4 yıl önce 15 haziran tarihinde ev kiraladım. Geçen yıl üfe ye göre yaklaşık 1200tl yaptım kirayı. Geçen yıl artışta ev sahibi ile baya bi tartıştık benim saflığım artık orta yol olsun diye ocak ayında kirayı 1275 yaparım, haziran da da 1375 yaparım dedim bu yıl toplamında elinizde daha çok geçer dedim ve anlaştık (anlaşmalar sözlü oldu telefonda).
Şimdi bu ay haziran 15de ev sahibi 1380tl yerine 1500tl yapmamı istiyor. Artışta 1200tl'yi değil 1275tl kirayı baz alarak üstüne üfe ile zam yapıp 1500tl ye tamamlamaya çalışıyor.
elinde ilk kira kontratı ile aynı anda imzaladığım ve üstünde tarih olmayan tahliye taahhütnamesi mevcut. (kanunen geçersiz görünüyor yasaya göre ama yargıtayın bu sözleşmeyi kabul ettiği emsal dava da mevcut)
- Kira artışında hangi rakamı baz alınır? - Birde tahliye taahhütnamesi geçerli olur mu?
Ne yapmalıyım sizce konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Teşekkürler
Selamlar üstat ..Kira sözleşmesinde kira bedeli net olarak ne kadar yazıyor + yıllık kira artışını sözleşmeye ne kadar yazdınız?
Tahliye taahhütnamesini bizde imzalatıyoruz ANCAK ;Tahliye taahhütnamesinde ki tarih sadece kira sözleşmesi imzalanırken doldurulması gerekiyor.Sonradan doldurulan tarih geçersiz olduğunu biliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Kira bedeli 4 yıl önce 900tl den başlamışız. artış oranı tefe +üfe ortalaması.
Benim sıkıntım bu yıl 2018 ocak ayında 1275 olarak göndermeye başladım kirayı. Ev sahibi ile 2017 yılı haziran ayında sözlü anlaştığımız için ortada ispatlayabileceğim bir şey de yok. Piyasa çok yükselince iyice gözü döndü daha yükseğe veririm diyordur bizi çıkartabilirse.
zaten 1275 ödüyorsan tefe tüfe ye göre 1470 tl felan yapıyor elinde sözleşme olsaydı bu sene daha az arttıracağına dair işine yarardı ama şuan anlaşmaya gitmen daha mantıklı