi ilk maddede yazmıştım. PowerLINE için kafamda 2 model var. Biri TP-Link PA4010 Kit Diğeri Airties Air500 sizce hangisini tercşh edeyim?
    *Access Point ve Router için ise Gigabit Zyxel NBG4615 düşünüyorum yeterli olurmu?

NOT: İlerleyen zamanlarda bu ağ içerisine Akıllı Ev Sistemi Otomasyonu eklemeyide düşünüyorum.

Destek ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boards -- 30 Nisan 2014; 3:23:29 >

• kablo çektikten sonra cihazları niye kablosuz bağlıyorsun ki?
    kablonun ucuna bir switch tak kablolu bağla..
    eğer istersen switchin ucuna bir de ap bağla kablosuz sinyal de ver ev içine.
  • Notebbok veya tabletler kablosuz bağlanır diye kablosuz diyorum diğer 4-5 cihaz çekilen kablo uzerinden bağlantı sağlayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yada powerline hic kullanmayip o yazdığım zyxell router tek basına yeterli olurmu kablosuz yakalayip kabloya çevireceğim
    Çünkü araştırmalarım sonucu powerline grup prize takilinca cok veri kaybı yasıyormuş ona ayirabilecek tek prizimde malesef yok

• Yardımcı olacak kimse yokmu?

• takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boards

Yardımcı olacak kimse yokmu?

Kablosuzda israr etmissin ama o dedigin bolgeye ps3 kutu vs o oraya kablo vekmen daha mantikli
    Repeaterde zaten kayip cok o kadar clienti tasiyacagini sanmam

Al bir adet 4 port router gir kabloyu hem kablolu hem kablosuz nete cik hemde daha az maliyetle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.